lauantai 13. joulukuuta 2014

Sähkökatko ja Lucia


Satoihan se lumi sitten tännekin. Satoikin oikein märkänä ja painavana. Puiden oksat kumarsivat maahan asti, ja taisi joku paukahtaa poikkikin. Sähköttä olimme neljä tuntia. Oli mukavaa. Keittelin puuhellalla vesiä, jos vaikka sattuisi tarvitsemaan. Join teetä, luin paperilehteä ja poltin kynttilöitä. Päivä kyllä hieman valkeni jossain vaiheessa, mutta poltin silti, ihan muuten vaan. Ajatella, että ihminen on niin rikas, että voi polttaa useampaa kynttilää kerrallaan, vaikka ei edes välttämättä tarvitse!

Alakuvassa näkyvää nuorta vaahteraa ollaan juuri kruunaamassa lucia-neidoksi. Olenko varmasti muistanut mainita, että vaahtera on lempipuuni? Rakastan kyllä monia muitakin puita. Tässä kuvassa on etualalla myös jotain risukkoa, varmaankin luumupuuta, mutta oli mitä oli, kauniilta näyttää kaikki, kun tahmea lumi liisteröityy jokaiseen oksaan.28 kommenttia:

 1. Wow ! Snow ! Lovely winter photos !
  Happy weekend :)

  VastaaPoista
 2. Kaunista. Meilläkin nököttää vaahtera tuossa keskellä ja pihaa ja se on minunkin lempipuuni. Aina kaunis. Kaikina vuodenaikoina. Toivottavasti lumi pysyy. Ja sähköt :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri siksi vaahtera! Varsinkin talvella. Ja keväällä. Ja syksyllä.

   Poista
 3. Vaahtera on täällä kans ykkösenä, tosin samalla viivalla koivun kanssa.
  Täällä kans valkostu yhes yössä. Eilen musta ja mutanen maa, tänään huisin valkosta. Tein tapani mukaan vaan polut, lumilinkolla tartti tehä, lapiol ei enää kykene noin isoja...tai siis polkuja ja parkkipaikkaa ja sisääntulotietä, mihkä raktori just onneks pyyhkäs valtion tieltä lumet. Meni kaikki yhel kertaa...

  Mukavii kuvii kattella. Sulla se pysyy toi kamera käsissäs. :)

  VastaaPoista
 4. Eipä usein tuu aatelleeksi, että joskus on ollut aika, kun kynttilläkin on täytynyt säästää. Nyt minullakin palaa kolme kerrallaa :)
  Mänty on mun ehdoton suosikki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mänty on NIIIN ihana! Eniten tykkään paksuista ja vähän käkkyräisistä, mutta on suorarunkoinen honkakin upea.

   Poista
 5. Lumi kaunistaa kuraisen pihan! Ja puut!
  Montaakohan kynttilää sitä kehtais poltella samaan aikaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei yhtään, valoisana aikana! Ja sen jälkeenkin päre on halvempi kuin kynttilä. Jouluna voi ehkä polttaa yhtä kynttilää. Vähän aikaa. Loput säästetään ensi jouluksi.

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Thank you, Linda! I bet you have weather like this sometimes in Canada, too.

   Poista
 7. No johan tosiaan tulikin lunta. Ettei teille vaan tulisi valkoinen joulu. Milloinkohan tänne saatais sitä lunta. Melko lähelle sitä jo tuli, kun noin viiden kilometrin päässä (kauempana merestä) oli jo valkoinen maa. Mutta ei ollut läheskään yhtä paljon kuin siellä teillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tämä kauaa kestä kun lämpötila on nollassa tai plussan puolella. Mutta vielä en heitä toivoa valkoisesta joulusta.

   Poista
 8. Teille päin tulikin oikein kunnolla lunta. Vähän saatiin maistiaisia mekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä tätä riemua saadaan vielä lisääkin tänä talvena.

   Poista
 9. Oho, missä meiltä oikein se lumi viipyy…? Komeat kinokset siellä.

  Hyvä tuo edellinen possupostauksesi. Laitathan luomutilasta myöhemmin tietoja, jos seuraat heidän tuotanto- ja myyntiaikataulujaan - niin tiedän sitten tilata vasta sen jälkeen, kun teille on riittänyt ;). Me emme syö jouluna lainkaan kinkkua, mutta luomuna kyllä kelpaisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Aion käydä tsekkaamassa tuon tilan ihan paikan päällä ja ehkäpä siitä tulee postattua. Tällä hetkellä possut eivät siis ole luomua, vaan siirtymäkausi on vasta menossa. Mutta elävät kesän ulkona laitumella. Jos kiinnostaa niin soittele vaan tilalle :) Nopeat syövät hitaat.

   Poista
 10. Reilusti näkyy sataneen. Meillä tuli räntää ja nyt on todella liukasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rännäksihän se sitten kääntyi täälläkin. Puut ovat jo karistaneet melkein kaiken lumen päältään. Mutta ehkäpä vielä saadaan pysyvämpääkin valkeutta.

   Poista
 11. Vaahterat oon parhaimpia kiipeilypuita. Yksi puusuosikkieni kärkipään edustajista ihan ehdottomasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksi tuntemani kartanonherra kertoi aikovansa karsia puistostaan vaahterat, koska ne ovat niin lyhytikäisiä. Tammi sentään elää useita satoja vuosia, vaahtera on ihan rikkaruoho...

   Poista
 12. Lumi on ihanaa, ainakin jos ei tarvi tehdä lumitöitä.

  Mun lempipuita on kaikki isot puut. Lehmukset, vaahterat, tammet, isot pihlajat, männyt, kuuset jne. Oikeastaan kaikki pienetkin on mun lemppareita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä ollaan täydellisesti samaa mieltä!

   Poista
 13. Mäntynen/Anonyymi Hämeestä16. joulukuuta 2014 klo 17.01

  Minä olen kasvanut männynoksalla merenrannalla Helsingissä muutamia vuosikymmeniä sitten. Ja siksi muutankin nyt nimeni Mäntyseksi.

  Totta on, että puu kuin puu on ihana, tärkeä myös maapallon tulevaisuuden kannalta, kaunis omana itsenään. Minua vaivaa kauheasti se, että kun puu kaadetaan, sen kanto jätetään pitkäksi, ja siitä tehdään jonkinlainen veistos, tai sen päälle tällätään kukkaruukku.

  Olen iloinen siitä, että olen saanut olla mukana jutusteluissanne!

  VastaaPoista

Kiva kun kommentoit!
Vinkki: kopioi tekstisi muistiin ennen kuin painat "julkaise"!
Blogger syö hyviä juttuja.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...