lauantai 30. elokuuta 2014

Gourmet-kävely


- Hyvää päivää, hyvä herrasväki, tässä Syrjänen täältä puutarhasta. Haluaisin suositella Keskeneräisen puutarharavintolan gourmet-kävelyä kaikille kanalinnuille. Olemme osallistuneet siihen jo useasti, ja se on aina ollut meistä erittäin onnistunut. Tarjolla on sesongin lähiruokaa. Kaikki on kasvatettu ilman antibiootteja, hormoneja ja lisäaineita. Kierros alkaa täältä tunkiolta.



- Minä tosin nautin aina ensin aperitiivin mustaherukkapensaassa. Rouvat usein jättävät sen väliin ja siirtyvät suoraan liharuokaan.



- Tässä Liinu kaivaa kastematoja. Löytyyhän tunkiosta tosin paljon muutakin herkullista. Ette uskokaan, miten monipuolinen noutopöytä se on. Vietämme täällä aina kierroksen aluksi melkoisen tovin.



- Sitten siirrymme reippaasti nurmikolle. Salaattipöytä on katettu. Ja onkin lihaisaa salaattia. Onneksi ruohokenttää ei ole parturoitu liian lyhyeksi. Yleensä autan rouvia ruokalajien valikoinnissa.


- Hämähäkki! Napatkaa se, äkkiä!



- Omenat ovat toki hyviä sellaisinaankin, mutta monesti niistä saattaa löytää myös herkullisia toukkia, kärpäsiä tai ampiaisia. Omenatarhaa ei kannata sivuuttaa liian kiireesti.



- Viidakossa me saalistamme kaikkea mikä liikkuu. Kotiloita, pikku namisammakkoisia, toukkia ja muuta. Kävelyn tämä osuus on meistä hyvin jännittävä.



- Yrttitarhassa voi koittaa napata vaikka perhosen! Tässä on Miina mäkimeiramissa.



- Frida nauttii välipalaksi viinirypäleitä.



- Hetkinen, Liinu, me olemme menossa tuohon suuntaan!


- No olkoon.


- Rouvat suunnistavat näköjään tyrnitarhaan.



- Hyväksyn tietysti heidän valintansa. Herrasmies antaa aina naisen päättää!



- Ruuansulatuksesta on myös huolehdittava. Meillä linnuillahan ei ole hampaita. Ainakaan enää. Siksi syömme soraa. Se auttaa jauhamaan ruuan hienoksi tuolla lihasmahassa. Oletteko koskaan ihmetelleet, miten me kanat tiedämme tämän kaiken? Muistuttiko äiti aina että syökää tipuset kiviä? Entäs jos äiti olikin hautomakone? Ihmetelkää ihan rauhassa vain, se on sellainen lintujen keskinäinen salaisuus.



- Viimeiseksi ennen kotiinpaluuta poikkeamme naapurin rouvan kesämökillä vieraisilla. Siitä paikasta, missä hänen mökkinsä on ollut edellisenä päivänä, saattaa löytää kauranjyviä ja joskus jotain muutakin. Naapuri kertoi aikovansa julkaista pikapuoliin itse artikkelin kesämökkeilystään, joten en nyt paljasta tässä siitä sen enempää. Tuolla taustallahan meidän oma kesähuvilamme jo niin kutsuvana siintääkin. Tähän päättyy tämänkertainen gourmet-kävely. Jälkiruoka tarjoillaan aina huvilalla. Kun havaitsemme henkilökunnan kantavan ruokakulhoja sinne päin, kiiruhdamme hetimiten perässä. Eihän pidä antaa palvelusväenkään suotta odottaa. Eikä ruuan.


------------------

Ilotulituksin toivotamme tervetulleeksi Kiian, tämän blogin sadannen jäsenen!

