sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Aherrusta arktisen muuton alla

Nyt taitavat olla kaikki linnut saapuneet, jotka yleensä aikovat tähän pihaan asettua.

Tämä nokkava otus on punavarpunen.

Tuolta pitäisi löytyä kirjosiepponaaras.

Muutto jatkuu silti kaiken aikaa päidemme päällä. Emme ihan Porkkalanniemellä asu, mutta joku arktisen muuton reuna näyttää pyyhkivän tästäkin yli. Viikonlopun aikana on yläilmoista kuulunut paapatusta, kun kiireellä mennään isossa letkassa kohti pohjoisia pesimäalueita. Tänne ei joudeta laskeutumaan, pesintäkausi odottaa.


Samaan aikaan täällä maan päällä on jo monilla poikaset pesässä ja vilkas ruuanhaku käynnissä.

Räkättirastailla on kiire.

Itsekin olemme jonkin verran ahkeroineet. Parina edellisenä kesänä jäi puutarhanhoito rintasyövän takia vähemmälle, ja avusta huolimatta pusikot ovat ryöstäytyneet valloilleen. Niitä raivatessa menee vielä toinenkin tovi.

Pikku serbiankuusi kaivettiin pusikon syleilystä viime hetkellä.

Uusi urani perunanviljelijänä näyttää alkavan hienosti. Katsokaa! Hän on noussut maasta ihan itse! Ja hän on noin karvainen, tiesittekös sitä!------------------------------------------------------------

Marja, olet sydämellisesti tervetullut seuraamaan söpön perunani vaiheita ja muita keskeneräisiä tarinoita!


4 kommenttia:

 1. wau, en ole koskaan nähnyt punavarpusta luonnossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En olisi minäkään nähnyt, ellen olisi viime vuonna ruvennut ihmettelemään, kuka tuolta puskasta vislaa noin kovaa perääni, oikein sillai pitkään ja merkitsevästi. Löytyi se punapää sieltä sitten, muuten olisi jäänyt huomaamatta. Nyt osasin jo pitää varani. Aika kaukaahan tuo kuva on otettu, niin kuin näkyy.

   Poista
 2. Minäkään en ole punavarpusta nähnyt.
  Räkätit saavat nyt meillä olla rauhassa, kun tuli niitä lehtokotiloita. Luin, että sen ainoa luontainen vihollinen on räkättirastas;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän on hyvä tietää räkätistä! Rupesin heti rakastamaan niitä lämpimästi. Tästä näyttää tulevan ennätysmäinen kotilovuosi.

   Tosin kyllä varmaan silti kannattaa kanojakin ottaa, eikö? Ensi vuonna meinasin. Ja luulisi fasaaninkin kotiloille jotain mahtavan, on sillä sen verran komea nokka.

   Poista

Kiva kun kommentoit!
Vinkki: kopioi tekstisi muistiin ennen kuin painat "julkaise"!
Blogger syö hyviä juttuja.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...