sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Rempallaan

Samaan aikaan kun istun kanatarhassa kukertelemassa, keskeneräinen remontti on edelleen kesken. Puutarha on rempallaan, huusholli hunningolla.


Grillivajan katto kaipaa pikaista korjausta. Ei, vaan vaja kaipaa uutta kattoa.


Kaunishan tämä vanha on, mutta katon olisi hyvä pitää vettä, jotta alla oleva vaja säilyisi toimintakuntoisena ja sinne pinotut puut kuivina. Saunan rännikin valuttaa vetensä minne sattuu. Saunan terassi on mätä. Olisi tässä kaikenlaista.Kasvimaan käytävillä rehottavat rikkaruohot. Ja tietysti osittain laatikoissakin. Yksi rikkaruoho näytti niin määrätietoiselta, jotenkin sellaiselta joka tietää missä on ja mitä on tekemässä, että jätin sen paikalleen papumaahan, kunnes se saavutti puolen metrin korkeuden ja alkoi tarmokkaasti kukkia. Joku ristikukkainen se oli. Näytin sitä kaneille, ja heidän mielestään se oli kaninruoka.Nurmikko on niittämättä. No okei, osittain. Etupiha on hienosti parturoitu, kiitos alakerran isännän jatkuvien yli-inhimillisten ponnistusten. Takapihalla vallitsevat viidakon lait.Pihatie on kitkemättä. Tuhoeläimet lisääntyvät. Ikkunalasit ovat edelleen vinkuralla ja ikkunat pesemättä. Ikkunanpokat kaipaavat rapsutusta.Synkät pilvet kerääntyvät idyllimme ylle. Kuinka tässä vielä käyneekään?


Alakerran isäntä tekee julmetun hyvää risottoa!


Iltamme kuluvat itsesyytösten ja katumuksen kyynelissä sekä kurjuudessa rypien. Ja sitä paitsi meillä on kesken hyvä kirja, jota luemme ääneen.


MUOKS: Tästä voi jokainen valita itseään parhaiten miellyttävän Tää on vielä kesken -kuvan kesäkuulle.

--------------------

Tervetuloa mukaan seuraamaan tätä menoa, Satu Kukkaiselämää!

20 kommenttia:

 1. Great photos ! Have a nice Sunday :)

  VastaaPoista
 2. Moderni Ryysyranta vai rento paratiisi? Kallistun jälkimmäiseen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse kallistelen vähän fiiliksen mukaan puoleen tai toiseen, enimmäkseen kuitenkin toiseen.

   Poista
 3. Kiitokset vielä Kukko Syrjäselle ihanasta postauksesta alempana ja henkilökunnalle kuvista! Yritin sitä jo silloin kommentoida, mutta kone (tai bloggeri) ei ollut yhteistyö-haluinen.
  Eihän sitä omakotitalossa (ja varsinkin kun teillä on eläimiäkin) ehdi/jaksa/halua kaikkea tehdä...meillä noihin Ehdi/jaksa/halua luetteloon kuuluu vielä /ei ole rahaa...mutta näillä mennään ja nautitaan kesän harvoista aurinko päivistä, niinkuin eilisestä...tänään ollaan palattu taas normaaliin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välitän terveiset Syrjäselle. Vähän minusta näyttää, että hän runoilee jotain uutta postausta tuolla nokka muikeana kun sai niin mukavaa palautetta.

   Eilen olikin tosi kesäinen päivä ja saatiin raivattua valtavasti ryteikköä sekä vielä illastettua ihanasti. Mikähän siinä on, että aurinkopäivänä on parempi draivi tehdä hommiakin. Mutta nautin minä sadepäivistäkin. Näillä mennään, mitä on.

   Poista
 4. Tietäisit vaan kuinka suurta lohtua sain lukiessani kirjoituksesi:) Muistan aina sen kun huomaan pesemättömät ikkunat, villakoirat täällä meillä. Silti kaikki on hyvin. Eikö vaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että tästä voi joku saada lohtuakin. Kyllä kaikki on hyvin juuri näin.

