lauantai 21. syyskuuta 2013

Ovet pysyvät kiinni...

...meidän talossamme mitä moninaisimmilla vipstakkeilla. Kuvasin joutessani niistä muutaman. Unohdin modernit turvalukot, vaikka olisihan niilläkin ollut paikkansa tässä sarjassa.

 huussi
 autotalli
 hillokellari
puuliiteri

Tuo oli ulkorakennussarja. Kyllä on luojan onni, että ruoste ja kulunut maali ovat niin muodikkaita nykyään! Olemme aivan ajan hermolla. Sisäovisarjan suhteen tilanne on vähän huonompi. Ihan vain salamavaloista johtuen ovemme saattavat jonkun silmään vaikuttaa vähän turhankin retroilta. Mutta mitäpä tuota salaamaan, tällaista meillä on. Ja ainahan voin uskotella teille tämän sisustustyylin olevan pitkällisen ja paneutuvan harkinnan tulosta. Ette voi kuvitella, kuinka kauan jouduin metsästämään tuotakin ovenkahvaa! Mikään muu ei kelvannut! Onneksi voitin tarjouskilpailun, vaikka kalliiksihan se tietysti tuli.


 alakerran isännän keittiönovi
yläkerran emännän keittiönovi
 kuistin kaappi
liinavaatekaappini

En ollut enää aikoihin kiinnittänyt näihin edes huomiota, ennen kuin sain tämän kuvausinspiraation. Ehkä joskus tulee sellainen aika, että jaksan paneutua yksityiskohtiin tässä kaaoksessa. Toistaiseksi tykkään näistä juuri tällaisina. Ne toimivat.

15 kommenttia:

 1. Meillä on myös 50-luvulta peräisin oleva liinavaatekaappi ja avaimet näyttävät hyvin samanlaisilta!

  Uskon kyllä, että hillokellarin salpaa (puinen) olet joutunut etsimään pitkään eri sisustusliikkeistä. Oli varmasti kallis, mutta väliäkös sillä, kun on noin tyylikäs;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Konkurssi oli lähellä, mutta mitä sitä ei tekisi ollakseen sisustusblogien ykkönen!

   Poista
 2. Nuo teidän 'ajan hermolla olevat' systeemit ulkorakennuksissa ovat vain niin kauniit! Liekö sitten syynä tähän ihailuun vanhan arvostus vai pelkkä trendi? :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kenen tahansa isoäiti osaa kertoa, onko ruosteinen ja maaleja karistava pinta kaunista vai ainoastaan trendikästä. Ajattele mummoparkoja, jotka eivät seuraa aikaansa ja joutuvat käyttämään kymmeniä ellei satoja tunteja hyvää työaikaa paikkojen siisteinä pitämiseen! Koskahan ruosteinen pinta tulee muotiin autoissa?

   Poista
 3. Oi, ihan sydämessä sykähti! Tuo yläkerran emännän keittiön ovi on kuin suoraan meidän mummolasta! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä taitavat kuulua aika monen suomalaisen sielunmaisemaan.

   Tämä talo ei ole periytynyt meille, vaan ostimme sen seitsemän vuotta sitten. Silti yksi alakerran isännän komeroista on nimeltään "isoisän kaappi", ilmeisesti muistumana hänen mummolastaan.

   Poista
 4. Nuo ulko-ovien lukituklset hienoja. Sopivasti ajan patinoimia. Piotäsköhän itsekin kuvata kaikki omat lukitukset, yhden ulkorakennuksen ovi on lukittu tiilikivellä. ei pitäisi varmaan voroja ulkona.

  Hienot on nuo sisätilojenkin ovien lukitukset. Ei kannattaisi alkaa vaihtamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässähän on hyvä postausidea, siitä voisi tehdä vaikka haasteen. Lukkohaaste valloilleen!

   Ei näitä vaihdeta!

   Poista
 5. Ihanat "lukot"! Meillä Ryötönperällä on päärakennuksenkin lukko korjattu näyttävästi nippusiteillä, ja minkään muun rakennuksen ovet eivät sitten kunnolla lukkoon menekään... Ja juuri tuollaisia virityksiä :) Ei kaikesta tartte olla niin tarkka...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi ei tartte! Nämä kuvat edustavat sitä esittelykelpoisinta puolta täällä...

   Poista
 6. Varsin somat lukitsimet teillä! Tykkään erityisesti autotallin "säpistä" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tykkään siitä. Täytyy nyt mainita, että kaikki muut paitsi liinavaatekaappi ovat olleet täällä jo valmiiksi ostaessamme talon. Kiitos kuuluu siis alkuperäiselle nikkarille.

   Poista
 7. Ulko ovien sulkimet näkyy olevan ihan sepän tekeleitä. Mielestäni koti laitetaan semmoiseksi, että siellä itse viihtyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän se tässä vähitellen olisi tarkoitus. Remonttia valmiiksi ja rojukasat pois ja silleen. Nuo sulkimet eivät ole laittolistalla.

   Lähikylällä oli seppä vielä viime vuonna, jäi eläkkeelle eikä tullut jatkajaa. Olisivatko niitä peruja.

   Poista
 8. Voi! Kuistin kaapin vetimet ovat samanlaiset kuin meillä vanhassa kotona 70-luvulla. Viimeisen kerran näin ne -84 kun oli pakko muuttaa. Olin jo unohtanut että tuollaisia on ja tulipa nostalginen olo. Ja niissä kaapeissa oli paljon erilaisia pipoja ja 60-lukuinen psykedeelinen pikkumekko. Ja kaapit haisivat ihan tietyltä, mutta se ei ollut koimyrkky vaan jotain muuta.

  VastaaPoista

Kiva kun kommentoit!
Vinkki: kopioi tekstisi muistiin ennen kuin painat "julkaise"!
Blogger syö hyviä juttuja.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...