lauantai 2. elokuuta 2014

Ällöttävät hiukset

Mistähän sekin johtuu, että kun hiukset ovat kiinni päässä, ne ovat ihan kivoja. Niitä voi kuvitella silittävänsä tai vaikka nuuhkivansa. (Olettaen tietysti, ettei niihin ole tähritty mitään geeliä, lakkaa tai muuta inhaa tököttiä!) Mutta heti kun hiukset ovat irti myös toisesta päästään, niistä tulee ällöttäviä. Yäk! En koske!



Sama juttu partakarvojen kanssa. Ja kynsien. Voin hyvin kuvitella kätteleväni ihan vierastakin ihmistä, eikä yhtään inhota koskettaa hänen kynsiään. Mutta jos hänellä onkin työpöydällään irtileikattuja kynnenpaloja! Sehän on yököttävää.

Ehkäpä uskomuksessa, että ihmiseen voi saada vallan, jos pitää hallussaan tästä irronneita osia kuten hiuksia tai kynsiä, onkin taas kyse isoäitien pyrkimyksestä pitää nuo ällötykset poissa silmistä. Tiedäthän, miten isoäidit kautta maailman ovat aina kertoneet tarinoita, joissa niille käy huonosti, jotka eivät tottele heidän ohjeitaan. Punahilkkaa oli kielletty puhumasta vieraille. Ei uskonut, ja kuinkas kävi! Pikku Maija kurkotteli veden partaalla, ja Näkki sieppasi hänet vetiseen valtakuntaansa! Tomas jätti kynnenpaloja pöydälle, ja joku teki hänestä voodoo-nuken! Kuulkaapas kun kerron, kuinka kamalasti hän nyt kärsii! Sitten kun lapset näkevät painajaisia ja siivoavat pakkomielteenomaisesti pois näkyvistä kaikki harjasta löytyneet hiukset, isoäidit hykertelevät salaa tyytyväisinä.

Hyvä tarina tepsii aina paremmin kuin tylsä kielto.

20 kommenttia:

  1. Wau, sulle on vissii kans tulossa samallain kaunis harmaa hiuksisto kun tolla mun V:llä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mistä tiedät, kenen pää toi on :)

      Poista
    2. No kun klikkaa kuvaa niin saa sen nimen selville: Tässä tukka. Lisäks siihen tulee tällanen: http://2.bp.blogspot.com/-uUXHmTVqYjk/U9yOaNQEnbI/AAAAAAAAFds/XgtHmXISh8E/s1600/tukka1.jpg

      Jotkut anonyymeinä kirjottavat ei tiiä sitä että jos antaa kuvan nimeks vaikka "Maisan auto" ja kertoo kuvan auton olevan oma, paljastaa lukijoille ainakin nimensä.

      Toinen millä ihminen paljastaa ittensä on sallimalla kuvissaan sijaintipaikan. Kuvasta saatu osote syötetään googlemaps:iin ja sitten voikin kattella millassella seudulla kuva on otettu.

      Mutta tää sun tukkajuttu, se oli pelkkä heitto eli arvaus. :D Oletettavasti tuosta tukasta on otettu useempi kuva koska tän kuvan nimi on tukka1...

      Poista
    3. On kyllä totta, että olen pitkien ponnistelujen jälkeen onnistunut kasvattamaan itselleni ihania harmaita raitoja. Voithan sinä ainakin kuvitella, että olen kuvassa itse. Sen takia jouduin siis ottamaan varmuuden vuoksi useampia kuvia, kun itseään on niin vaikea tähdätä niskaan.

      Poista
    4. ...mutta mun mielestä harmaat hiukset on todella kauniit, oikeesti. :)

      Poista
  2. Niinpä. Minäkin saatan jossain omituisesa hellyydenpuuskassani silitellä mieheni lomapartaa tai sänkeä leuassa. Mutta annas olla kun mies ajaa partansa ja se sama sänki tai osa siitä löytyy kylppärin lavuaarin reunoilta, niin ärsyynnyn suunnattomasti, että taas!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on vaan niin yök. Mutta miten tämä palvelee evoluutiota?

