keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Muutos ja harmonia

Maisema muuttuu nyt joka päivä. Missä eilen oli lumikinos, tänään kukkii. Sen huomaa, kun vain pysähtyy ja katsoo. Helposti voisi kävellä ohi.

lumikello

krookus

Kiire on!

Fasaaniparvemme on saavuttanut uuden harmonisen olotilan. Ei enää jahdata toisia pitkin pihoja. Katsellaan silmiin vain ja hymyillään salamielisesti. Kevätmieli-kukko pörhistelee komeana, vaikka ilman pyrstöä.


Eikä kanoja tunnu hännättömyys haittaavan. Hänessä on kuitenkin sitä jotakin. Kevätmielen parveen on ilmestynyt kolmaskin rouva!Kevätmieli vartioi, kun rouvat syövät. Välillä nokkaisee itsekin lintulaudan alle pudonneen jyvän, sitten taas muistaa hetken pullistella. Rouvat aterioivat muina kanoina, ei tulisi enää mieleenkään juosta karkuun tuota. Sehän on meidän ukko.

Kohta Kevätmieli lähtee arvokkaasti astelemaan kohti kuusia, joiden oksistoon aikoo vetäytyä yöpuulle. Rouvat seuraavat hetken kuluttua perässä. Ne kuikuilevat ensin kuuseen kaula pitkällä ja ponnahtavat sitten pystysuoraan lentoon. Puuhun päästyä voi vielä parantaa asemiaan siirtymällä oksalta toiselle. Parhaat paikat ovat ylinnä ja lähinnä runkoa.

Tänään lauloi peipponen. Puoli kuuta! Purot tulvivat, kosket pauhaavat. Nyt kaikki muuttuu yhdessä rysäyksessä.

2 kommenttia:

 1. Fasset muistuttavat tavattomasti tavallisia kanoja:)

  Muutamana kesänä fasse-rouva on ollut päivänokisilla meidän puutarhassa, tietää, että siellä saa olla rauhassa ja turvassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevätmielikin kulki viime kesänä meidän pihassa rouvan ja puolikasvuisen poikueen kanssa. Kävivät aina katsomassa kaneja, istuksivat kanihäkin katollakin ja levittäytyivät sitten ottamaan aurinkoa. Kylpypaikaksi valitsivat loppukesästä sen kasvulaatikon, josta oli valkosipulit korjattu ja paksoit kylvetty tilalle; arvaa tuliko paksoita! Saa tästä tarkkailusta vähän helpotusta tahi sitten yllykettä kanakuumeeseen.

   Poista

Kiva kun kommentoit!
Vinkki: kopioi tekstisi muistiin ennen kuin painat "julkaise"!
Blogger syö hyviä juttuja.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...