keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Kevätmuotia

Asemani muodin terävimmässä päässä on tunnustettu. Minulle tarjottiin lahjusta muotibloggauksesta:

Toivomme, että bloggaisit meistä ja tulevasta tapahtumastamme [aika ja paikka] Helsingissä. Vastineeksi lahjomme sinua mielellämme iltapuvulla/juhlamekolla, jonka voit käydä valitsemassa oman makusi mukaan noin 1000 paikalle tulevasta puvusta tapahtumasta paikan päältä!

Näin hienosti kirjoitti näiden pukujen maahantuojan yhdyshenkilö, joka ei paljastanut sukunimeään. Mikään kirjoittajalahjakkuus tuo henkilö ei ole, koska teksti vilisi kielioppivirheitä, mutta ilmeisesti suomenkielinen kuitenkin. Hänen lahjuksena tarjoamansa pitkät tai lyhyet (?!) iltapuvut myydään nyt edullisesti hintaan  99 - 159€. Varmasti ihan itsenäisyyspäivänvastaanottokamaa. Tämä tarjous tuli selvästi oikeaan osoitteeseen!Ehkä sukunimetön yhdyshenkilö saa niin huonon palkkion tästä projektista, että hänen ei kannattanut tehdä yhtään pohjatyötä lahjuksen vastaanottajia valitessaan. Jostain vaan paljon blogien nimiä ja osoitteita, ihan sama mitä.

Varmaan haaviin tarttuu vahingossa joku muukin muotiblogi kuin tämä, ja ehkäpä suomalainen bloggari ottaa innoissaan vastaan mitä tahansa ilmaista. Sukunimettömän yhteyshenkilön täytyisi päästä eroon 40 juhlamekosta; eiköhän se onnistu.

Kun nyt kerran aloitin aiheesta, voinkin saman tien paljastaa, mitä muoti on.

Muoti on konsti saada kylläiset markkinat vetämään vielä vähän enemmän turhaa tavaraa. Miten voi myydä talvitakin ihmiselle, jolla on jo hyvä talvitakki? Äärimmäisen harva haluaa pukeutua kahteen talvitakkiin. Myynnin uhrille täytyy siksi uskotella, että hänen vanha talvitakkinsa ei ole enää hyvä.

- Mutta onhan se hyvä!

- Eieiei, sehän on sininen! KUKAAN ei käytä sinistä talvitakkia tänä talvena, se on niiiiin muinaishistoriaa! Teet itsesi naurunalaiseksi! Lapsesi eivät kehtaa kulkea kanssasi eskariin ja kouluun! Tänä talvena on pakko olla valkoinen talvitakki! Kaikilla, jotka ovat Jotain, on valkoinen!

- Mutta jos en tykkää valkoisesta?

- Kaikki tykkäävät nyt valkoisesta! Katso, julkkis Ykshailee käyttää valkoista takkia! Ja prinsessa Samase! Katso miten kaunista! Puhdasta ja kimmeltävää, siitä tulee mieleen uusi, parempi tulevaisuus... Sinistä takkia käyttävät vain muumiot ja maahiset. Näytät epäonnistujalta. Et saa työpaikkaa. Miehesi jättää sinut. Valitse valkoinen! Menestyt elämässä! Ystäväsi kunnioittavat sinua! Olet kaunis ja hurmaava! Sinä voit jättää miehesi ja valita paremman! Tänä vuonna ovat muodissa tällaiset miehet...


No mutta vakavasti sanoen, kyllähän minä seuraan myös aikaani, ja tietenkin se näkyy vaatevalinnoissani. Paljastankin heti, kuinka asukokonaisuuteni uudistuu näin maaliskuulla. Voilá:


Kun vaihtaa talvikumisaappaista kesäisiin, askel kevenee niin että tuntuu kuin lentäisi! Se on sitä muodikkuudesta johtuvaa itsevarmuuden hurmaa, luullakseni.


23 kommenttia:

 1. Rohkea valinta kevätkenkä mallistosta!
  Mutta mustahan on kyllä aina muodikas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun on varma tyylistään, uskaltaa helposti tehdä rohkeitakin valintoja.

   Poista
 2. Minkä takia mulle ei ole vielä tullut iltapukublogiyhteistyökutsua!? Kysyn vaan! Ei ole riittävän hyvin tehty taustatyö siellä firmassa. Minähän olen vähintään yhtä muodin aallonharjalla kuin sinäkin. Kyllä on kumma. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähintään! Voisiko sukunimetön yhteyshenkilö olla jotenkin erehtynyt kohderyhmästään? Tässä on selvästi tapahtunut jokin virhe.

   Poista
 3. Saaraa komppaan, missä kutsu? Ollaan sentään aika vaikuttaja blogimaailmassa, muodissa ja muutenkin! No, jos se on juuri parhaillaan tätä kirjoittaessani kilahtanut s-postiin tms.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luultavasti tärkeämmille vaikuttajille on lähetetty kutsukortit kirjattuna kirjeenä, etteivät huku matkalla. Se voi kestää vähän kauemmin. Mutta tuo kuvassa oleva iltapuku on sitten varattu minulle! Aion käyttää sitä ensi itsenäisyyspäivänä. Älä kerro kenellekään, tämä on vielä salaisuus.

   Poista
  2. Toi punainen on varmaan just hyvä sulle. Mä ajattelin valita ehkä perinteisen mustan (vaikka siinä näkyykin kissankarvat) tai petroolinsinisen, kunhan kutsu ensin tulee. Venekaula-aukkoinen olis ihana, ehkä. Selkää ei voi paljastaa, kun siellä saattaa olla finnejä joskus. Vitsi, me ollaan Tillariinan ja sun kanssa mahtava näky itsenäisyyspäivänä, ja ketkä kaikki kutsun saavatkaan tähän iltapukujuttuun!

