torstai 23. toukokuuta 2013

Suomalainen optimismi

Aluksi haluan esitellä kuvan pihanurmestamme ja läheisestä laitumesta. Arvatkaa kumpi on kumpi.Voikukka on minusta viehättävä tähän aikaan vuodesta ja lisäksi tarpeen tullen terveellinen, vaikka en normaalisti sitä itse paljon ravinnoksi käytäkään, vaan kierrätän sen lautaselle kanien kautta. Siis kotipihan voikukat. Toisessa kuvassa olevat voikukat osallistuvat kyllä myös ihmisten ravintoketjuun.


Mutta sitten siitä optimismista.

Paikallislehdessä oli hyvä uutinen. Ainakin oletan, että se oli hyvä. Siinä vihjattiin valoisien tulevaisuudennäkymien mahdollisuuteen, joskin hieman kaartaen.


Mansikan osalta merkkejä suurista talvituhoista ei ole nähtävissä. Ensiksi kannattaa kiinnittää huomio siihen, että tämä nyt siis todellakin koskee vain mansikkaa. Muu sato luultavasti tuhoutuu jälleen täydellisesti. Mutta nimenomaan mansikan osalta ei ole merkkejä suurista tuhoista. Tuhoista kyllä, mutta ei niin suurista. Vain keskikokoisista tuhoista todennäköisesti. Tai mahdollisesti kaikki mansikatkin ovat tuhoutuneet, merkkejä asiasta vain ei vielä ole. Siis saattaa niitä merkkejä ollakin, mutta emme vain ole huomanneet niitä, koska ne eivät nyt juuri ole kovin helposti nähtävissä.

Tämän luettuani puhkesin riemuhuutoihin, esitin pienen tanssin, halasin alakerran isäntää ja korkkasin kuohuviinipullon.

----------------------------------------------------------

Tervetuloa keskeneräisen blogin lukijoiksi, Harry Kalenius ja rantakasvi!8 kommenttia:

 1. On se hyvä, että mansikkaa tulee, koska kaalit on menetetty http://yle.fi/uutiset/kaalikoit_hyokkasivat_-_paha_uhka_sadolle/6651695
  Kesä tuskin alkanutkaan ja satonäkymät on varmat :D niinpä niin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, näin tuon uutisen ja huolestuin syvästi, mutta minun molemmat kaalini ovat vielä onneksi sisällä, ja mahtuvat sitten ulkonakin harson alle. Mahtaa omavaraistaloudessa olla huolenaihetta!

   Poista
 2. Just eilen olin kuuntelemassa erään ensiten mäkihyppääjän, nykyisen positiivisen ajattelun markkinoijan puhetta, ja tämä maatalouden tulevaisuuden käsittely kyllä kuulostaa juuri siltä epäonnistumisiin juuttumiselta. Toki kyllähän se varmaan stressaisi ihan eri tavalla jos luomuna olis kaalikasveja pelto täynnään ja joku sitten kertoo että tuholaisarmeija on saapunut. Kotipihalla sentään voi harsoja käyttää mutta ei se oikein toimi hehtaariluokassa.
  Voikukka olisi kyllä sikäli hyvä ruokakasvi, että se on erittäin satoisa ja kestää käytännössä mitä vain. Itse olen vähän koittanut ottaa tuntumaa tähän villiyrttimaailmaan tänä vuonna, mutta kun meillä ei oikein varsinaisia salaatteja syödä, niin ruokapöytään asti ei voikukkaakaan ole vielä saatu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos ei salaatteja tule syötyä,suosittelen villivihreitä kastikkeisiin ja pataruokiin. Miten kävisi chimichurri?
   http://keskener.blogspot.fi/2013/05/chimichurri.html
   Itsekin olen vasta aloittelemassa tätä. Tai siis tää on vielä kesken...

   Poista
  2. Kyllä jotain tuollaista voisi kokeilla... Nokkonen on jo saanut puolivirallisen viljelykasvin aseman pihalla, katsotaan mitä lyö läpi seuraavaksi.

   Poista
 3. Kyllä sieltä vielä mansikkaan iskee joku sadekesän home taikka aurinkokesän kuivuus. Mutta enpä ole koskaan lukenut, eikä voikukan osalta olisi merkkejä tuhosta. Siinä nähdään, kuinka luonnonkasvi kestää jalostettuihin kasveihin verrattuna:)

  Olen kuullut tarinan Suomessa vierailleista japanilaisturisteista, jotka olivat ihailleet nurmikoilla kasvavia keltaisia kukkia ja kysyneet oppaalta, että mistä niiden siemeniä saisi ostaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Eikös voikukkaa ihan viljelläkin jossain Ranskassa, vai liekö ruraalilegenda?

   Poista
  2. Kyllähän voikukan siemeniä nimenomaan saa siemenkaupasta, jossain niitäkin siis halutaan kasvattaa...:)

   Poista

Kiva kun kommentoit!
Vinkki: kopioi tekstisi muistiin ennen kuin painat "julkaise"!
Blogger syö hyviä juttuja.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...