Bosgårdissa laskettiin tänään lehmät laitumelle.
Yleisöä oli paljon ja kiinnostus oli molemminpuolista. Tarjolla oli tilakierros. Traktoriin pääsi tutustumaan. Grillikin oli kuumana. Bosgård mainostaa nykyään myös maailman parhaita hampurilaisia. Alakerran isäntä sanoo tähän: "Hah!" mutta koska hän ei ollut mukana retkellä, Bosgårdin kokin neuvominen jäi toiseen kertaan. Kaikkihan tietävät, että Suomen parhaat hampurilaiset saa meillä. Bosgårdin lihasta ne kylläkin tehdään.
Voinkin paljastaa tässä parhaiden hampurilaispihvien reseptin:
1 kg luomulaidunnaudan jauhelihaa
2 tl suolaa (mitä vain laatua, emmehän ole hifistelijöitä!)
Siinä se. Älä yritä tätä kaupan sikanaudasta.
Porvoossa on pari uutta juttua, jotka kannattaa käydä tsekkaamassa, jos luokkaretkestä on jo päässyt aikaa vierähtämään.
Ensinnäkin siellä on nyt kaksi rantaa. Ennen joen toisella puolella ei ollut muuta kuin hautausmaa. Nyt siellä on mm. Sinne, joka sijaitsee Taidetehtaalla. Entiselle joutomaalle on noussut kaikenlaisia uusia rakennelmia, puistokin.
Sille rannalle, jossa ennestäänkin oli jotain sivistystä, on ilmestynyt uusi, pieni mutta tuhoisa puoti: PetriS Chocolate Room.
Suklaat, teet ja kahvit tulevat sellaisilta tiloilta, joilla voi vierailla järkyttymättä. Uusia toinen toistaan herkullisempia makuja ilmestyy tiskiin jatkuvasti.
Ystäväni asuu suklaahuoneen välittömässä läheisyydessä. Hän oli tässä kevään mittaan karistanut yltään useita mielestään turhia kiloja, mutta nyt lienee turha jatkaa taistelua. Peli on menetetty.
En voi ottaa osaa hänen suruunsa muutoin kuin tekemällä hänelle seuraa. Sitä varten ystävät ovat.
Oi, Porvoo on ihana! Olen kuullut, että esim. Turkukin on. Molemmissa paikoissa on joki. Ja vanhaa historiaa. Suomessa on mahdollisesti muitakin hienoja paikkoja historiallisine menneisyyksineen, niistä nauttikaamme!
VastaaPoistaTieto Bosgårdin tapahtumapäivästä oli kantautunut minunkin koneelleni. Laiskuus, mukavuudenhalu ja matkan hankaluus saivat minut jäämään kotiin. Mutta nämä kuvat korvaavat kyllä osan kokemuksesta, näin etänä.
Katsokaa mikä riemu ja into elukoitten juoksussa! Kiitos tästä!
Ehkä ensi vuonna sitten?
PoistaPorvoosta jäi monta hienoa paikkaa näkemättä tällä kertaa, mutta nythän sinne tulee varmasti lähdettyä usein, kun pitää tukea ystävää suklaapuodissa.
Jauuu!! Lehmien ilo on aina yhtä ihana nähdä:)
VastaaPoistaNiin, en yhtään ihmettele, että siitä on meilläkin tulossa kansanhuvi. Ruåtsissa on ollut jo kauan.
PoistaMahtavaa kevätkirmaamista. Vaikka, kaipa sitä itsekin piehtaroisi nelin kontin mäkiä pitkin, jos olisi viettänyt kuukausikaupalla sisällä.
VastaaPoistaEdellisen viestin poistin kirjoitusvirheiden vuoksi.
Minä poistelin sitten raamitkin näkyvistä.
PoistaMillaistahan olisi parressa talvensa viettäneiden lehmien kirmaaminen! Nämä ovat sentään päässeet vapaasti liikkumaan sekä sisällä että puolen hehtaarin pihatossa. Joka on tietysti kuravellinä, mutta kuitenkin.
Fantastic pictures !! I love to watch the cows. They are very nice !
VastaaPoistaHave a happy weekend :)
Thank you, Ela!
PoistaVoi noita lehmiä! Ihan ku mää kevääll ku saa ruvet mullas möyrimää.
VastaaPoistaKummallist tuntuu ett tutustuma traktorii..no mä oon maalta.
Pojannappuloita näkyi kiinnostavan. Ei kaikilla ole traktoria kotona.
PoistaMitäpä sitä ei ystävän tueksi ei tekisi 😎
VastaaPoistaNiin, huoh, uhraudun!
PoistaSuklaahuone! Apua! Onneksi ei ole lähellä.
VastaaPoistaNe siirtävät koko tuotantonsa Fiskarsista noihin tiloihin. Ajattele ystäväparkani kärsimystä, kun tuoreet croissantit tuoksuvat aamuisin! Ja rasittuneena töistä tullessa on taas uudensorttinen suklaakakku ilmestynyt ikkunaan.
PoistaNäyttää ne kantturat olevan yhä innoissaan laitumelle pääsystä!
VastaaPoistaOnneka Lahessa ei oo tollasta puotia, ihmiset lihois kamalasti. Ei, en minä... ;D
Maistelin noita pyöreitä suklaajuttuja... praliineja... monta sorttia. Petrin rouva sanoi, että ne eivät lihota. Niitä ei kuulemma pysty syömään niin paljon. Mutta kakut, ne lihottavat! Maistoin tummasuklaa-mascarpone -kakkua, mutta monta jäi vielä maistamatta. Kuinkahan tässä käy.
PoistaVoi että, lehmien laitumellepääsy on aina niin elähdyttävää! Paitsi että sitten ne on jokusen aikaa ruikulipaskalla kaikki, mutta siitähän ei tartte vierailijoiden välittää :)
VastaaPoistaEi kai se siellä laitumella haittaa. Samaa kyllä väittävät kaneista, kun keväällä alkavat saada tuoretta, mutta en ole vielä moista ilmiötä nähnyt.
PoistaTuorees ruohos on niimpal valkuaista, että siks se vetäsee elukat ruikulle, jos paljon pääsevät syömään.
PoistaOnnellisen näköiset lehmät, suorastaan näyttävät olevan innoissaan. Hauskat kuvat!
VastaaPoistaKiitos, Pilvi! Kyllä he minustakin näyttävät onnellisilta. Ja varsinkin verrattuna.
PoistaKiitos onnellisista lehmistä ja niiden kuvista! :)
VastaaPoistaIlo on minun puolellani :)
Poista