keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Rättijätti taipui

Terveisiä Milanon muotiviikoilta!

Viimeksi oli niiden yhteydessä puhe vetoomuksesta Benettonille. Benetton oli tuolloin ainoa iso vaatefirma, jonka tuotteita oli todistettavasti tehty Rana Plaza -tehtaassa Bangladeshissa, ja joka ei ollut suostunut maksamaan korvauksia tehtaan romahduksen uhreille. Muutama tämänkin blogin lukijoista allekirjoitti Avaaz-järjestön vetoomuksen Benettonille. Allekirjoituksia kertyi yli miljoona.

Benettoniin otettiin yhteyttä asian tiimoilta monta muutakin kautta: facebookissa, twiittaamalla, ajelemalla päiväkausia mainostaulun kanssa ympäri yrityksen pääkonttoria Italiassa, lobbaamalla vaikutusvaltaisia asiakkaita ja suorilla neuvotteluilla rakentavassa yhteistyön hengessä.

Kahden viikon kampanjoinnin jälkeen Benetton ilmoitti osallistuvansa osaltaan YK:n korvausohjelman kustannuksiin.


Ohjelman rahoituksesta puuttuu 9 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria. Benetton ei ole vielä ilmoittanut, millä summalla aikoo osallistua ohjelmaan.

Jos haluat kirjoittaa Benettonille kiitos- ja rohkaisuviestin, yksi mahdollisuus siihen on täällä.


Sitten takaisin muodin pariin. Muotikirjeenvaihtajamme raportoi Milanosta, että naistenmuodin ensi kauden suuri hitti on mummo! Ilmeisesti tämä tyyli tulee säilymään muodin pintakerroksissa pitempäänkin.

Miten siis voit saavuttaa autenttisen mummotyylin?

Tähän on lukuisia konsteja. Jos olet jo luonnostaan niin pitkällä muodin valtatiellä, että hiuksesi harmaantuvat, älä missään tapauksessa anna värjätä harmaita piiloon! Harmaa raita on hyvä, kokohopeinen on vielä parempi. Jos sinua ei vielä ole siunattu harmailla hiuksilla, älä kuitenkaan pyri muodikkaaksi värjäämällä. Vaadittavat aineet ovat liian kovia, eikä tulos ole aidon veroinen. Epäharmaat hiukset ovat kuitenkin ongelma, joka useimmiten häviää itsestään ajan kanssa. Malttia!

Parempia aikoja odotellessa on lukuisia muita asioita, joihin voit kiinnittää huomiosi.

Muotitietoisen naisen tunnistaa jatkossa mm. seuraavista seikoista:

- lyhyet kynnet ilman lakkaa
- vapaasti rehottava ruumiinkarvoitus (mm. sääret, kainalot, ns. bikiniraja, kulmakarvat, viikset - onnekkaimmilla kasvaa naamassa luomi, jossa töröttää pari jouhta)
- nude-meikki tai mieluiten täydellinen kemikaalivapaus koko kasvojen alueella
- mukavat, väljät vaatteet, erityisesti ns. kotitakki! Tyyliin kuuluvat myös mm. esiliinat, paksut vaaleanruskeat sukkahousut, hartiahuivit, kokouimapuvut ja korottomat jalkineet.

Jalkineista pääsemmekin näppärästi kaikkein tärkeimpään mummomuodin elementtiin. Tällä keinolla muuntaudut ajan hermolla olevaksi mummoksi, vaikka vaatetus ja meikki eivät vielä olisi aivan kohdallaan. Ensisijaisen tärkeää imagollesi on oikeanlainen kävelytyyli, nimittäin laahustus.

Oikeaoppisen laahustuksen pikakurssi: 
Pidä polvet kevyesti taivutettuina. Älä jousta! Kun oikea polven asento on löytynyt, koko koipi varpaista lonkkaan pysyy kävellessä samassa asennossa, kuin yhdestä puusta veistettynä. Jalat pidetään aavistuksen verran harallaan. Ota lyhyitä askelia. Jalka nousee lattiasta korkeintaan sentin. Lantio on edessä stabiilisti eikä liiku askeltaessa sivusuunnassa! Yläselkä pidetään kumarassa niin että kasvojen luonnollinen suunta on kohti lattiaa. Päätä voi nostaa, jos on tarvetta katsoa eteenpäin, mutta kaula pysyy silloinkin etukenossa. Käännä vain leukaa eteenpäin ja anna takaraivon laskeutua hartioiden varaan.
Erinomainen apuväline oikean laahustustyylin omaksumisessa ovat kaksi numeroa liian suuret tohvelit, jotka putoavat jalasta mikäli jalkaa erehtyy nostamaan irti lattiasta. Esimerkiksi tällaiset:


Kun hallitset tyylipuhtaan laahustuksen, kukaan ei välttämättä edes huomaa, jos hiuksistasi puuttuu harmaata! Eikun harjoittelemaan!


