perjantai 9. toukokuuta 2014

Ilman lehtiä

Kun puissa ei vielä ole kunnon lehtiä, ja tilanne on jämähtänyt kylmän kauden ajaksi lähes pysähdyksiin, nauttikaamme näistä viimeisistä hetkistä, kun lehtipuiden oksastossa on mahdollista erottaa yleensä yhtään mitään.


Leveiden ja peittävien vaahteranlehtien takaa ei sitten enää näe oravaa, ei lintua eikä pesää. Nyt on puussa vain kukat, ja oksien kaunis muoto tulee oikein hyvin esille. Vaahtera on viehättävä kaikkina vuodenaikoina; tämä on yksi parhaimmista ajoista.


Kas, oravalla on vielä talviturkkia selässä. Se on varmaan viisasta.Voihan sitä yrittää piiloutua koivun lehtien taakse, mutta ei se vielä ihan onnistu.

Tällainenkin otus kävi pihassa tänään, ja täytyy sanoa että vaikka on ihan yleinen lintu, en minä sitä tunnistanut. Kirjasta piti katsoa.Lenteli kuin sieppo aina jonkun hyönteisen nokkaansa nappaamassa ja palasi takaisin istumaan. Sieppoihin tämä kuuluukin: leppälintu. Eiköhän tuo liene laulanutkin tässä iltaisin, en vain ollut tunnistanut. Aina oppii uutta.


10 kommenttia:

 1. Empä oo ennen ees kuvaa moisesta nähny. Äänen kyl tunnistan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin tuntui ihan oudolta linnulta, vaikka väittävät yleiseksi.

   Poista
 2. En olis tunnistanut leppälinnuksi. Vaahteran oksisto on kyllä upea ja toinen on vanha haapa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin. Vaahtera on melkeinpä paras ilman lehtiä. Vaikka on syysvärikin hieno. Ja joskus sattuu erityisen kauniita puita melkein lajiin kuin lajiin.

   Poista
 3. Samaa tässä katselin omenapuista. Nyt kun niiden rungot vielä näkyvät hyvin kaikkinen koukeroinen, niin ovat kauniita. Sitten puhkeavat kukkaan ja on omanlaistaan kauneutta ennen kaikenpeittävää vihreyttä.

  VastaaPoista
 4. Onko Kurre ihan muuttanut pihapiiriinne vai kävikö vain vieraisilla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pesäpaikka ei ole tiedossa, mutta suunnasta on epäily. Kyllä hän tässä usein näyttäytyy.

   Poista
 5. Shoppaillen löysin blogisi, ja ajattelin liittyä lukijaksi koska näytät itse myös kuvaavan luontoa ja kaikkea sitä mitä luonnossa liikkuu, tuota lintua en ole koskaan nähnyt,vaikka liikun luonnossa ja kuvaan lintuja,löysitkö linnun nimen jostain ?kauniita kuvia kurresta myös, samoin muutki kuvat hienoja.Tervetuloa katsomaan myös minun blogia,katso myös "kaikki jutut"ja liittyäkkin saa.Blogissani olen pike ja blogini on sanosekukkasin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun löysit! Leppälinnun tunnistaminen onnistui lintukirjaa selaamalla. Käynkin heti vastavierailulla blogissasi.

   Poista

Kiva kun kommentoit!
Vinkki: kopioi tekstisi muistiin ennen kuin painat "julkaise"!
Blogger syö hyviä juttuja.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...