torstai 22. tammikuuta 2015

Terveisiä sairaalasta

Vietin yhden yön sairaalassa, voi että oli ylellistä ja mukavaa! Edellinen leikkaus tehtiin Töölössä ja olin kuvitellut kaikki sairaalat sellaisiksi, mutta ei onneksi sentään. Ei tarvinnut kärvistellä kovalla suoraselkätuolilla tuntikausia tungoksessa telkkarin pauhatessa ja laitapuolen kulkijoiden huutaessa. Odotustilassa oli ylelliset lepotuolit, jotka sai aivan vaakatasoon. Oli hiljaista ja rauhallista. Minulle asennettiin lukuvalo sopivasti ja leviteltiin lämpöpeitto polville. Välillä käytiin kysymässä, onko rouvalla kaikki hyvin. Pahoiteltiin, kun jouduin odottamaan! Niin kuin minulla olisi ollut jonnekin kiire! Olinhan varannut koko loppuviikon ihan vain tähän hommaan - vai voiko sitä hommaksi sanoa, kun muut hoitavat kaiken ja itse vain makaa! Harvoinpa sitä saa keskellä työviikkoa lojua päivän joutilaana hyvä kirja kädessä.


Nyt olen palannut kotiin, mutta päästyäni hyvään alkuun aion jatkaa laiskottelua. Sain nimittäin sairausvapaata ihan ruhtinaallisesti. Ehdin myös hienosti laitostua; kyllä näinkin lyhyessä ajassa ehtii, kun heti oikein heittäytyy! Nyt siis odotan, että joku muu laittaa minulle sukat jalkaan ja tarjoilee ruuan eteen, kertoo mitä ohjelmassa on seuraavaksi, käy välillä kysymässä haluaisinko jotain, vähän mehua ehkä? Ja jos yöllä tekee mieli jotain niin soita vain tuota kelloa.


Haloo, Joku Muu, ollaanko siellä kuulolla?

------------------

Sydämellisesti tervetuloa mukaan, Sanna!

35 kommenttia:

 1. Toivottavasti toipuminen edistyy kaikkien suositusten mukaisesti! Sairauslomalla on omat hyvät puolensa, kun tekemisen määrä ja laatu on rajattua. Kerrankin voi keskittyä esimerkiksi vain lukemaan rauhassa, koska ei oikeastaan voi tehdä muuta. Siis olettaen, että se joku muu hoitaa käytännön toimet, kuten ruuanlaiton. Laitostuminen on supernopeaa, jos sille antaa pikkusormen. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jos ei Joku Muu hoida ruuanlaittoa, saa se ainakin käydä kaupassa, että minulla riittää voileipätarpeita. Ja suklaata. Laitostuminen vei koko käden, vähintään.

   Poista
 2. Hyvää toipumisaikaa! Toivottavasti se Joku Muu nyt hoitaa kaiken mahdollisimman valmiiksi, että saat rauhassa laitostua ainakin jonkin aikaa. Kuitenkin joku päivä joudut palaamaan sieltä laitostumisesta normaaliarkeen, joten nauti nyt oikein kunnolla passaamisesta. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä minä nyt otan tästä kaiken irti :)

   Poista
 3. Saikutahan nyt itsesi oikein kunnolla terveeksi!

  VastaaPoista
 4. Pikaista toipumista, mutta niin kauan kun olet toipilas, olet palvelusväen ansainnut!! Nyt siis Joku Muu, seuraavana päivänä sitten taas Sinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se menee tässä elämässä. Kiitos, Pilvi!

   Poista
 5. Eipä perusnainen taida muuten pysähtyä, kuin virallisella sairausvapaalla. Anna sen Muun nyt hoivata sinua ja nauti sekä tervehdy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan se pysähtyminen on ihmeen vaikeaa, kun koko ajan pitää suorittaa. Nytkin on vähän huono omatunto, mutta aion nutistaa sen ja nauttia.

   Poista
 6. Otahan ilo irti joutilaisuudesta ja kirjoista! :) Leppoisaa oloa sinne. (ps. Tuollainen kello olisi kätevä kotonakin)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Soittokello on ehdottomasti hankintalistalla, mutta kunnes se tulee, täytyy käyttää kännykkää ;)

   Poista
 7. Sulla on mahtava asenne :) Rentouttavaa oleilua ja toipumista!

  VastaaPoista
 8. Toipumista!
  Tämä Joku Muu lähtee nyt kauppaan, laita se kauppalista kännykkään tekstiviestillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täältä ei kyllä nyt puutu mitään! Laitan sitten niitä viestejä öin ja päivin, jos joku uhkaa loppua ;)

   Poista
 9. Soittokellost on vissii johto poikki kun ei mitää kuulu ja kuinka ihmeessä sitä oisinkaa ehtinny perille, kun osotekki on päässy unohtuu.

  Mukavaa kun oot takas, oot oppinnu huumoria matkallas, huomasin. ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole nyt ehtinyt rimputtelemaan sitä kelloa, kun ei ole ollut tarpeita. Huumoria en ole oppinut enkä opi, nuttura on yhtä kireällä kuin aina. (Tosin jos päädyn vielä sytostaattihoitoihin, voi lähteä koko nuttura, mutta tosikkoudesta en luovu!)

   Poista
  2. No entäs se sun kommentti mun plokissa? :DDD

   Poista
  3. En tunnusta mitään, sitä paitsi olin kolmiolääkkeen vaikutuksen alaisena. Vähintäänkin.

   Poista
 10. Toipumisia!

  Isäni sairauden kautta sairaalat ovat viime aikoina tulleet tutuksi. Marian sairaala oli viihtyisa ja mukava paikka isänikin mielestä. Mutta Malmin sairaala, jossa isäni kuoli, edusti perinteistä laitossairaalaa huonossa mielessä. Isäni kanssa samassa huoneessa oli vielä influenssapotilas. Saimme miehen kanssa molemmat tartunnan luultajasti juri sieltä, kaikista käsindesinfioinneista ym huolimatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovathan nuo vanhat sairaalat väkisinkin ahtaita ja epäajanmukaisia. Mielelläni maksaisin vähän enemmän veroja. Mutta kävi minulla siellä Töölössä kituessakin mielessä monesti, miten hienoa hoitoa sain verrattuna vaikka afganistanilaiseen sisareen.

   Poista
 11. Pikaista paranemista, ja nautinnollista laiskottelua!

  VastaaPoista
 12. Kannattaa rentoutua, kun siihen annetaan mahdollisuus ja se edistää tervehtymistäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän on suorastaan kansalaisvelvollisuuteni :)

   Poista
 13. Jep, kyllä tuollaiseen palveluun äkkiä tottuu. Kannattaa kyllä levätä, kun on tilaisuus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisi vain olla kotona enemmän palvelusväkeä :)

   Poista
 14. Nyt vaan jatkat samaa rentoa menoa kotona.
  Apua saa ja pitää pyytää, kun on toipilaana.
  Parane pian ♥

  ps. ihan mielettömän hienot kuvat !

  VastaaPoista
 15. Upeita kuvia!

  Pikaista toipumista ja ota kaikki irti niistä hetkistä, kun saa hyvällä omallatunnolla olla laiska. Niin minäkin tein. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hyvästä omatunnosta en tiedä, mutta laiskotellut olen kyllä.

   Poista

Kiva kun kommentoit!
Vinkki: kopioi tekstisi muistiin ennen kuin painat "julkaise"!
Blogger syö hyviä juttuja.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...