torstai 31. heinäkuuta 2014

Resepti: jeerassa paistetut kesäkurpitsat

kesäkurpitsa Cucurbita pepo 'Black Beauty'


Käsi ylös, kenellä on viimeistään kohta liikaa kesäkurpitsaa? No niin minullakin. Mutta ei hätää, alakerran isäntä suostui kuin suostuikin paljastamaan kuuluisien jeerakesäkurpitsojensa reseptin. Ne sopivat lisukkeeksi moneen ruokaan ja ovat hyviä sellaisenaankin.

Täytyy kyllä myöntää, että olin reseptin kuultuani hieman pettynyt. Siis voiko se olla noin yksinkertaista? Mutta parhaat ruuat ovat.


Kesäkurpitsat kannattaa poimia pieninä. Mihin joudut sellaisten jalkapallonpaksuisten kanssa? Eikä laatu välttämättä pysy hyvänä. Pienet ovat parhaita. Mitä enemmän poimit, sitä enemmän se pahuksen puska lykkää uusia ilmoille. Otetaan niitä pari.


Leikataan viipaleiksi tai miksei jonkun muunkin muotoisiksi, ihan miten lystättää. Viipale on helppo. Pannulle laitetaan 3 rkl öljyä, tai joukossa voi kyllä mielellään olla voitakin. Tämä oli sitten muuten ainoa mitta koko reseptissä. Uskoakseni sekin on nykäisty hatusta.


Kesäkurpitsoita paistetaan, kunnes ovat saaneet väriä. Päälle kaadetaan jeeraa eli juustokuminaa, käännetään ja ripautetaan lisää. Nyt kurppia pitää liikutella lastalla, ettei jeera pala.

Kun ovat ehkä paistuneet tarpeeksi, lisätään pikku loiskaus soijakastiketta. Kun tämä on hämmennelty, annetaan vetäytyä. Tarjotaan lämpimänä.

Siis huomaa, resepti ilman valkosipulia!

Äläkä kysy, mille numerolle levy käännetään. Alkaa yhdeksäs vuosi puuhellan ja grillin varassa.

Koska kuukausikin näyttää olevan taas vaihtumassa, julkaistaan tässä samalla heinäkuun Tää on vielä kesken -kuva. Sopikoon se aiheeseen; todellakin tämän sadon korjuussa ollaan vasta alussa!

tää on vielä kesken


10 kommenttia:

 1. Kiitos reseptistä, vaikutti niin hyvältä että pakko ottaa testiin päivällisohjelmistoon! Todellakin, ne simppeleimmät reseptit ovat aina niitä parhaita.

  VastaaPoista
 2. Nam. Ei ole tänä vuonna omia kesäkurpitsoja, mutta juuri ostin niitä Lidlistä tosi halvalla. Huomenna kokeilen tuota. Kiitos ohjeesta.

  VastaaPoista
 3. Juustokuminaa en ole vielä mausteena kokeillut, nyt kokeillaan

  VastaaPoista
 4. Voi, toivottavasti tykkäätte näistä yhtä paljon kuin minä! Raportoikaa!

  VastaaPoista
 5. Jee, tulihan se sieltä! Niin se vaan on, että yksinkertainen on parasta.

  Mä en muuten tajua, miten jotkut kuvittelevat, että mitä isompi kesäkurpitsa, sitä parempi. Vanhempien naapuri kiikuttaa mulle aina sellaisia jättimäisiä kesäkurpitsoja, ja on ihan toimessaan, että kato miten iso. Eihän niissä ole mitään makua. (Ja tuossa ei nyt sitten ollut mitään kaksimielistä :-D).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai tällä kertaa onnistuit pidättäytymään :)
   Koolla on väliä. Odotamme Timon kommenttia.

   Poista
 6. Kuulostaa herkulliselta, täytyypä kokeilla.

  VastaaPoista
 7. Tänä vuonna ei ole liikaa kesäkurpitsoja, koska myös possut syö niitä hyvällä halulla :)

  Mä en ole muuten oikein päässyt sinuiksi jeeran kanssa. Hommasin taannoin isot pussukat sekä korianteria, että jeeraa ja korianteri vei mut mennessään, mutta jeera on vähän niin ja näin. Kyllä sekin menee, mutta ei niin innosta. Jotenkin ehkä liian tömäkkää tavaraa, kun on hankittu ns. etnisestä kaupasta. Onkohan toi Meiran versio miedompaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostettiin eri merkkiä välillä ja huomasin, että maussa on eroa. Kokeile. Mutta voihan siihen vaihtaa minkä vaan mistä itse tykkää, olkoon vaikka piparkakkumauste. Hmm... mitenhän se toimisi?

   Poista

Kiva kun kommentoit!
Vinkki: kopioi tekstisi muistiin ennen kuin painat "julkaise"!
Blogger syö hyviä juttuja.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...