perjantai 2. toukokuuta 2014

Alfred Valloittaja

Uuden fasaanikukkomme nimeksi on tietyistä ja tietymättömistä syistä tullut Alfred.

Kun sanon "kukkomme", tarkoitan tietenkin kukkoa, jonka reviirillä saamme asua.

Alfred on entisestään laajentanut reviiriään ja ilmeisesti käynyt jollei nyt verisiä niin ainakin sulkaisia rajakahakoita. Pyrstö on lyhentynyt nysäksi, mutta ihan tyylikäs hän on vielä. Hänen ripeät valloittajanotteensa eivät ole jääneet huomaamatta. Alfredin vetovoimaisuus on valloittanut hänelle uuden morsiamen.


Koska Alfred ja hänen kaksi rouvaansa eivät ole ihan mitään sylikanoja, joudun stalkkaamaan heitä milloin mistäkin puusta tai puskasta kameroineni pysyäkseni yhtään perillä sen pihan tilanteesta, jota sentään mielelläni kutsun omakseni. (Rakastathan sinäkin possessiivisuffikseja?)

Alfred vartioi rouvien ruokarauhaa.

Alfred tutkii, onko sammalikossa talvehtinut lehtokotiloita.

Alfred jätti rouvat hetkeksi turvalliseen paikkaan siistiytymään
sillä aikaa kun itse kävi vähän tuolla.

Alfred pyytää ystävällisesti rouvia tekemään itselleen seuraa.
On aika mennä pellonreunaan kiekumaan.Rouvat ovat kainoja ja pyrkivät piiloutumaan varjoliljojen joukkoon. Aukeallakin paikalla heidän uskomaton maastovärinsä saattaa kätkeä heidät täysin. Mutta Alfred on näkyvä.
Eilen pihan poikki juoksi kukko. No, Alfred ei juokse! Hän kävelee arvokkaasti kuten pönäkän herrasmiehen tyyliin sopii. Tarkempi tutkailu paljasti juoksijan Pikkukaulaksi, Kevätmielen pojista ylivoimaisimmaksi. Kovat on ajat nuorilla kukoilla. Joka nurkalla on jonkun kiekumapaikka, reviirit käyvät ahtaiksi. Oman lapsuudenkotinsa läpi joutuu luikkimaan kuin rikollinen. Vieras valloittaja pitää nyt siellä päämajaansa. Mutta kokeneiden kukkoherrojen väistely kannattaa: voi säilyttää pyrstönsä, vaikka ei ehkä teekään suurta vaikutusta kanoihin.

Pikkukaula ihan vain ohikulkumatkalla

Pikkukaulallakin saattaa olla oma pikku reviiri jossain lähettyvillä. Ainakin naaman väristä voi päätellä, että haluja olisi. Ehkä hän vain muuten poikkesi tutkimaan tilannetta täällä, ehkä joku tai jokin ajoi hänet karkuun omalta maaltaan. Ehkä hän lähti etsimään kadonnutta kanastaan? Elekieli kyllä paljasti, että hän tiesi olevansa nyt väärässä paikassa. Toivottavasti hänellekin on jossain oikea paikka ja toivottavasti hän onnistui pääsemään sinne takaisin.


14 kommenttia:

 1. Näitä sinun tarinoita on sitten ihana lukea! ♥ Kiitos näistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle Heli, pelastit (taas) päiväni! Minähän perustin tämän blogin siksi, että live-ystävät eivät jaksa kuunnella juttuja jostain tyhmistä lintuhavainnoista tai katsoa enää yhtään pupuvauvakuvia.

   Poista
 2. Wow ! What gorgeous birds ! Great photos !
  Greetings

  VastaaPoista
 3. Kivaa seurattavaa sinulla ja minäkin saan osani vaikka kaupungissa asunkin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä on mukava tarkkailla. Ei sitten tarvitse ihmetellä, miksi remontti ei edisty.

   Kuulemma kaupungissakin on nykyään vaikka mitä elukoita, mutta yökyöpelit voivat tietysti havainnoida niitä paremmin.

   Poista
 4. Samaa mieltä edellisten kanssa! Siis kun näissä on juoni ja tarina! Ja tarinaan liittyvät kuvat. Tai kuviin liittyvä tarina. Ja kun olen ymmärtänyt, että sulla on muutakin askaretta!!! Huokailee kunnioituksella R-peri

  VastaaPoista
 5. Afred Tynkäpyrstö on saanut kauniit rouvat!

  Meinasin tänään ajaa yhden fasaanikukon päälle. Se ryökäle asteli arvokkaasti ja hitaasti tien yli tuolla 80:n rajoitusalueella, eikä yhtään nopeuttanut askeleitaan, vaikka näki/kuuli auton. Sain jarruttaa oikein kunnolla.
  Muta hän säilytti arvokkuutensa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän on tärkeintä, vaikka henki menisi.

   Olenkohan lukenut vastaavasta käytöksestä viime aikoina lehdistä? Tuntuu etäisesti tutulta.

   Poista
 6. Very fine pictures of a species I seldom see. It's sad to contemplate that the few we do encounter here were originally released to be hunted.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thet's why we have them here, too. They have adapted to the climate surprisingly well.

   Poista
 7. Ilahtuneena seuraan nyt Alfredin tarinaa - kiitos! Ja sä otat tosi hyviä kuvia, kertakaikkiaan! Hyvä syy keskeneräisyydelle.

  VastaaPoista

Kiva kun kommentoit!
Vinkki: kopioi tekstisi muistiin ennen kuin painat "julkaise"!
Blogger syö hyviä juttuja.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...