   Poista
 5. Loistavat pöperöt ja tunnelma teillä! Ihanaa. Meilläkin on saunan ja aitan terassit aika mätiä. Ja juuri tuota kaikkea muutakin, tulee niin normaali olo kun lukee teidänkin keskeneräisyyksistä :) Mikähän kirja teillä on kesken.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, pöperöt ovat loistavat ja tunnelmakin monesti. Meillä ääneenlukukirjat eivät yleensä ole korkeakirjallisuutta, jolla voisi leuhkia julkisesti, vaan jotain josta jää hyvä mieli. Täydellisessä ääneenlukukirjassa olisi jännitystä, huumoria, ihmiskohtaloita, yksityiskohtaista rakentamisen, ruuanlaiton ja syömisen kuvailua sekä onnellinen loppu.

   Poista
 6. Ihanaa, että muillakin on! Juuri tein uuden tekemättömyyslistan jääkaapin oveen, eikä se ollut kovin lyhyt. Ehtiihän sitä, jos ei tänä kesänä niin ehkä sitten seuraavana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on lista... Tämä nauratti:

   http://hs12.snstatic.fi/webkuva/sarjis/560/1305834390567?ts=943

   Poista
 7. Kanat varmaan tykkää leikkaamattomasta nurmikosta. Luulisi, että sieltä löytää paremmin kaikka syötävää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kanoilla oli aluksi vaikeuksia uskaltautua tuonne pöheikköön sisään, kun edellisessä paikassa ei ollut sellaista; olivat siellä samassa pihassa lampaiden kanssa. Nyt jo uskalletaan sujahtaa vuohenputkistoa kahistelemaan ja singahtaa sieltä ulos lehtokotilo nokassa. Paitsi Syrjänen, hänen pitää pysyä aukealla tarkkailemassa tilannetta mahdollisten vaarojen varalta.

   Siksihän meillä tietysti on tuota viidakkoa, ja luonnon monimuotoisuuden tukemiseksi.

   Poista
 8. Niinpä, tutulta kuulostaa. Keskeneräisyys on kuitenkin kiehtovampaa kuin tylsä täydellisyys. Ja hyvä ruoka pelastaa monelta murheelta.

  VastaaPoista
 9. Voi ei ;). Sitä on ilmassa! Kaikki näyttää kuitenkin niin kauniilta, että nauttikaahan ihan rauhassa vaan herkkuillallisia ja lukekaa riittävän vähän sitä hyvää kirjaa, ettei ihan heti pääse loppumaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos joskus pääsee stressinpoikanen hiipimään mieleen tekemättömien töiden takia, niin kyllä se illalla grilipaikalla unohtuu :)

   Poista
 10. Viime kesänä aloitettu ulkoporrasrojekti ei etene yhtään mihinkään kun joko on turkasen kylmä ja sataa vettä tai sitten on paahtava helle. Ja puoleksi puretulle perunakellarille ei tehdä mitään ennen kuin portaat on maalattu. Ja rikkaruohot tosiaan rehottaa, enkä saanut neljässä viikossa loman aikana lyhennettyä virallista työlistaa käytännössä yhtään. Ja meillä grillikin vaatisi pieniä tai vähän suurempiakin ponnistuksia kasvaakseen hyväksi ja käteväksi kokkauspaikaksi. Että kyllä, sitä on tosiaan ilmassa... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän täytyy jotenkin saada lyhennettyä niitä työlistoja, kun ei niitä kerkiä tekemään. Eihän lomastakaan voi nauttia, kun on pitkä lista niskassa. Auttaisiko siinä sakset ja delete-nappula? Vai mikä?

   Poista

Kiva kun kommentoit!
Vinkki: kopioi tekstisi muistiin ennen kuin painat "julkaise"!
Blogger syö hyviä juttuja.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...