sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Ympäristöministeriö

Meillä Suomessa on sellainen laitos kuin Ympäristöministeriö, ja niinpä meillä on myös vielä jonkin verran Ympäristöä jäljellä. Kaikissa maissa ei ole. Ei ministeriötä, eikä ympäristöäkään sen vertaa, että kannattaisi mainita.

Nyt kun tuleva porvarihallituksemme hioo uutta hallitusohjelmaa Suomelle, meille kansalaisille ei tihku tietoja kuin siitä, mistä asiakokonaisuuksista on sovittu. Se, mitä on sovittu, ei kuulu meille tässä vaiheessa. Kaikki kyllä paljastetaan aikanaan. Se aika on ensi keskiviikkona, kun päätökset on jo lyöty lukkoon.

Hyvin voimme arvata kuitenkin, mihin suuntaan tuuli puhaltaa.

Ympäristöministeriö on lakkautuslistalla. Monen muun asian ohessa.


Samaan aikaan toisaalla: mustikka kukkii aavistamatta mitään.

Kokoomus on ehdotellut jo vuosikausia, että tuollainen tarpeeton ja kallis ministeriö joutaisi pois. Onhan meillä Maa- ja metsätalousministeriö, joka kyllä osaa huolehtia, että metsistä ja pelloista saadaan riittävästi tuloja, vahinkoeläimet hävitetään, turhat rajoitukset puretaan ja mitä muuta nyt kuuluukaan maanomistajan elinehtojen parantamiseen. Mihin siis enää tarvitaan Ympäristöministeriötä, joka huolehtii ihan samoista maista ja vesistä, mutta vänkää aina ikävästi vastaan, kun jossain kolkalla olisi jotain edistystä tapahtumassa. Nämä ministeriöthän voisi yhdistää, säästyisi rahaa ja vältyttäisiin alituiselta kissanhännänvedolta.

Maataloustyöläinen hunajahommissa. Saako rikkakasveja myrkyttää?
Huoli pois, ministeriö valmistelee lakiehdotuksen.

Jos Ympäristöministeriön lakkautus sattuisi harmittamaan, voit ilmaista vastustavasi sitä täällä (naps).

Lopettavathan ne sen silti, mutta oletpa vastustanut. Saat sillä oikeuden valittaa, kun menee pieleen.

- Allekirjota meijän pualesta, tslirp!

--------------

Tervetuloa seuraamaan tätä blogia, Tuitiina!

Benvenuti a seguire questo blog, Clo!

17 kommenttia:

 1. Kyllä maailman meno on välillä niin järkeä vailla, että huhhuh... Ihan tuskastuu ja väsyy taistelemaan, kun koko ajan kuitenkin vaan huonompaan suuntaan mennään. Mikä noita ääliöitä vaivaa, kun ne ei tunnu tajuavan ihmisten/eläinten/luonnon parasta? Siis etenkin kun ne itekin käsittäkseni (vaikka hiukan alkaa epäilyttää..) kuuluu tuohon ekaan sakkiin... *huoh*

  Allekirjoitettu on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talouskasvu, Heli hyvä, talouskasvu! Sitten vasta, jos vienti joskus vetää riittävän hyvin, voidaan ajatella lillukanvarsia.

   Poista
  2. Niin, ja tuohon kolmanteenkin kuuluvat! Ja toiseen. Vaikka ehkä he ajattelevat (ainakin jotkut), että kyllä luonto jotenkuten aina selviää, niinkuin tähänkin asti. Vaikka heikosti selviää! Ja heikosti selviäminen vain kiihtyy. Ja siinä menee sitten ihmisenkin elinmahdollisuudet, samaan joukkoon kuulutaan.

   Poista
 2. Puistattaa.. allekirjoitin ja jaoin eteenpäin. Kiitos kun postasit aiheesta, tämä tolkuttomuus ei ollut kulkeutunut tajuntaani ennen sitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä näin. Näyttää siltä, että saadaan se 50 000 allekirjoitusta ennen keskiviikkoa.

   Poista
 3. Kaikenlaiset ministeriöt, turhiahan ne. Ymäristöhän VAIN on, mitäs se ministerillä tekisi. Allekirjoitin ja jatkoin toisaalle.

  VastaaPoista
 4. Pelkäänpä, ettei meidän allekirjoituksella ole mitään merkitystä päätösten kannalta. Onpa kuitenkin osoitettu, ettei kaikki meistä kannata yhä idioottimaisemmaksi meneviä esityksiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eipä tietenkään. Mutta eivät sitten pääse sanomaan, että kansa halusi tätä tai ettei kukaan ainakaan vastustanut.

   Poista
 5. Mulle tuli tuosta BirdLifen kautta sähköpostia, ja ajattelin, että kas kummaa - luulin, että hallinnollisia kiemuroita halutaan vaan kasvattaa, eikä lakkauttaa. Mutta ehkä kyse on juuri tuosta - saadaan jotain ärsyttäviä nillittäjiä pois talouskasvun tieltä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä on yritetty ajaa läpi jo kauan, mutta nyt se menee.

   Poista
 6. Helsingissä matkalla lentokentälle, kävin taksikuskin kanssa (taas kerran) mielenkiintoisen keskustelun ahneudesta. Ahneus kun oli ennen kuolemansynti, mutta nykyään siitä on tullut hyve.

  Välilä meinaa masentaa tämä maailma, mutta allekirjoitin silti. Ja jaoin vielä facebookissakin.

  VastaaPoista
 7. Osuin sattumalta blogiisi ja sillä oli näköjään tarkoitus!
  Kiitos, kun toit asian esiin.
  Allekirjoitin ja jaoin kavereillekin.

  - Maritta

  VastaaPoista

Kiva kun kommentoit!
Vinkki: kopioi tekstisi muistiin ennen kuin painat "julkaise"!
Blogger syö hyviä juttuja.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...