sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Pönttö tyhjä (sunnuntaiaamu)

Aamulla heräsin hyvissä ajoin ja kuulin heti äänestä, että sinitintin poikaset ovat lähteneet pesästä. Pesäpönttö ei ole kaukana avoimesta ikkunasta. (Aivan oikein, sisälämpötila 16,6°C). Enää ei kuulunut sellaista hätäistä huutokuoroa emon ilmaantuessa pöntön suulle - sellaisesta on hyvä video Kaarina Davisin blogissa - vaan tasaista ja itsetyytyväistä, suorastaan vähän leuhkan oloista huutelua: Tii-tii-tsöö. tii-tii-tii-tsöö! 

Kamera käteen ja ulos! Ai niin, ja vaatteet.- Noniin, nyt olen täällä Suuressa Maailmassa ja pärjään hienosti! Saisi tulla sitä ruokaa! Tarjoilija! Hei, mä olen TÄÄLLÄ!- Putsaan tässä odotellessa mun höyheniä, koska ne on todella läsässä ja sottaiset sen kimppakämpän jäljiltä. Enkä ole varma ettei olisi kirppujakin... Voi ei! Housut unohtu! Ne jäi varmaan sinne pönttöön. En kyl mee hakemaan! Pärjään ilman. Nyt on kesä.- Oon jo iso lintu ja osaan tehdä kaikkea, mitä ison linnun kuuluu. Ja voin kakkiakin ihan minne huvittaa eikä tartte kenenkään niitä kanniskella pois pesästä. Oho, oliko siinä alla sun luumut? No voi sori.- Niin siis osaan tehdä MELKEIN kaikkea, mitä ison linnun kuuluu. Tai kyllä mä osaisin ruokaakin etsiä, mutta en mä nyt viitsi. Kun se menee karkuun. Ja yritin yhtä, mutta se maistukin pahalle. Olen mieluummin tässä oksalla tälleen söpösti ja odotan, että tarjoilija tulee ruokkimaan. Ja huutelen aina välillä, jos ei se tule tarpeeksi nopeasti.- Aaaa


16 kommenttia:

 1. Really wonderful post and gorgeous photos, as always !
  Greetings

  VastaaPoista
 2. Mainiot kuvat ja jutut taas!

  Asiasta viidenteen: huomasin kuvista, että teilläkin näkyy olevan omenapuussa tuollasia ihmeellisiä seittikasoja. (Ainakin kahdessa alimmassa kuvassa, kuvan vasemmassa ylälaidassa.) Me tänään huomattiin niitä meillä, ja niitä oli vaikka miten paljon... Osassa oli kauhea möykky jotain ihmeen toukkiakin (sellasia hyvin ohuita, ne oli yhtenä kasana paikallaan). En muista koskaan moisia nähneeni ja heti tietenkin ajattelin, että jostain tuholaisista on kyse. Menin sitten katkomaan oksan jos toisenkin, että saisin ne puusta pois... mutta totta puhuakseni niitä oli niin paljon, että ei olis kyllä puusta paljon jäljelle jäänyt, jos olisin kaikki pois ottanut. Osaatko sinä sanoa, mistä on kyse??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on niitä tänä vuonna aika paljonkin, enemmän kuin yleensä. Luullakseni pihlajanmarjakoi.

   Poista
 3. Aha, hän itsenäistyy sittenkin, ainakin jo melkein:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan on kohta pakko itsenäistyä, kun tarjoiluvälit pitenee. Pönttöön ei ole enää tarjoilua ollenkaan, joten ei sinne peräkammariin kannattanut sitten jäädä.

   Poista
 4. Näin ne lapsukaiset vaan kasvaa ja kesä etenee. Kiva postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Taina T! Onhan aina vähän haikeaa, kun poikaset lentävät pesästä, mutta ei sitäkään kestäisi jos eivät lentäisi.

   Poista
 5. Voi vitsi, miten hyvä ajoitus kameran kanssa. Hieno kuvasarja ja ihan loistavasti olit saanut haastateltuakin aikuistuvaa tirppaa. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Farmari! Haastattelun saaminen ei ollut vaikeaa. Nuoret tiput ovat hyvin suulaita, eikä heillä vielä ole oikein käsitystä somen vaaroista.

   Poista

Kiva kun kommentoit!
Vinkki: kopioi tekstisi muistiin ennen kuin painat "julkaise"!
Blogger syö hyviä juttuja.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...