18 kommenttia:

  1. Handsome gentleman and his beautiful colored women :))
    Great shots ! Have a nice weekend :)

    VastaaPoista
  2. Mahtava gourmet-kävely, tyrnit ja rypäleet ja kaikki!
    Meillä kuljeskelee kukon kanssa nykyisin vain yksi kana, kun kaksi rouvaa päätti ryhtyä hautomaan. Höpsöt kanat makaavat vaan pesissä vaikka voisivat kuopsutella puutarhassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on varmaan heidän mielestään uhrauksen arvoista. Voi, kun olisikin talviasuttava kanala, niin minäkin haluaisin tipuja...

      Poista
    2. Pahoin pelkään, ettei näistä munista tule mitään tipuja...kukko on vielä kovin nuori ja kanat ovat lojuneet munien päällä jo pitkän tovin eikä tipuja kuulu. Toivon, että kesäkanalasta talvikanalaan muutto saa kanat unohtamaan haudonnan.

      Poista
  3. Nämä sinun juttusi ovat kyllä aina ihan huippuja. Mistä keksitkin. :-)

    Näin muuten kesällä, kun valkoposkihanhien poikaset söivät hiekkaa, ja ihmettelin sitä kovin. Vaan nytpä sai sekin asia selityksen. Kiitos!

    VastaaPoista
  4. Nämä sun tarinat on kyllä kertakaikkisen ihania!! Oletko kirjailija? Voisit ainakin hyvin olla, tarinat on ihanan eläviä ja niihin aivan tempautuu ja uppoutuu mukaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Heli! En ole kirjailija, mutta ehkä voin sitten köyhänä eläkeläisenä tienata voita leivän päälle kynäilemällä jotain vaikka paikallislehteen. Kiitos ideasta.

      Poista
  5. Oli mukava olla teidän kävelyllä mukana! Komeat tyrnipensaat teillä onkin. Pikkasen mietin, että mitä se jälkiruoka lie?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jälkiruokana on kauraa ja jotain lisuketta kuten härkäpapuja. Monesti tarjotaan myös pikkuisen ylimääräistä herkkua. Onhan jännittävää tulla huvilalle, kun ei tiedä, mitä pöytään on katettu. Minulla on kipossa viime talvena ihmisiltä syömättä jääneitä pähkinöitä ja rusinoita, joskus annan sieltä muutaman. Jos on leikattu lihaa, rämppeet pienitään kanoille. Juustonkannikan palaset ovat aivan parhaita; niitä on harvoin tarjolla ja vain hyvin vähän kerrallaan. Koskaan ei voi tietää, mitä jälkiruokakokki keksii.

      Poista
  6. Ihana kuvaus kanojen elämästä! Juuri muuta ne ei teekkään, kuin syö tai etsii syötävää. Mutta kuvat tyrnipensaista sai meikäläisen kateudesta oranssiseksi! Pakko saada tyrnipensaita! Mihin, puretaanko talo vai voiko ne istuttaa suoraan pyörätielle?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Pyörätie on varmaan sopiva paikka. Vaikka kuvista päätellen teillä on ehkäpä enemmän lääniä kuin meillä (3600 neliötä, ja siinä on rakennuksiakin päällä). Kannattaa kuitenkin miettiä tyrnin istuttamista kahdesti, jos et kerran tykkää juurivesoista.

      Poista
  7. Voi mitkä oltavat heillä tuolla onkaan! Upea tuo kuva tyrnitarhasta - todella kaunista.

    VastaaPoista
  8. Vastaukset
    1. Juuri niin. Vaikka nämä herkkusuut tuhlarit käyvät kyllä ravintolassa viikollakin!

      Poista
  9. Kanojen tepastelua on vain niin ihana seurailla, aina vain.
    Voi sitä tunnetta kun voi hölmö virne naamallaan tuijottaa kanojen kuopsuttelua pitkin pihaa :)

    Omenat tekevät kyllä hyvin kauppansa kanoille meilläkin!
    Siinä vaiheessa kun yrittää kerätä nurmelta pupuille sopivia omenoita, niin huomaa kaikkiin naputetun nokilla reikiä.. :)

    VastaaPoista

Kiva kun kommentoit!
Vinkki: kopioi tekstisi muistiin ennen kuin painat "julkaise"!
Blogger syö hyviä juttuja.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...