lauantai 28. maaliskuuta 2015

Yhteiskuvia

Takatalvi houkutteli lintuparvet ruokintapaikalle.

- Ai onks tää muka parvi? Hö! Meitä on kaksi!


Tumma ja vaalea fasaanikana saavat ruokaseuraa. Vai lasketaanko noita pieniä seuraksi?
Mustarastaskoiraita on ainakin neljä ja muutama rouva päälle. Valitettavasti herrat eivät ole kovin herrasmiesmäisiä vaan ajavat pois jyväkasalta paitsi toisiaan myös mahdollisia tyttöystäviä. Onneksi pikkuvarpuset (ja Pörhö) jakelevat kauranjyviä laajalle alueelle. Keltasirkut kiittävät.
Vihervarpuspari on päättänyt jäädä tähän pesimään. Koiras alkoi heti pihaan saavuttuaan laulaa lirkuttaa siihen malliin.
Joka puunlatvassa syrisee viherpeippojen kevätlaulu: trrryyiiiiii! Välillä ehtii hätäisesti käydä hotkaisemassa jonkun siemenen, ja sitten on jo taas kiire reviiriä varaamaan.Pörhö: - Tyhmät linnut on syöneet taas tyhjäksi sen paremman oravalaudan, jossa on maalaamaton runko. Tässä lipsuu niin ikävästi, en viitsi tuhlata energiaa kiipeämiseen. Ei ehi. Nälkä. Jos noi kanat tulee yhtään lähemmäs, mä syön nekin!


- Olinkin juuri tästä lähdössä, on kiekuma-aika.
- Hyvä!Paksu kiekuu päivä päivältä ahkerammin. Kanat yrittävät välillä vähän seurailla häntä, nytkin ovat tuossa muutaman metrin päässä, mutta Paksulla on kiireinen aikataulu. Tässä hän tutkii, onko viimevuotisten lehtien alla kenties lehtokotilon munia. Tai vaikka kokonaisia kotiloita talvihorteessa, nami!

En ole enää nähnyt Paksua ja Pipoa yhdessä. Pipon näköinen kukko kävi juuri tuossa yhtenä päivänä lintulaudan alla ruokailemassa, ja elekieli paljasti että hän tiesi olevansa ylempiarvoisen kukon reviirillä. Hän nokki hyvin hätäisesti, joka hetki valmiina säntäämään juoksuun, ja joka nokkaisun välillä tarkisti ympäristön kerran tai parikin. Aivan ilmeisesti Paksu on pihan kuningas.


- Tietysti! Oliko jollain asiasta jotain epäilyksiä?23 kommenttia:

 1. Kiva kuvasarja! Siellä on monenlaista ravintolavierasta

  VastaaPoista
 2. Kovin mielelläni lainaisin Paksua meille vähäksi aikaa. Kohmeessa olevat lehtokotilot pitäisi löytää. Eipä Paksu taida nyt kevätkiireiltään ehtiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä sinä voisit ostaa joltain fasaanitarhalta pienen parven ja laskea ne vapaaksi pihamaallesi?

   Poista
 3. Onpa porukkaa! Kiva noita on varmaan seurailla! Meidän kunkku (fasaani) on aika aamunvirkku, sitten se päivän rääkyy kukkulallaan ja tulee taas iltapalalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paksulla on monta rääkymispaikkaa, osa ihan talon nurkalla :)

   Poista
 4. Hienoa ja antoisaa oli matkata kanssasi Hesaan outoihin ja jännittäviin paikkoihin. Kiva kuitenkin myös palata taas kotoisille reviireille! Kaikenlaista jatkoa odotellen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Mäntynen! Täältä tulee, nimenomaan sitä kaikenlaista.

   Poista
 5. Voi, meillä ei ole nyt ollu fasaaneja! Yhdet jäljet talvella näkyi... vai voisko ne olla niin älykkäitä, että karttelis koirapihaa? Ja kiittämättömät mustarastaatkin laulelee vaan tuolla pellonreunalla, eikä tässä missä niitä on ravittu koko talvi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä lintu voi olla niin älykäs, että karttaa koiria. Luin Hesarista, että kaupungissa ovat valkoposkihanhet jo oppineet käyttämään suojatietä.

