maanantai 9. maaliskuuta 2015

Rikkaat harrastavat hyväntekeväisyyttä mässäilemällä

Muualla maailmassa on tapana, että yläluokan ihmiset keräävät rahaa vähävaraisille, Puolueelle tai muuhun hyvään tarkoitukseen järjestämällä ylellisiä juhlia joihin pääsee mukaan maksamalla huomattavan summan. Juhlissa sitten mässäillään ja pröystäillään ja parannetaan näin köyhien asemaa. Nyt minulla on tilaisuus päästä tällaiseen hyväntekeväisyysbankettiin, ja arvaa vain tartuinko siihen. Kyllä! Kaikkea pitää kokeilla, paitsi... mitä se nyt olikaan.

Bosgårdin kartanossa järjestetään ensi perjantaina (13. päivä) illallinen Ukrainan siviilipakolaisten hyväksi. Mukaan pääsee, kun on maksanut vähintään satasen Punaiselle Ristille, ja talo tarjoaa neljän ruokalajin ukrainalaisen illallisen juomineen. Juustopöydän tarjoaa Lentävä Lehmä.

Nähdäänkö siellä?

Kuva on häpeämättömästi varastettu Bosgårdin sivuilta.


Ai, enkö muistanut mainita, että sinutkin on kutsuttu? <- Napsauta tuosta esiin kutsusi. Päärakennukseen mahtuu 70 ruokailijaa, joten ilmoittaudu jo.

Miksikö mainostan tapahtumaa? En tiedä, mitä on ruokalistalla (varmaan jotain pahaa). Enkä kuvittele, että tämä olisi maailman tehokkain tapa ratkaista maailman pahin ongelma. Tuli vain mieleen, että entäs jos olisin ukrainalainen. Ja muistelin aikoja, jolloin Suomi sai apua. Amerikanpaketteja sodan jälkeen ja sensellaista. Olisiko kiva, jos itse joutuisi evakkoon, että joku jossain keräisi rahaa auttaakseen. No olisi.


6 kommenttia:

 1. Luulenpa, että jos se facebookissa leviää, ne saa tosi äkkiä sen 70 kokoon... Bosgårdin kyllä panen heti "pakko käydä" -listalleni! (Pitäs löytää se satanen autoveron maksuun jostain...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmeisesti Bosbårdilla on myös facebook-sivut. Perjantaina sitten nähdään, kuinka hyvin kutsu on levinnyt. Ehkä tällainen hyväntekeväisyysjuhlinta on vähän vierasta Suomessa? Tai sitten voi olla, että meitä ökyrikkaita ei ole tarpeeksi.

   Poista
 2. Ja Bosgårdhan on elämys sinänsä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On! Mutta siellä voi käydä myös ilmaiseksi. Vaikkakaan ei kartanon päärakennuksessa.

   Poista
  2. Ihan totta! Ja Punaiselle Ristille voi lahjoittaa myös ilman Bosgårdia (vaikka Bosgårdin idea onkin kiva!).

   Poista
 3. Tosi hyvä idea! Skippaan pitkän matkan takia, mutta Bosgård on elämys joten kannattaa mennä.

  VastaaPoista

Kiva kun kommentoit!
Vinkki: kopioi tekstisi muistiin ennen kuin painat "julkaise"!
Blogger syö hyviä juttuja.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...