sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Uusi saunan terassi

Saunan terassi on kuollut; eläköön saunan terassi!Joskus ennen muinoin terassissa oli kaidekin, näkyy vielä ensimmäisessä kuvassa läjänä seinustalla. Ei siihen ollut uskaltanut nojata enää pitkiin aikoihin, ja meistä se oli myös turha. Nyt lähti lattiakin. Olihan se mätä. Tuosta meni alakerran isännän jalka läpi, eikä se edes paljoa nytkyttänyt.Purettiin pois.Oli hyvin kiinni.Edellinen asukas oli jostain saanut punaisen leikkimökin, nikkaroinut sinne lauteet ja asentanut kiukaan. Jatkoksi oli jämälaudoista rakennellut pukuhuoneen. Koko komeus oli sijoitettu jonkun muinaisen rakennuksen betonisen kivijalan päälle. Ongelmana nyt vain, että terassin kakkosneloset jatkuivat pukuhuoneen lattiana ja kannattelivat saunarakennusta. Poikki ne piti panna, ei ruvettu koko saunaa purkamaan. Vaikka puu oli mädäntynyt terassilla säiden armoilla, seinän vieressä poikkileikkaus näytti hyvältä. Ei uuttakaan terassia mistään kestopuusta tehdä. Kestää aikansa.

Ehkä joskus, kun ei ole tähdellisempää, saan sudittua kaikki ulkorakennukset samanvärisiksi. Milloinhan sellainenkin aika olisi?


Tässä yhteydessä voi luoda katseensa myös saunan oveen. Se oli hieman päässyt laskeutumaan ja oli jo kitkaisa avata kesälläkin, saati sitten talvella, kun terassilla oli lunta ja jäätä. Oven alle piti jatkossa saada lumivara, mikä tarkoittaa väistämättä kynnystä - ja kiinteistömme riskienkartoittaja sai taas lisätä lomakkeeseen uuden potentiaalisen hasardin.

Samasta syystä piti koolingitkin laittaa lappeelleen. Terassi olisi muuten noussut saunan lattiaa selvästi ylemmäs, ja olisi oltu vielä pahemmissa ongelmissa oven kanssa.

Päätypuut tervattiin, kun tervaa sattui olemaan. Saunaan tuli hyvä haisu pitkäksi aikaa.Asuntoyhtiömme rakennusmestari on perusteellinen, kun hän tekee rakenteellisia ratkaisuja. Voin paljastaa, ettei tätäkään terassia kasattu yhdessä päivässä. Olen minä hänestä vähän ylpeä, vaikka en tietysti naisena voikaan ymmärtää, miksi taloon ei pääse verhoja ripustamaan samana päivänä, kun piirustukset on hyväksytty. Mikä siinä rakentamisessa oikein kestää? Muka.Rakennusmestari joutui ostamaan tässä yhteydessä pari uutta härpäkettä, kuten esimerkiksi kokoontaitettavan sirkkelipöydän. Oli tietysti tästä syystä ylen murheellinen.
Toisen päädyn kanssa olisi minulta mennyt sormi suuhun, mutta ei meidän rakennusmestarilta. Nuo kantavat rakenteet tuossa etualalla näyttivät minustakin jo vähän epäilyttäviltä, hyvä kun tuli vaihdettua.Pitihän sitä hökkeliä tietysti vähän nostaa. Saatiin lainaan kaksi tunkkia, ja rakennusmestari kehitteli sitten luovia ratkaisuja.
On se niin semmoinen.Ta-daa!

16 kommenttia:

 1. Nonni! Upea! Kyllä nyt meidänkin mies varmaan innostuu rantasaunan terassia rakentamaan kun näytän tämän! Vaikka yhtään härpäkettä meille ei kyllä enää tule, sanon minä :) Tuo tunkkaus ja muu vatupassisointi, kieltämättä naisnäkökulmasta tylsää vähän... Hieno on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Saara! Listalla tosin oli tärkeysjärjestyksessä ensin minun keittiöni, mutta monesti kiireelliset asiat menevät tärkeiden edelle.

   Minähän tietysti vetäydyin työmaalta kaiken vatupassisoinnin ajaksi hoitamaan omia tärkeitä hommiani, kuten kanojen paimennusta.

