sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Kuulumisia kasvimaalta

Poistin eilen olkipeitteen valkosipulipenkeistä. Alimmaiset oljet olivat vielä jäässä, päällimmäiset lähtivät hyvin. Peiton alla venytteli kalpeita korkeintaan viisisenttisiä valkosipulinalkuja. Täällähän ollaan jo hereillä. Huomenta!


Palsternakat, jotka jäivät syksyllä maahan, olivat vielä roudan kynsissä. Talikko ei uponnut muutamaa senttiä syvemmälle, enkä saanut nostettua niistä kuin kaksi: Yhden, jonka vierestä olin syksyllä viimeksi korjannut satoa, niin että siihen oli jäänyt kuoppa. Ja sen vieruskaverin, jonka pätkäisin vahingossa talikolla. Loput istuvat vielä tiukassa, mutta työntävät jo vaaleanvihreää lehteä. Ne on saatava ylös ihan lähipäivinä!


Kevätpalsternakka maistuu makealta, kaikki kitkeryys on hävinnyt siitä. Se sopii hyvin raakana syötäväksi. Tuo katkennut möhkäle paistettiin siivuina voissa, mutta huomasin kyllä, että alakerran grillimestari naposteli kuormasta. No, tätä riittää.

4 kommenttia:

 1. En tiennytkään tuota palsternakasta. Taas tuli opittua uutta:)

  VastaaPoista
 2. Vain laiskimmat meistä tuntevat keväisen juurestenkorjuun ilot :D
  Maa-artisokat ovat vielä maassa myös.
  Tämän vuoden palsternakat sen sijaan kylvin reippaasti jo syksyllä, joten ovat valmiina penkissä kasvamassa, toivoakseni.

  VastaaPoista
 3. Minäkin vasta tämän talven/kevään aikana tiedostin tuon, että palsternakan voi jättää talveksi maahan. Harmi, nyt niillä olisi saanut herkutella. Ja varsinainen harmi, että muutama palsternakka löytyi kellarista ämpäristä nahistuneena ja nakkasin ne pois. Olis kannatanut antaa olla maassa vaan. Mutta tulevaisuudessa viisaampi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sitä koskaan tiedä, kuinka olisi voinut käydä. Ehkä vesimyyrä olisi syönyt ne, jos olisivat olleet maassa. Viisainta kai nostaa osa ja jättää osa...

   Poista

Kiva kun kommentoit!
Vinkki: kopioi tekstisi muistiin ennen kuin painat "julkaise"!
Blogger syö hyviä juttuja.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...