perjantai 10. toukokuuta 2013

Pääskysestä ei päivääkään

Kesä on virallisesti alkanut tänään. Eihän yksi pääsky kesää tee, mutta näitä olikin viisi.


Alakerran isäntä oli aamulla lehdenhakumatkalla kuullut käen kukkuvan. Kukunnasta ei ole kuvaa, eikä myöskään kalasääksestä, jonka näimme iltakävelyllä. Leuhkinpa tässä vaan muuten.

Kävelyllä tuli mieleen, että jos eläisimme omavaraisesti, emme nyt kävelisi joutilaina pitkin maanteitä ja valokuvaisi pörkkejä pajunkukissa. Kaikilla pelloilla jyrisivät traktorit, kaikki koneet olivat käytössä, uudet ja vanhat. Siellä mekin olisimme toukotöissä emmekä tässä linnunlaulua kuuntelemassa. Mutta vaikka emme osallistu tähän yleiseen aherrukseen, on tänäänkin leipää syöty. Joku toinen on sen rukiin kylvänyt ja korjannut ja leivänkin leiponut (Gårdsbageri Veit tilaleipomo, Veitiltä itseltään ostin, sairaan hyvää luomuhapanleipää). Kiitos ruuan kasvattajille! Nyt on heillä kiireet ajat.

Kuvan pelto ei liity tekstissä mainittuun leipään, tietääkseni.

-----------------------------------------------------------

Tervetuloa lukijoiksi, Kaikkiainakesken ja Saara!


6 kommenttia:

 1. Täällä ei ole näkynyt vielä yhtään pääskystä. Mutta paikallisen viljelijän syysvilja vihersi oikein komeasti.

  Täällä on vielä yksi iso peltoalue, mutta siihen on kaupunki suunnitellut liikuntakeskusta ja lisää taloja. En ole koskaan ymmärtänyt, miksi paikkaan, jossa on hyvät ulkoilualueet, tarvitaan liikuntakeskus. Siihen tietenkin ajetaan autolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No höh, eihän jossain ULKONA voi pelata futista talvella ja lätkää kesällä! Tietysti tarvitaan liikuntakeskus! Mielellään sellainen, joka rakennetaan verovaroilla ja sitten siellä saavat liikkua vain jotkut exclusive-jäsenet, jotka maksavat kallista vuosimaksua. Ja jotka ajavat sinne mahdollisimman laajalta alueelta. Autoa pitää vaihtaa kahdesti vuodessa, etteivät toiset exclusivet luule köyhäksi. Mummot sauvakävelkööt!

   Poista
 2. Meilläkin näkyi kevään ensimmäinen haarapääskypariskunta eilen. Se on sellainen kesän alku aina ja sitä odottaa joka vuosi. :)

  Mua on huvittanut sellainen linkitys tuolta yhdeltä nettisivulta jossa kehoitetaan pitämään hiljainen hetki kaikkien niiden ihmisten puolesta, jotka joutuvat istumaan autossa liikenneruuhkaan jumittuneina ajaessaan liikuntakeskukseen, jotta pääsisivät polkemaan kuntopyörää. Siinä on jotain tragikoomista. Ja tulee miettineeksi että ollaanko me oikeasti kovinkaan älykäs laji. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmettelen myös hieman itseäni, kun istun tässä koneella teekupposen kanssa, vaikka ulkona vihertää ja visertää ja tuoksuu ja soi! Istuminen tappaa.

   Poista
 3. Pääskystä ei vielä ole näkynyt, mutta käki kukkui aamulla ja iltapäivällä jyrähti ihan oikea ukkonen. Tosi lämmin päivä ollut vaikka satoikin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, hiki tuli. Sitä vielä miettii, minkä takin ottaisi, vaikka paitakin on liikaa. tää tuli niin äkkiä!

   Käkeä vielä odottelen.

   Poista

Kiva kun kommentoit!
Vinkki: kopioi tekstisi muistiin ennen kuin painat "julkaise"!
Blogger syö hyviä juttuja.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...