perjantai 19. joulukuuta 2014

Hengittelyä

Kävelymeditaatiossa kävellään. Edestakaisin, ympyrää, viivaa pitkin tai muuten vain. Huomio kohdistetaan oman kehon tuntemuksiin. Hengitykseen, vaikka jalkapohjiin. Katse suunnataan alaviistoon. Jos ajatukset lähtevät vaeltamaan, ne palautetaan hengitykseen.

Eräässä vietnamilaisen zen-opettaja Thich Nhat Hahnin kävelymeditaatioharjoituksessa toistetaan sisäänhengittäessä: "tyynnytän", uloshengittäessä: "hymyilen", sisään: "tämä hetki", ulos: "ihmeellinen hetki". Tyynnyttämisellä tarkoitetaan tässä oman kehon tyynnyttämistä.


Kävin kävelemässä. En keskittynyt hengitykseen. Katselin ympärilleni. Otin jopa valokuvia. Tyynnyin silti.

Meidän joki on tuollainen ihan laiheliini ja mutkainen. Täkäläisellä murteella sanotaan, että se meanderoi.Ihan hyvä vauhti sillä on.Ympäröivä maasto on mukavan kumpuilevaa. (Kumpuilevimmissa kohdissa vähän keskityin hengitykseen: onkos minun kuntoni näin rapistunut?)Sitten valitettavasti pelto kaappasi täyden huomioni. Ajatukset alkoivat niin sanotusti harhailla. Tai itse asiassa ne kyllä keskittyivät, mutta niiden kohteena oli mutakakku.


Mmmm... mutakakkua ja päällä tomusokeria!

Jos mutakakku häiritsee tai ei muuten vain viitsi lähteä ulos, voi aina keskittyä tähän:

donothingfor2minutes.com


10 kommenttia:

 1. Ihanaa. Täydellistä. Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisit tykätä myös tämän postauksen lopusta löytyvästä videolinkistä:
   http://samanotavanalla.blogspot.fi/2014/12/hermojen-lievitysta-hildegardin-tapaan.html
   :)

   Poista
  2. Kiitos, katsoinkin jo, mutta jatkan vielä!!! Hildegardia tunnen hiukan ennestään, ja tämä video ilahduttaa! Hannellekin tästä hyvänmielen toivotukset!

   Poista
 2. Samallain on meitä rajaava joki: Mutkanen, pelloilta siihen on valunnu paskaa ja mutaa. Hyvää kasvienkasteluvettä siitä saa.

  Linkin idea on hyvä, mutta toteutus surkee. Ääneks on tehty pien looppi mikä tökerösti katkee kun uusiutuu. Tohon kuvaan ois tarttennu laittaa levee stereoääni, eikä monoa. Mutta muuten ihan hyvä.

  Jotain viellä piti sanomani mutta se hävis. Sanon sitte et hyvää joulunootteluu sulle sinne!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuo toinen linkki onkin ihan taivaallista. Tuossa se soi taustalla. :) Tänks!

   Poista
  2. Kyllä huomaa, että siellä on äänittäjä äänessä. Laita kiitokset Hannelle!

   Mukavaa sydäntalvea sinne karvakasojen alle!

   Poista
 3. Minä olin viime talvena niin iloinen kun työterveyshoitaja antoi siunauksen kamerakävelyilleni. Vaikka ensin kiukuttelin kyselyn kohdalle että "kuinka monta kertaa viikossa liikut vähintään 15 min niin että hikoilet". Kun sanoin, että en perhana kertaakaan mutta käyn välillä pitkillä kävelyillä luonnossa, niin hoitsu kehui sen olevan mitä parhain keino pitää yllä terveyttä. Olin polleva. Saunomisen ja punaviinin lisäksi kameraulkoilu onkin sitten vissiin minun tapani meditoida. Ai niin ja kissojen rapsuttelu ynnä kehräyksen kuuntelu.

  VastaaPoista
 4. Hienoja kuvia, jo niitä katselemalla rentoutui. Ja kyllä sait minut himoitsemaan mutakakkua, pitäisiköhän sytyttää tulet uuniin ja leipoa ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo pitää, ja sitten kutsua vaikka ystäviä syömään ettet liho liikaa. Tunnen yhden, joka voisi uhrautua.

   Poista

Kiva kun kommentoit!
Vinkki: kopioi tekstisi muistiin ennen kuin painat "julkaise"!
Blogger syö hyviä juttuja.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...