torstai 1. tammikuuta 2015

Tästä se lähtee - vuoden ensimmäinen sadonkorjuu

Uudenvuodenpäivän kunniaksi korjasin vuoden ensimmäisen sadon: valkosipulinversoja salaattiin.


Vaikka päivä on vielä lyhyt, valkosipulinkynsissä riittää kasvuvoimaa. Versoista saa vihreyttä ja vitamiineja sekä ennen kaikkea herkullista makua talven pimeyteen. Jos et syö salaattia, saksi leivän päälle. Jos et syö leipääkään, kääräise verso lehtikaalin lehteen, sössää smoothieen, silppua keittolautaselle tai puputa sellaisenaan. Ja kas: mielesi kohenee ja ajatuksesi kirkastuvat. Ei ole yhtään sanottu, etteikö valkosipulinverso kätkisi vihreään poveensa monenlaisia kivennäisaineita ja antioksidanttejakin. Kuka heistä tietää.

12 kommenttia:

  1. Jopas on hyvin kasvanut ja näin keskellä talvea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pariksi päiväksi käänsin selkäni, niin olivat yhtäkkiä kasvaa hulahtaneet :)

      Poista
  2. No niin! Talvenselkä on taittunut ja ajatukset kulkeutuvat väkisinkin kevätkylvöihin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, nämä minä istutin melko pian talvipäivänseisauksen jälkeen. Tästä se lähtee.

      Poista
  3. Auts, valkosipulit on unohtuneet laittaa. Tuon parempaa leivänpäällistä ei olekkaan.

    VastaaPoista
  4. Vastaukset
    1. Sanos muuta. Ehdinköhän olla tänä vuonna ensimmäinen, joka leuhkii sadollaan?

      Poista
    2. No en tietenkään, Taajamafarmari ehti taas ensin!
      http://taajamafarmari.blogspot.fi/2015/01/sadonkorjuuta-tammikuussa.html

      Poista
  5. Joo hei hyvä idea, laitankin herneet tulemaan.

    VastaaPoista
  6. Oi mahtava idea, näitä minunkin tarvisi puputtaa, sen verran pahasti pimeys jo väsyttää. :) Pirteää uutta vuotta. <3

    VastaaPoista

Kiva kun kommentoit!
Vinkki: kopioi tekstisi muistiin ennen kuin painat "julkaise"!
Blogger syö hyviä juttuja.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...