lauantai 13. huhtikuuta 2013

Kevätsattumuksia

Uusia lauluja pihamme äänimaisemassa

Alakerran isäntä nakkeli sivummalle ison lumikasan, joka valutti sulamisvetensä pihatielle. Työn tehtyään hän tuli tunnustamaan kolhaisseensa lapiolla jotain ruukkukasveja, jotka olivat kasan alla. Olivat kuulemma jääneet henkiin silti, vaikka vähän ruhjoutuneet. Ihmettelin, mitä kumman hengissä olevia ruukkukasveja lymyää metrisen kinoksen pohjalla! Jotain keltaista siinä oli ollut, ja ehkä jotain vihreetä, raportoi alakerran isäntä. Piti mennä itse tutkimaan, ja tällaista löytyi:

Hangen läpi on näköjään kajastanut valoa.

Ilmeisesti olin jättänyt viimekeväiset pääsiäisnarsissit kukkapenkin viereen rauhassa kuihtumaan aikeenani istuttaa sipulit maahan myöhempänä hetkenä. Kukkapenkki oli sitten viime kesän hyvän luonnonkastelun ansiosta ryöhähtänyt yli äyräidensä, ja reunimmaiset rehut olivat laonneet näiden pienten ruukkujen yli. Olin kokonaan unohtanut asian. Nyt lupaan, että jos pikku narsissit tästä hengissä selviävät, pääsevät kunniapaikalle kukkapenkkiin.

Koska kukkapenkin kunnostus muiltakin osin jäi vaiheeseen viime kesänä - tai oikeastaan jo aikaisemmin, eikä viime kesänäkään edennyt tuosta vaiheesta mihinkään - minulla ei syksyllä ollut paikkaa Loviisan Wanhoissa taloissa Villiniitystä ostamilleni historiallisille Artist-tulppaaneille. Tökkäsin ne paremman puutteessa kasvimaahan. Saahan ne tänä kesänä siirrettyä oikealle paikalleen, sitten kun se paikka on olemassa. Tää on vielä kesken.

Yksi artisti nuuskii jo ilmaa.

Fasaanikukkomme Kevätmieli on joutunut läheltä piti -tilanteeseen. Tarkempaa tietoa tapahtumien kulusta ei ole, mutta olipa toisena osapuolena sitten haukka, kettu tai vaikka auto, Kevätmieli selvisi hengissä ja ilmeisesti kohtalaisissa hengen- ja ruumiinvoimissa. Hän kulkee ontumatta, kiekuu reviirinsä strategisissa pisteissä ja hakkaa kumeasti ilmaa siivillään. Jotain kuitenkin puuttuu.

Tipumainen perä, tykkääköhän kanat enää?

----------------------------------------------------------------

Tervetuloa Sussi! Laitoin myös sun blogin tänne listalle. Olenhan sitä jo jonkun aikaa seurannut. Mielettömän upeita kuvia, käykää muutkin katsomassa!

3 kommenttia:

 1. Kyllä nuo narsiist tuosta piristyy ja kukkivat sitten sinulle. On tuo fasaanikukko vähän oudion näköinen ilman pyrstöään, mutt kasvaahan se takaisin.
  Oikein hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mummeli! Kyllä minustakin näyttää, että henkiin nuo narsissit jäävät. Jos ei ruukussa riitä ravinteita kukkimiseen, kukkivat sitten ensi vuonna. Hyvää viikonloppua! Nyt lumet sulaa!

   Poista
 2. Kiitos kauniista sanoistasi:)

  Lumi on suojannut hyvin narsisseja, eikä ole routakaan iskenyt. Hienoa!

  Onneksi ei fassen käynyt huonommin.

  VastaaPoista

Kiva kun kommentoit!
Vinkki: kopioi tekstisi muistiin ennen kuin painat "julkaise"!
Blogger syö hyviä juttuja.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...