sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Huonoa palvelua ja puhvetti


- Elikkä siis me valittiin tuo asunto ihan näiden lähipalveluiden takia. Ja nyt ne sanoo, että tarjoilu loppuu! Ihan noin vaan! Asukkaita ei ole kuultu edes! Ja entäs asunnon arvo, niin ja vaikka nyt haluttaisi muuttaakin niin kaikki muut kolot on varattu jo! Niin kauhea vaiva kun oli ajaa tästä pois se talitiaispari, joka luuli haluavansa varata tän, vaikka niille ihan yhtä hyvin kelpaa joku syrjäisempikin pönttö tai luonnonkolo, menkööt metsään vaikka. Mutta entäs me nyt, mistä saadaan talipalloja tämän jälkeen? Tässä on kuulkaa viimeinen. Me kyllä taistellaan saavutettujen etujemme puolesta, tämä asia ei jää tähän!- No niin, täällä sitä ollaan luonnon armoilla. Me tutkitaan nyt tämä risukko sillä silmällä, jos täältä vaikka löytyis jotain syötävää. Käydään kaikki läpi tarkkaan. Hei, tuolla on jotain, ja tuolla! Tämä on siis vain ihan väliaikaista, siihen asti vaan, kunnes saadaan se talipalvelu takaisin näille huudeille.- Täällä syreenipuskassa on muuten aika viihtyisää. Kato, enkö maastoudu tänne kivasti. Etkä usko, miten paljon öttiäisiä jo on hereillä! Tämähän on ihan kuin gourmet-buffet, niin kuin meillä sivistyneillä on tapana sanoa. Joka jäkälän kolossa on joku pörkki heräämässä talvihorroksesta. Hileytettyä hyttystä, nam!- Vaikka meitä on neljä pariskuntaa aterioimassa tässä samassa puskassa, ei lopu eväät kesken! On muuten sellainen ravintola, jota kelpaa suositella! Ai missä vai? No tämä on tässä Keskeneräisellä mäellä, kanatarhasta aurinkoon päin. Pellon laidassa. Kyllä täältä riittää sullekin, tule tänne vaan nokkimaan!


18 kommenttia:

 1. Tullaan nokkimaan, kun noin suositellaan ;-)

  VastaaPoista
 2. I love these beautiful birds !
  Fantastic shots !
  Greetings

  VastaaPoista
 3. Sinitiaiset on niin nättejä... Ja pienestä koostaan huolimatta aika sisukkaita tapauksia kun pöntön herruudesta taistellaan,

  Ihania kuvia taas :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, talitintit joutuivat etsimään uuden pesäpaikan.

   Poista
 4. Vimpan tali-siemenpötkylän kävin ripustamassa. Se kestää reippaat kaksi viikkoa. Sitten on vaan siemenseosta tarjolla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on vielä jemmassa kolme talipalloa takatalven varalle, siemeniä aion minäkin tarjota vielä jonkun aikaa.

   Poista
 5. Meillä kanssa pantiin jo viimeiset pähkinät jakoon, linnut on syöny omansa mutta jos ei orava tyhjennä pönttöään, laitetaan nekin linnuille. Ja pörriäisiä tosiaan on jo, ihan ihminenkin sen huomaa :)

  VastaaPoista
 6. Luonnon armoilla! Voi surkeuden surkeutta!
  Olipa kiva lukea ja katsella.

  VastaaPoista
 7. Mukava juttu ja mainiot kuvat! Syntyykö tarina kuvien jälkeen, vai päinvastoin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Stiina! Yleensä mennään kuvat edellä, mutta kuvateksteissä kerrotaan kyllä asioista, joita kuvissa oikeasti tapahtuu. Joskus myös tosijuttuja, joista ei ole kuvaa, esimerkiksi talitiaisten karkottamisesta pesäpöntöstä.

   Joskus HARVOIN, pakko tunnustaa, kuvatekstissä väitetään eläinten ajattelevan jotain, mitä ne eivät oikeasti siinä kuvassa ajattele. Mutta normaalisti tämä on varteenotettavaa etologista tutkimusta ;)

   Poista

Kiva kun kommentoit!
Vinkki: kopioi tekstisi muistiin ennen kuin painat "julkaise"!
Blogger syö hyviä juttuja.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...