sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Läheltä piti -tilanne

Huiskin aamulla voikukkaviidakossa kaninruokaa kaatamassa, kun sirpin alta näytti vierähtävän iso multakokkare. Tarkemmin katsottuna käytetty kahvinsuodatinpussi. Ei, vaan rupikonna! Onneksi se oli istunut kuopassa. Sirpin terä viuhahti sen pään päältä. Kuvassa voit nähdä yläoikealla, mistä voikukanvarret ovat katkenneet.Vaikka hyvä piilopaikka kasvillisuuden kätkössä oli menetetty, konna jäi suojaväriinsä luottaen kököttämään paikoilleen ja kököttää yhä vieläkin.

Kamala ajatus, että olisin osunut siihen sirpillä! Millaisenhan huudon konna päästää? Mistä tietää, onko se niin vakavasti vahingoittunut, että se täytyy lopettaa? Miten tuollainen lopetetaan ystävällisesti?

Olisimme voineet menettää hyvän naapurin ja kotilonsyöjän. Olisin voinut myös saada iankaikkisen trauman ja lopettaa ruuan keräämisen kaneille. Nyt selvittiin säikähdyksellä. Täytyypä ottaa pienempiä kourallisia kerralla jatkossa, että näkee mitä tekee.


18 kommenttia:

 1. Hyvä, ettei sattunut mitään:)

  Parasta kahistella, tömistellä ja tutkailla ennen kuin lähtee töihin:) Hmmm... Ajatus onkin hyvä kaikkeen työhön:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, eikä oikeasti tarvitse katkaista jättikahmalollista heinikkoa kerralla. Siinähän tulee kaikki lehtokotilotkin mukana kanihäkkiin.

   Poista
 2. Hui...olis ollutkin suuri menetys jos olisit konnalta pään katkaissut...onneksi tosiaan istui kuopassa.!!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi! Ja hän suhtautui kyllä itse asiaan kiitettävän rauhallisesti.

   Poista
 3. Yhhh, inha ajatus että olisit silpaissut sirpillä rupikonnalta pään. Enpä oikein tykkää itse törmätä kamalasti näihin sammakoihin. Ne huutavat kuin pienet hiiret (ainkin tavan sammakot) kimeästi. Olen kuullut.

  VastaaPoista
 4. Vautsi mikä rupis! Hieno ja iso, äänteleekö se paljon kun asuu teidän pihalla? Teillä on kyllä mahtava määrä kaikenlaista elämää siinä pihalla,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole kuullut rupikonnan ääntelyä. Keväällä kyllä sammakot lauloivat tuolla ojassa, ehkä tämäkin silloin möykkäsi.

   Tämä ei ole kovin siisti ja parturoitu piha. Elukat tykkäävät.

   Poista
 5. Komea konna, se todistaa pihasi luontoystävällisyyttä. Hienoa ettei sattunut vahinkoa,konna saa jatkaa elämäänsä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tässä on kyllä pöheikköä kaikenlaisille luontokappaleille. Aamulla kun katsoin, konna oli siirtynytt suojaisampaan paikkaan.

   Poista
 6. A huge toad ! Beautiful photos !
  Greetings

  VastaaPoista
 7. Kokeilitko pussata jos vaikka jonkinlainen prinssi? Prinssi tai ei niin hyvä, että henki säilyi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tarvitse prinssiä, tarvitsen rupikonnan. Meidän etanat olisivat prinssille liian pieniä ja surkeita syötäviksi, ja voisi hänellä olla muitakin vaatimuksia. Konna sopii tähän pihaan paremmin. Jos näkyy prinssejä, lähetä tänne, niin pussaan niitä ja muutan nekin rupikonniksi.

   Poista
 8. Meillä oli kerran mökillä puutarhajätetunkiolla konna. Ja ihan meinasi käydä samalla tavalla kuin sulla, kun sohin sitä kasaa talikolla ja konna siellä sisällä. Hän peruutti takaisin kasan sisälle todella pöyristyneen oloisena, ja annoin hänelle nimeksi Klenkka. Varmuuden vuoksi, jos olinkin sohaissut... Mutta en usko, että osuin. Se oli kyllä kamala tunne. Hieno on tuo teidän rupikonna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hän on kyllä erittäin hieno tosiaan. Kävin pitkin päivää häntä katsomassa, ja illalla hän alkoi vähän liikehtiä ja aivan selvästi hymyili minulle. Yön aikana oli sitten muuttanut parempaan paikkaan.

   Poista
 9. Komia konna :) Mahtavat kuvatkin sait napattua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hän suhtautui kuvaustilanteeseen hyvin rauhallisesti.

   Poista

Kiva kun kommentoit!
Vinkki: kopioi tekstisi muistiin ennen kuin painat "julkaise"!
Blogger syö hyviä juttuja.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...