   Poista
 2. Hieno terassi tuli!
  Meidänkin rak mestari jostain syystä joutuu ostamaan aina jonkun härpäkkeen, kun uusi projekti alkaa. Miksiköhän?
  Mahtavat naulat oli aiemmin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä osti samaa projektia varten myös sellaisen syklonin elikkäs pyörremyrskyn imuriin, mutta se on minustakin aika hieno, joten siitä saattaa tulla oma postaus. Outoa tosiaan. Projekti alkoikin siten, että yhtäkkiä piti sunnuntaina lähteä rautakauppaan, vaikka oli sovittu, että kyyti kaupunkiin kulkee vain tiistaisin ja perjantaisin. Joskus on ilmeisesti vain pakko päästä yllättäen hankkimaan härpäkkeitä.

   Poista
 3. Great place ! I love the sauna !
  Greetings :)

  VastaaPoista
 4. Noni, hyvä tuli.
  Ei ollu edelliin naulois pihtaillu ei, mut nykynen mestari osas jättää rakosen oven ala-osan ja terassin lattian välille. Kannattaa tosiaan nostaa rintaa kaarelle ja kehasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä koko talo on rakennettu yhtä naulaisasti. Tiedän, kun olen sitä purkanut. Kehaisenpa tuota, kyllä kannattaa.

   Poista
 5. Hieno tuli!!!! Koska on terassin avajaiset ???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli eilen, mutta valitettavasti kaikki ystävämme ovat matkoilla, niin että jouduimme juhlimaan kahdestaan. Isommat kansanjuhlat täytynee järjestää joskus lomakauden päätyttyä. Leikkimökkisaunan lauteille mahtuu 2 1/2 ihmistä kerrallaan, mutta voimme yrittää terassille ahtautumisen ennätystä.

   Poista
 6. Kyllä nyt kelpaa, kun on kunnon terassi :) Hyvin on tehty!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saunominen alkoi olla jo vähän vaarallista, nyt pääsee taas. Kyllä kelpaa.

   Poista
 7. On se hieno!! Tossa olis hyvää mallia meillekin, tahtoisin sellasen ihan perusversio-terassin talon edustalle.

  Minä kans aina ihmettelen mikä on kun kestää??? Esim. kun otettiin lainaa 6v sitten keväällä remonttia varten, mun mielessä siinteli, että kesän aikana sitten tekastaan remppa alta pois. Mutta mitä hittoa, vieläkin täällä väännetään, eikä tänäKÄÄN kesänä ole vielä kaikki valmista. On noi miehet ihmeellisiä hidastelijoita... ;) Mä jaan käskyjä tai siis tietenkin ohjeita kyllä ihan vauhdikkaalla tyylillä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja lisään vielä tähän tosta meidän rempasta, että työn alla oli siis: yläkertaan kaksi uutta huonetta, uusi ulkoeteinen (vanha purettiin kokonaan pois ja uusi tilalle), yläkertaan uudet ikkunat, jonka vuoksi koko toinen pääty meni käytännössä aika uusiksi, yläkertaan vessa (nurkkakomeroon, eli oli tehtävä myös putkitukset yms pikku jutut), alakerrassa pintaremonttia, kaikki ulkoseinät (purku, uudet tuulensuojalevyt ja eristeet, uusi laudoitus, maalaus...), keittiön lattian purku maahan asti, uusi tilalle jne, kaksi uunia; purku ja uusiminen, kokonaisen aittarakennuksen purku, siirto meidän pihaan, kasaus, sisärakenteet + katto uutta sekä tietysti sisäpinnat.... Ja siis ei muka ehdi yhtenä kesänä??? Etenkin kun mies tekee ison osan yksin tai yhden/kahden kaverin kanssa... en tajuu... ;)

   Poista
 8. Siinä se on komee terassi. Mä haluaisin oppia rakentajaksi ei tarvis aina odotella ja pyydellä. Jotain pientä tulee naputeltua ja silloinkin jokin vahinko. esim. naulapyssyllä sukka kiinni sandaaliin. Onneksi on tälläset hörövarpaat meni niiden välistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin kävi, hörövarpaista on etua! Täällä ongelma on se, että joutuu kuitenkin ensin ruinaamaan isäntää muistelemaan, minne se on viimeksi jättänyt minkäkin työkalun. Ja sitten sitä harmittaa aina, kun joutuu katselemaan jonkun muun kädenjälkeä. Kun se nyt vaan osaa paremmin.

   Poista

Kiva kun kommentoit!
Vinkki: kopioi tekstisi muistiin ennen kuin painat "julkaise"!
Blogger syö hyviä juttuja.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...