sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Hyvä lahja

Lälläslää, minäpä sain hyvän lahjan!

Sinä sait kuitenkin jonkun Bauhaus-ruusun tai korkeintaan silitysraudan. Katso, mitä minä sain! Eikä ollut edes äitienpäivä. Lintsasin myös äitiydestä. Sain tämän ihan muuten vaan, keskellä viikkoa tässä yhtenä päivänä, kun alakerran isäntä tuli kävelyltä. Oli kerännyt ojanpohjilta kassillisen juomatölkkejä ja tullut iloiselle mielelle. Tämän se toi minulle lahjaksi:


Eikö ole hieno tuohenpala! Tällä sytyttää monta tulta! Oli kuulemma lentänyt tukkirekasta. Jotain iloa sitten vielä saatiin siitä viimeisestäkin metsästä näillä main.

Jotkut ne vaan ymmärtävät, mitä nainen haluaa ja tarvitsee.


30 kommenttia:

 1. Tykkään kovasti tämmöisistä kirjoituksista. Itsekin arvostaisin korkealle ihmisen, joka antaisi minulle noin hienon tuohen. Tekstisi sopii muuten tosi hyvin vastapainoksi kaikenlaiselle äitienpäivähömpälle.
  Aurinkoista, pilvistä tai tippasateista toukokuun sunnuntaita sinulle ja edelleen hyvää mieltä!

  VastaaPoista
 2. Erinomainen lahja, päihittää 6-0 timantit ja ruusut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minustakin! Ja vielä tuolleen spontaanisti annettuna!

   Poista
 3. Tuolla voi olla joku kansanperinteinen merkitys, jos saa tuohenpalan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Esim: "Alapuolellasi asuva menninkäinen haluaisi, että sytyttäisit tulen, tekisit ruokaa ja kutsuisit syömään"?

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Niin, ja kyllä se miehestäkin jotain kertoo, että ymmärtää ottaa talteen tuollaisen hienon löytötuohen ja vielä antaa sen lahjaksi eikä käytä itse.

   Poista
 5. Yhdet valkovuokot on erityisesti jääneet mieleeni! Ajettiin tyttären autolla jonnekin, ehkä heille, ja hän näytti auton ikkunasta valkovuokkojen peittämiä metsänreunoja: "Katso, äiti! Valkovuokkoja sinulle!"

  Aah! Ihanaa, mikä määrä! Eikä niitä tarvinnut edes taitella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erinomaisen ekologinen äitienpäivälahja! Jos vuokot olisi toimitettu poimittuina, olisit saanut vähemmän ja joutunut huolehtimaan niistä itse.

   Poista
  2. Täysin samaa mieltä! Ja mikä idea!

   Poista
 6. Ehkei yhdestä palasta ole virsuiksi, mutta hyvin sillä sytyttää tulen uuniin tai saunanpesään. Lahja on juuri niin arvokas, kuin antaja ja saaja sen arvottavat. Kunpa muistaisimmekin, ettei aina mitattaisi lahjoja euromäärissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noin isolla palalla minä sytytän koko viikon tulet!

   Kerran sain äidiltäni kokonaisen ison paperikassillisen tuohenkäppyröitä. Sillä sytyttelin monta vuotta. Ja ajattelin joka kerta äitiä.

   Poista
 7. Tuohi on kaunista ja inspiroivaa, ei se ole ihme, että on niin paljon suomalaisiakin inspiroinut aikojen saatossa vaikka minkälaisiin teoksiin. Mieki arvostaisin, jos mun mies löytäis tuollaisen ja mua aatellen poimis sen talteen, mutta ei se taida mua aatella muutoin kuin tarpeen vaatiessa. Tänä äitienpäivänä en saanut edes sitä ruukkukukkaa, minkä se nyt useimmiten on tuonut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muuta sinäkin naapuriin asumaan, niin ehkä se rupeaa huomaamaan. Tai anna sille tuohenpala. Ymmärtäisiköhän arvostaa?

   Poista
  2. Olen kyllä ajatellut muuttaa saunakamariin kesäksi...

   Poista
 8. Tuohon kun kiinnität pyöreän puunapin, piirät sille silmät ja suun. Pitkäksi tukaksi laitat pellavalakaa saat kauniin koristusen, vaikka oveen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en kauheasti välitä koristeista. Taidan olla enempi funkkis. Revin tuosta aina kapeampia ja kapeampia suiruja ja sytytän puuhellan niillä. Tänä iltana voisin aloittaa ja paistaa vaikka nokkosmunakkaan.

   Poista
 9. Ihanuus lahja..eikä saa kaupast. Äiteepäiväst on tull aika kulutusjutsa. En oikeastas välit. Olen äiti aina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin olikin ihanuus, ja huom huom, ihan arkilahja! Ei meillä kummallakaan ole lapsia. Totta, että juhlapäivien vietto on jotenkin kaupallistunut. Onhan juhlat hyviä, tuovat rytmiä elämään ja auttavat hahmottamaan siirtymiä. Mutta juhlia voi monella tavalla.

   Poista
 10. Hyvä tuohenpala.
  Meiltä kun tartti kaataa pihasta se suurin koivu, niin irrottelin siitä sellassii metri x metri kokosii tuohipaloi. Niittailin niitä sitte paskahuussin seinälle ja yläkertaa. On mukavii kattella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noistahan nikkaroisi jo katon! Ennen tuohenpaloja käytettiin myös kosteussulkuna kivijalan ja hirren välissä. Hyvin toimii, vetää ihan vertoja bitumikermille.

   Poista
 11. Onpa ihana isäntä siel alakerrassa. Kiva lahja! Tossa on jo tyyliä :) En minäkään osaa itseäni juhlia kun ei omaa äitiäkään enää ole. Vietettiin vähän erillailla mekin josta kerron blogissani :)

  VastaaPoista

Kiva kun kommentoit!
Vinkki: kopioi tekstisi muistiin ennen kuin painat "julkaise"!
Blogger syö hyviä juttuja.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...