   Poista
 4. Mulle on pari kertaa myös tullut joku sellanen tarjous, mikä koskee muotia tai yleensäkin shoppailua. Että kyllä ovat joo todella perehtyneet minunkin arvomaailmaan...

  Toisaalta ehkä ne muodin tarjoajat ajatteli, että saattaisin vaikka innostua panostamaan ulkonäkööni sillä lailla. Nythän olen esiintynyt blogissani muutamassa dagens-kuvassa: 1) kalsarit, villasukat, ukin vanha villaliivi ja käsivarressa paksu säärystin lämmittimenä, 2) suunnistusvaatteet, 3) maalausvaatteet... Luetelluista tyyleistä ensimmäinen on muuten yllä myös parhaillaan...

  Asiasta toiseen: näin tänään kiurun sekä joutsenia. Että kyllä ne todellakin jo on täällä, kiurut siis!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä ne on jotain bimboja, jotka luulee että kaikki blogit käsittelee muotia, eikä jaksa ottaa selvää. Tai alipalkattuja jotka ei ehdi.

   Kiitos lintuhavainnosta! Jos minä uskon sitten, että täälläkin kävi kiuru, vaikka ei se tähän jäänytkään. Eilen lensi joutsenia matalalta yli :)

   Poista
 5. Sullakin on niin selkeäsanainen kanta mainostukseen tuossa bloginpielessä, että hyvin on valittu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä minäkin! Mutta ei sekään näytä antavan täyttä suojaa. Jonkun pitäisi ensin ehtiä lukea se.

   Poista
 6. Mutta sininen takki on niin kaunis!

  ps. Ei tullut minullekaan kutsua. Olen pettynyt. Minä sentään olen muotiblogannut heittokengistäkin! Olisin halunnut sinisen iltapuvun. Mutta ei sen väliä, ostan sen sitten itse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et sinä voi tietää, mikä on kaunis, ennen kuin olet perehtynyt sesongin uusimpiin muotivirtauksiin! Pariisissa kyllä tiedetään, millaisesta takista sinä tykkäät ensi talvena, vaikka sinulle ei ole vielä kerrottu.

   Poista
 7. Kevät/syyslantsui oon mäki jo iltapäivisin pielly. On ku ilmaan pääsis kohoomaa, kun paino-ero on niin suuri. Tosin takki painaa niin pal et se kyl pitää mun jalat maassa. Vaimo joskus kysy et miten sun takkis voi painaa näin paljo. Vastasin et taskut on täynnä työkalui mitä päivittäin tartten. Piän ne mukanani ni säästyy askeleita.

  On mullekkii tullu joskus tarjous että kirjottaisitko tästä aiheesta jutun. Kirjotin ja sain kahisevaa tililleni. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne onkin ne kirjailijat erikseen.

   Poista
  2. Nii on, eriksee. Koskahan musta mahtais tulla.
   Se on kummallista että sitä pitää muita hyvinä juttujenkirjottajina, mutta itte ei saa mielestään kuin muutaman hyvän jutun vuodessa kirjotettua. Omavalvonta on niin tiukkaa. :DDD

   Poista
  3. Mikä se tilattu juttu oli? Täytyy käydä tarkastamassa taso.

   Poista
  4. Samaa paskaahan se: http://www.partapappa.net/2013/03/pokerin-peluu.html

   Poista
 8. Nyt olen kade! Muotinumeroja on kirjoiteltu, vaan eipä ole tarjottu iltapukuja mistä olisin voinut kieltäytyä.

  Eikä minulla ole myöskään talvikumppareita. Jos näistä kahdesta saisin valita, valitsisin kyllä ilman muuta kumpparit. Nykyiset kumpparini viettävät kohta kymmenvuotissynttäreitään. Aidot Nokiatko nuo ovat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siksihän minä tämän tiedon julkaisinkin, että kaikki saavat kadehtia vapaasti!

   Molemmat kumpparit ovat aidot Nokiat, missähän ne sitten on aikoinaan tehtykään. Talvikumpparit ovat kyllä älyttömän hyvät! Niissä on irrallinen huopasyylinki, ja sen sisällä mahtuu vielä villasukissa heiluttelemaan varpaitaan, vaikka saapas on tavallista omaa kokoa. Ei palele! Niillä voisi hiihtääkin, jos olisi sopivat siteet. Ja sukset, ehkä.

   Poista
 9. :D Voi yhen kerran, jos toisenkin. On ne hyvin hoitaneet hommansa. Täytyy kyllä itsekkäästi sanoa, että mä todella olisin halunnut lukea mitä sulla olisi ollut siitä tilaisuudesta sanottavana. Olisin voinut jo etukäteen vakuuttaa, että se olisi kiinnostanut mua kaksinkertaisesti sen verran, mitä iltapukupostaukset yleensä.

  Mullekin on tullut joitan kertoja yhteydenottoja vaatteisiin liittynen. Kerran yhdeltä ihan tunnetultakin brändiltä. Huonoa pr:ää, kun saavat muutettua käsitykseni heistä neutraalista negatiiviseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ///// ! Ehkä sitten ensi kerralla tartun syöttiin. Mutta mitä minä teen sille iltapuvulle? No ehkä sitä ei ole pakko ottaa. Tai sitten UFF tai Kontti huolii.

   Poista

Kiva kun kommentoit!
Vinkki: kopioi tekstisi muistiin ennen kuin painat "julkaise"!
Blogger syö hyviä juttuja.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...