13 kommenttia:

 1. Jipii! Olen jo edistynyt aika hyvin tässä uudessa suuntauksessa! Tällä hetkellä on lievää ongelmaa suutarin kanssa. Hän huolestuu siitä, että kenkien kannat (ne leveät, tukevat, matalat), kuluvat niin nopeasti.

  Kun olin lapsi, oli metallisia kantalappuja. Mutta ne on joillakin säillä vaarallisen liukkaita. Ja kopisevat. Tai, oikeastaan, ehkä sellaisia ei enää olekaan?

  Kirjoitin kiitokset ja rohkaisut Benettolle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suutarihan voisi olla vain tyytyväinen, kun saa yhtenään vaihtaa uusia kantalappuja. Pysyy leivässä. Jos sulla vain on varaa yhtenään uusia niitä.

   Poista
  2. Kyllä suutari sinänsä ihan tyytyväinen onkin. Ellei sitten mahdollisesti murehdi materiaaliensa laatua ja kestävyyttä.

   Minussa on jonkinverran (?) pilkunviilaajan vikaa, joten mietin nyt, että onkohan se kengän kannan alle liimattava suikale lainkaan "kantalappu". Pitää kysyä ensi kerralla.

   Poista
 2. Kynnet on lyhyet ja meikki on nude, hiukset harmaantuu (myönnän värjäyksen, josta tietty heti luovun). Mutta miksi ihmeessä ostin helmikuussa sen ladushaverin. Voi minua. Täytyykin nyt laittaa ilmoitus lehteen, että 'vaihdetaan ladyshaver hyvään hevosharjaan'.
  Sitten tuo laahustus. Harmittaa kun en osaa sitä, kun polveen sattuu. Voisko linkkaus-laahustus olla sopiva ala-muoto?
  Ihanaa olla muodikas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä erittäin lyhyessä ja pintapuolisessa muotikatsauksessa ei lainkaan ehditty käsitellä muodin extreme-ilmiöitä ja niitä ylimmäisiä hienouksia, jotka erottavat todellisen connaisseurin rahvaasta, kuten linkkausta ja kävelykeppejä. TIETYSTI linkkaus-laahustus on muodikkuuden huippua.

   Muuten olen sitä mieltä, että laahustus ei satu polveen, koska polvea ei siinä taivutella lainkaan eikä astuessa tule kovaa tärähdystäkään, kun jalka ei missään vaiheessa iskeydy alustaan. Voit harjoitella varovasti ja katsoa, enkös vain olekin taas oikeassa.

   Poista
 3. Koskaan ennen en ole ollut näin lähellä muotitietoista, jeeee! :D

  VastaaPoista
 4. Vastaukset
  1. Jotkut meistä aavistavat nämä muodin virtaukset, ennen kuin akkainlehdetkään saavat niistä vihiä.

   Poista
 5. Olen sanaton. Lue ihmeessä sähköpostisi...

  *laahustusta harjoitellessa*

  VastaaPoista
 6. Lisäks tohon kuuluu teutorantin poisjättämiin ja sitte, ettei sukulaiset luule huonomuistiseks, laulelu tai hyräily: Miihinkööhänvittuun mää nee aavaimeeniitaas lykkääsinkään....Ompaatuo naapuurin akkaakin niin kaikenmaailmanpöljääpää... Luonnollisuus, se vaatii tuhtia ruokaa, herneppuuroo, sipulii, tuoretta limppuu ja sit eiku ihmisten ilmoille. Sieltä sitä peräpäästä suhahtelee aitoakin aidommat hajusteet ja kanssa-eläjät tykkää... Käppäilykeppi tarttee ehottomasti olla matkas, sillä törkkii kauemmas tai tarvittaes hilaa lhemmäks, mitä ny onkaa hakemas. Vielä loppuun asenne, se kannattaa olla kaikkee vastustava.

  VastaaPoista

Kiva kun kommentoit!
Vinkki: kopioi tekstisi muistiin ennen kuin painat "julkaise"!
Blogger syö hyviä juttuja.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...