   Poista
 6. Voi mahdoton, monenlaista eläintä yhdellä kertaa samaan kuvaan!! Ja hauskasti ikään kuin piirissä söivät linnut tos yhdessä kuvassa. Onpas siinä ollut katseltavaa. Meilläpäin ei (tietääkseni..?) edes tuonnäköisiä lintuja olekaan. Ainakaan minä en muista nähneeni fasaaneja. Hui miten komeita!
  -Hellu ja Blackie Kahden Naisen Loukussa-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä tosiaan saa päivänsä rattoisasti kulumaan, kun noita elukoita vahtaa milloin mistäkin ikkunasta ja koittaa löytää lasinmutkien välistä sen verran suoraa pintaa, että saisi valokuvankin joskus.

   Poista
 7. ___!!!///.
  __( ô ô )
  oO-(_)-Oo
  █░░█...░
  █░░█...E░
  ████.....L░
  █░░█.......L░
  █░░█ .......O░ Saludos ¡Feliz Día!.. ★MaRiBeL★

  VastaaPoista
 8. Meidän pihalla ei tänä talvena ole viherpeippoa näkynyt. En niitä montaa ole muinakaan vuonna ollut, mutta tänä vuonna ei yhtäkään. Keltasirkkuja sitten niidenkin edestä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jostain syystä minunkin on ollut vaikea saada näköhavaintoja viherpeipoista, ja etenkin kuvia, vaikka kuulen kyllä että niitä on. Ehkä pärjäilevät ilman lintulaudan herkkuja, kun on ollut leuto talvi.

   Poista
 9. Ihania vieraita :-)
  Taitaa olla seudun parhaat antimet =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä niin, ja ainakin seudun risukkoisin piha. Se on lintujen mielestä suuri etu.

   Poista
 10. Hauska kuvasarja!
  Meillä on noita pikkulintui isot parvet, mustarastaitakin muutama. Mä ku meen pihaan, ni ne alkaa kaikki huutaan et; nyt se tuli laittaan meille lisää sapuskaa.

  Omituista on se, että nyt on varikset tulleet meille. "Koskaan" aikasemmin ei tääl korves oo niitä näkynny. Korppeja on kaks-neljä, niitten(kin) puuhailua on hauskaa seurata. Varispillillä saa juteltua myös korpeille, mutta tietyllä tavalla kun pilliin puhkuu, saa koko varisparven liikkeelle. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu täällä muuten, ensimmäistä kertaa on nyt näkynyt variksia täällä. Ovat uskaltautuneet vasta naapurin koivuun, ei vielä meille asti. Korppi, naakka, harakka ja närhi ovat vanhoja tuttuja, korpit tosin lentävät tästä vain yli. Pähkinähakki on nähty pihassa kävelemässä kerran. Varis on kyllä kiva lintu, mielelläni otan sen mukaan tähän porukkaan.

   Varispilliä en omista, mutta alakerran isäntä osaa jutella korpeille, niin että ne kääntyvät ja lentävät takaisin tarkistamaan kuka täällä noin murtaen puhuu.

   Poista
  2. Korpit käy meijjän ja naapuruston räksäkantaa harventamassa. Välil ihan mieletön mekkala, kun räksät "soittaa 112.n", Nopsaan on iso räksäparvi paikalla kun yks korppi niitten pesii hyökkää ja sit piilos olleet korpit käy napsiis huikopalaa räksäparvesta. Ei oo sen yksin kiusaavan osakaan kiva, saa aikas paljon paskaa päällensä... Mahtaako ne korpit vetää pitkää tikkuu et kuka joutuu paskannettavaks...

   Poista
  3. Minä oon niin vanha, että puolustautuvasta räksäparvesta tulee mieleen talvisota. Joskus hyökkääjä (esim. varis) ei pysty lentämään, kun sulat on liimautuneet valkoisella "maalilla" tiukasti kiinni toisiinsa.

   Komeinta minusta on, kun karkotettua hyökkääjää ajamaan lähteneet pari räksää palaavat melkein huolettoman iloisina onnistuneesta tehtävästään.

   Poista
  4. Puhut vähän mutta täyttä asiaa.
   Ton olisin minäki halunnu sanoo! :D

   Poista

Kiva kun kommentoit!
Vinkki: kopioi tekstisi muistiin ennen kuin painat "julkaise"!
Blogger syö hyviä juttuja.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...