torstai 15. tammikuuta 2015

Hangella

Näin lumisena aikana huomaa, kuinka monenlaisia elukoita tässä ihan vieressä liikkuu. Töiden jälkeen riitti vielä valoa näihin kuviin.


Tuosta on tullut jänis, ellei sitten rusakko.


Minä aina uudestaan hämmästyn, kun huomaan että eläimillä on varpaat. Ja kynnet. Tällä jänikselläkin. Niin kuin en vanhana kaninkasvattajana tietäisi, että pupuilla on kynnet ja ne käyttävät niitä.Tämä helminauha on ketun jälki. Tarkkaan jos katsot, huomaat aamuketun ja iltaketun eron. Aamuketulla on jo ollut hankikanto, kun on oikein osannut varpaansa levittää. Iltakettu vielä uppoaa.


6 kommenttia:

 1. Jos ette asu metsässä niin pihassa vierailee todennäköisesti rusakko. Ne ei ole ollenkaan niin sympaattisia kuin metsäjänikset.

  Mä olen oppinut valtavasti jäljistä metsästäjän kanssa. Silti jaksan hämmästyä kuinka se erottaa tieltä ketunjäljet kun mun mielestä siinä ei näy mitään, tunnistaa 5 rusakon jälkien seasta mihin suuntaan kettu on mennyt, siinä missä mun silmin näkyy vaan puusta pudonnutta lunta onkin puussa ollut näätä, katsoo tieltä metsään ja huomaa että siitä on mennyt iso eläin koska heinä on laossa jne. Ihailen tätä taitoa, se kun nykyihmiseltä alkaa kadota jos sitä ei harjaannuta jatkuvasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on ihan totta, pölvästi voi kulkea metsässä pitkän aikaa ennen kuin huomaa seuraavansa vaikka hirvien polkua. Joskus tuntuu jotain hajua ja sitten vaih ihmetellään, että kettukohan täällä haisee vai mäyrä vai mikä. Nuo taidot pitäisi oppia käytännössä joltain kokeneelta.

   Kyllä minusta rusakkokin on sympaattinen. Valtava koipeliini hullunkiilto silmissä. Ja meillähän on liikaa omenapuita.

   Poista
 2. Tänään juuri ihmettelin lumessa koiramme ja omia jalanjälkiä, eläimen jalanjäljissä on jotain mystistä. KIvaa viikonloppua. <3

  VastaaPoista
 3. Talvella aina jäljistä huomaa, miten paljon eläimiä pihamaalla kulkee:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kesällä sen unohtaa kun ei näe jälkiä. Ajatteles, jos olisi ihmisellä koiran nenä, sillä "näkisi" jäljet aina.

   Poista

Kiva kun kommentoit!
Vinkki: kopioi tekstisi muistiin ennen kuin painat "julkaise"!
Blogger syö hyviä juttuja.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...