maanantai 12. toukokuuta 2014

Nähtiin vaikka mitä

Kävinpä viikonloppuna kävelyllä. Seurailin pientä jokea vähän matkaa halki peltojen. Alakerran isäntä lähti mukaan, vaikka oli oikeastaan aikonut kerätä tölkkejä tienposkesta. Tulimme sitten tietä pitkin takaisin, ja hän sai kelpo saaliin.


Linnut huusivat ihan kamalasti. Fasaanit julistivat reviirejään joka suunnalla, sepelkyyhkyt nauttivat pellolla kylvöksistä, kaiken maailman livertelijät möykkäsivät pusikoissa ja käkikin kukkui. Telkkäparit olivat valloittaneet omat pätkänsä joesta ja viettivät laatuaikaa kahden kesken ennen kuin on ryhdyttävä hautomaan.Siellä oli kukkasiakin. Valko- ja keltavuokkoja, rentukoita ja öö... noita tuossa keskimmäisessä kuvassa, siis käenrieskan lisäksi... Kuka osaisi nimetä?
Näimme myös jäniksen, joka laukkasi karkuun, ja pienen kyyn, joka puikahti esiin laonneen heinikon alta ja nosti kauniin kaulansa varoitusasentoon. Harmi kyllä en saanut hänestä kuvaa, vaikka söjötin sinnepäin kamerallani. Digipokkarin näyttö näyttää kirkkaalla ilmalla pelkkää mustaa, enkä osunut häneen umpimähkään. Kun asia oli tullut selväksi, hän luikerteli sievästi takaisin piiloonsa.

Onnistuin sen sijaan viikonlopun aikana sihtaamaan rusakkoon, joka murkinoi tien vieressä.


Hän suhtautui paparazzeihin melko tyynesti, mutta vaihtoi kuitenkin lopulta tympääntyneenä paikkaa.


Aika hyvä maastoväri. Varsinkin tuo keskikohta aivan häviää kuivaan heinikkoon.

- Hehee!


On muuten lähempää tarkasteltuna aika merkillisen näköinen eläin. Tuommoinen pitkulainen naama, ei yhtään pyöreä niin kuin piirretyillä pupuilla. Omituinen otsatukka. Ja aika pöyheä turkki. Saa tuommoisia olla minun puolestani, kyllä varmaan sopii rusakkokin tähän maailmaan ja sen järjestykseen. Ehkä sopii paremminkin kuin ihminen. Hienommat korvat sillä ainakin on.

13 kommenttia:

 1. Mukulaleinikki, luulee r-peri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvasin, että sieltä se vastaus tulee. Minulla on vanha kasvikirja, jonka KANNESSA on tuo kukkanen, eikä se kuitenkaan kerro sen nimeä!

   Poista
  2. r-peri: sen latinalainen nimi on Ranunculus ficaria tai myös Ficaria verna. Jos joku ulkomaankielinenkin ehkä haluaa tutkailla asiaa.

   Poista
 2. Mukulaleinikki on, noita on meillä piha täynnänsä. Rusakolla näyttäisi olevan kesäturkin vaihto käynnissä. Hienot pilkut!

  VastaaPoista
 3. The last photos is gorgeous ! I love those beautiful ears ;)
  Greetings

  VastaaPoista
 4. Mahtava jäniseläinkuva! Sillä on kyllä takana pieleen mennyt parturireissu! :-D

  Kaunis mutkajoki tuolla yläkuvassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos elukkaparalla oli vain bad hair day. Tai ehkä tuo on muotia Rusakkolassa. Hullumpaakin on tehty muodin vuoksi.

   Poista
 5. Hauska jänis! Jo teillä kukkii rentukatkin, katselin sununtaina, että täällä vasta pienellä nupulla olivat. Olen myöhässä mukulaleinikkini kanssa, mutta tunnistin sen, pakko mainita :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin tunnistettu. Tässä bloggatessahan sivistyy. Kysyy vain jotain niin aina löytyy viisaampia täältä.

   Meillä alkoi kesä sunnuntaina, kun se käkikin kukkui.

   Poista
 6. Mukulaleinikki tulikin jo monelta taholta kerrotuksi. Hieno kuva rusakosta. Aika komea veijari ja sopii kuin sopiikin tähän maailmaan paremmin kuin ihminen konsanaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rusakko tulee varmaan jatkossakin pärjäämään Suomessa ja jatkaa vain levittäytymistään. On se aika vötkäles.

   Poista

Kiva kun kommentoit!
Vinkki: kopioi tekstisi muistiin ennen kuin painat "julkaise"!
Blogger syö hyviä juttuja.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...