torstai 1. toukokuuta 2014

Erikoista otsikointia


Eilisen Hesarin etusivulla pisti silmään erikoinen otsikko. Onko tämä joku vappupila? Kaikkea älytöntä ne eläinsuojelijat keksivät! Joku kettutyttö vaatii eläimille liikuntaa. Possuille pilatesta, lehmille lentopalloa? Eikö niille mikään riitä! Jo on aikoihin eletty.

Liikunta on ehkä hieman harhaanjohtava sana sille, että eläin mahtuisi kääntymään häkissään. Saattaako harhaanjohtavuus olla toimittajalta tahallista? Eläinsuojeluasiamies puuttuu pahimpiin eläimille kärsimystä aiheuttaviin epäkohtiin, ja Hesarin toimittaja pyrkii tekemään tätä naurunalaiseksi? Ilkeämielisyyttä vai taitamattomuutta sananvalinnassa? Kummankaan ei pitäisi kuulua Hesarin etusivulle.

Onhan myös eläimiä, joita pidetään liian ahtaasti, vaikka ei suorastaan paikoilleen kahlittuina. Ne tarvitsevat lisää liikkumatilaa. Mutta "liikuntaa"? Sana tuo mieleen hikisen jumppasalin ja ohjeita huutelevan valmentajan.


Sisäsivun uutisessa sama linja jatkuu. Moni lukee pelkän otsikon ja ehkä vilkaisee kuvan. Jotain valkoisia elukoita, näyttää niillä olevan väljät olot, no tietysti, Suomessa kun ollaan. Ja tuo nainen tuossa kuvassa vaatii niille enemmän liikuntaa.

Eikö emakoille riitä liikunnaksi se, että ne pystyvät lysähtämään makuulle ja taas pungertautumaan seisaalleen (jos pitkän paikallaanolon heikentämät lihakset sallivat)? Pitääkö niiden saada vielä enemmän liikuntaa? Pitäisikö niiden saada kääntyä ympäri? Ottaa askel? Jos tälle tielle lähdetään, missä tulee raja vastaan vai tuleeko missään? Sikalanpito on nykyiselläänkin niin kallis harrastus.*  Kohta possuille pitää varmaan rakentaa omat uima-altaat ja koripallokentät ja palkata aerobic-ohjaajat.Ja joustinpatjat ja katosvuoteet! Onhan betonilattia tai metalliritilä pehmeä makuualusta, mutta onko se aina riittävän pehmeä?


-----------------

* Tuottajat saavat Suomessa sianlihasta aivan liian alhaisen hinnan, joka ei turvaa heidän toimeentuloaan. Mutta emakoiden pitäminen kääntymisen estävässä ns. porsitushäkissä ei ratkaise sitä vääryyttä. (blog.huom.)

6 kommenttia:

 1. Ja sitte nää v*tun kaupunkilaiskukkahattutätit, jotka ei luonnon olosuhtest tiiä yhtää mitää, vinkuu et susia pitää tuua eteläsuomeen. Persetti kun tollasset viel pääsee rukkaan lakeja ni eihän täst koht tuu mitää. Vielä psykolookit elukoille ja ilmanen sairaanhoito ja kipeet elukat, niitä ei tapeta vaan ne saa kärsiä eläkkeellä ollessaan.

  Sit ne itte on niin helvetin luonnonystäviä mutustellessaan kasvisruokaa joka on rahdattu tänne maapallon toiseltä puolelta. Sairasta, sanon mä. Moiset tarttis laittaa vuodeks sillee et saavat syyä vaan tässä kotimaassa tuotettua sapuskaa. Mahtais pikkasen syömistottumukset muuttua nälän kurniessa suolistossa ja oikee ruokaki alkais taas maistuun.

  Hyvä kirjotus, kiitos ja hauskaa vapunpäivää. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Hyvä idea, lisää susia, taas ollaan samaa mieltä!

   Poista
 2. Susia lisää, kyllä vaan.
  Tosta liikunnasta, luin saman jutun ja ihmettelin hiukan sanavalintaa. Ja ne nukkuma-alustat, jokaisen porsaan (ja teillä kanin) makuu-alusta pitää itse käydä testaamassa, niin, että nukkuu siinä yhden yön. Tämä koskee myös satojen sikojen sikaloita! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt meillä onkin sellainen kanihäkki, että mahduttaisiin molemmat ihmiset siihen nukkumaan vaikka päittäin. Ja kanit ovat ihan itse rymsteeranneet sen mieleisekseen. Olkia on minun makuun riittävästi, mutta varmaan kaipaisin peittoa ja lakanoita. Kaipaavatkohan kanit?

   Poista
  2. Siinäpä se. Mistäs sen tietää?

   Poista
  3. "Kesämökillä" niillä oli froteepyyhe, mutta pissasivat siihen ja kaivoivat sen ulos boksista eivätkä suinkaan nukkuneet siihen kääriytyneenä...

   Poista

Kiva kun kommentoit!
Vinkki: kopioi tekstisi muistiin ennen kuin painat "julkaise"!
Blogger syö hyviä juttuja.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...