      Poista
  3. Olipa ällöttävä aihe :D. Mutta miksi muuten kissan tai koira karvat eivät ole yhtään ällöttäviä? Rasittavia kyllä, mutta eivät ällöttäviä. Ei edes kissan ja koiran kynnet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta. Ei edes kissan irronneet kynnenkuoret tai viiksikarvat.

      Poista
  4. ...ja kun peset lattiakaivoa...yäk yäk...kaamea karvanlähtö...:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siellä hiukset saavuttavat aivan uuden yököttävyyden asteen. Käytän tuollaisia:
      http://www.sinituote.fi/lattiakaivosuodatin
      koska minulla on karvanlähtöaika.

      Poista
  5. Hmm... onkohan mussa joku vika, mua ei yökötä. Paitsi, jos ne karvat on viemärissä tai lattiakaivossa, koska niissä on muutakin kuonaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on aina asunnu pitkähiuksisia ihmisiä ja mä oon vesilukoista niitä löyhkääviä karvatuppoja joutunnu vuosittain useestikki kiskomaan, ni ei tunnu missää. Nykyää tosin käytän repiessäni kerttishanskoja.

      Poista
    2. Kyllä, mammukka, sinussa on nyt jotain pahasti vialla ;)
      Entä jos yövyt hotellissa ja tyynyliinassa on hius? Tai lautasella? Eikö vieläkään? No hö.

      Poista
  6. Sitte hiukset on myös vaarallisia. Äitini vanhempien kodin ikkunalaudalle lensi joskus 1900-luvun alun Helsingissä pulu, jonka jalkoihin oli kietoutunut tiukasti pitkiä hiuksia. Onneksi linnuilla on vaihtoehtoinenkin liikkumistapa, siilille tms. hiukset voisi olla tosi ongelma. Ja kun pulun liikkumista katselee, ymmärtää että tilanne oli sillekin tukala.

    Meille opetettiin siis jo lapsina, että emme saa päästää molemmista päistä irrallaan olevia hiuksiamme luontoon (ja että kaupunkikin on luontoa). Jos on pakko sukia suloisia kutreja vaikka uimarannalla, tulos pitää sijoittaa roskikseen. Kuvittele vaikka sorsaa, jonka jalat on köytetty hiuksilla!

    Anteeksi, jos inhotti. Raparperi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yök. Laitan vastedes joka ikisen hiuksen roskikseen!

      Poista
  7. Mielenkiintoista. Enpä ole koskaan asiaa ajatellut, mutta juuri noinhan se on, että päässä ne hiukset eivät yökötä, mutta irtonaisina kyllä yököttävät.

    Nousi muuten kaamea meteli pari päivää sitten, kun hetken mielijohteesta rupesin leikkaamaan kynsiäni lavuaarin päällä. Kun olin leikannut kynnet, mulle tuli äkkiä jotain muuta tekemistä, ja kynnenpalaset unohtuivat lavuaariin. Ukko meinasi saada kohtauksen, kun meni vessaan: MITÄ hemmettiä nämä täällä on?! :-D

    Lattiakaivon puhdistin alkuviikosta, ja se on kyllä maailman inohttavin homma. Menestyksellisesti sitä tuleekin aina siirrettyä ja siirrettyä, mikä ei ainakaan tee siivoamisesta yhtään sen mukavampaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo hyi yäk, onneksi talonmies puhdistaa lattiakaivot!

      Poista
  8. Haluankohan mä sittenkään alkaa kasvattamaan hiuksia?! Olin jo unohtanut miten ällöttäviä pitkät hiukset on hajulukossa. :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätä kannattaa pohtia tarkkaan. Toisaalta pitkätukkaisena on halvempaa, ei tartte maksaa kampaajalle ainakaan kovin usein. Kuumat ne karvat on kyllä kesällä. Kaikenlaisia näkökulmia. Minulla ratkaisi se, että halusin harmaan nutturan.

      Poista

Kiva kun kommentoit!
Vinkki: kopioi tekstisi muistiin ennen kuin painat "julkaise"!
Blogger syö hyviä juttuja.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...