perjantai 7. maaliskuuta 2014

Uskottava maanpuolustus

Suomellahan ei, kuten tunnettua, ole lainkaan vihollisia, vain hyviä yhteistyökumppaneita. 

Sikäli Suomen puolustusvoimat on aivan turha laitos.

Jos Suomella kuitenkin olisi joku kuvitteellinen vihollinen, se olisi luultavasti naapuri, kuten tavallista. Vaihtoehdot ovat tässä tapauksessa naapurimme Nato tai Venäjä. Ruotsia ei lasketa, vaikka se onkin vanha suurvalta ja voisi havitella Suomen alueita historiallisin perustein.

Suomi on hieno maa, mutta emme sotakapasiteetissa ihan pärjää Natolle emmekä Venäjälle. Painimme näissä kisoissa höyhensarjassa. Sikälikin Suomen puolustusvoimat on aivan turha laitos.

Heppoisuuteensa vedoten Suomen puolustusvoimat kasvattaa nyt budjettiaan. Tosi reipasta! Esimerkiksi Venäjän puolustusbudjetti oli 2012 noin 45 miljardia euroa. Meidän on alle 3 eli vielä on hieman työtä, ennen kuin tuohon päästään, mutta kyllä se onnistuu, kun lopetetaan alkajaisiksi kaikki koulut, terveyskeskukset, sairaalat, vanhainkodit, päiväkodit, museot, kirjastot, poliisi, julkisten rakennusten ja tieverkoston ylläpito, eläkkeet, tuet ja korvaukset sekä kaikki kunnat. Ja koko valtionhallinto paitsi puolustusministeriö.

Näin kepeillä toimenpiteillä ei kuitenkaan saada kiinni kalusto- ja miesylivoimaa. Venäjä aikoo tosin reippaasti supistaa armeijansa kokoa miljoonaan sotilaaseen lähivuosina. Tämän lisäksi asevoimissa palvelee siellä noin 870 000 siviilihenkilöä. Venäjällä on myös muita niin sanottujen voimaministeriöiden alaisia aseistettuja joukkoja.

kuva: Reptile FX / Flickr

Mistäs meille saataisiin noin paljon ukkoja? Niille tankit, sukellusveneet ja hävittäjät ja sitten vielä ydinkärjillä varustetut ohjukset?

Suomen puolustusvoimat shoppailee muiden vanhoja tankkeja kuin syntymäpäiväsankari irtokarkkihyllyssä. Mutta vaikka pussi tuntuisi kuinka painavalta, ei Veeti 6v. pärjää Fazerin dynastialle.

Miksi edes yrittäisi?

Annas kun minä sanon, kuinka Suomen puolustus pitää järjestää, ihan kaiken varalta. Nyt ei auta ostella sellaisia leluja, jotka olisivat olleet kivoja talvisodassa. Talvisota meni jo. Ja sitä on turha haikailla takaisin, kun eivät Suomen nuoret toivot enää osaa hiihtää umpihangessa. Sitäpaitsi motitusyritykset näkee helposti satelliitista.

Nyt pitää keksiä jotain ihan muuta.

Määrään, että puolustusvoimat koko nykymuodossaan lakkautetaan. Säästyvillä parilla miljardilla palkataan tusinan verran hakkereita. Tai vaikka kaksi tusinaa. Mutta niiden pitää olla maailman parhaita!

kuva: Avinash / Flickr

Näille hakkereille annetaan pari sotilasneuvonantajaa ja lisäksi kaikki, mitä he haluavat. Hakkereilla on vaatimattomat toiveet: kunnon koneet, ergonomiset tuolit sekä tarpeeksi pizzaa ja energiajuomaa. Eiköhän tuolla budjetilla onnistu. Tai vaikka keksisivät haluta jotain enemmänkin. Ihan mitä vain.

United Geekdom of GNU / Linux

Hakkereille ei riitä raha; he haluavat myös kunniaa. Eihän sille mitään mahda, se on hakkeriaseen hinta. Suotakoon heidän tehdä silloin tällöin pikku kepposia. Sammuttakoot vaikka koko Moskovan tunniksi, ja Washingtonin ja Pekingin kaupan päälle. He saavat mainetta virtuaalimaailmassa hakkerinimillään, joita kukaan ei pysty yhdistämään Suomen valtion palkkalistoilla oleviin tylsiin reaalitodellisuusnimiin. Ei pysty! Siitä he pitävät huolen. He ovat maailman parhaat, muistathan. Emme joudu diplomaattisiin selkkauksiin, ja hakkerimme pysyvät tyytyväisinä ja innokkaina.

kuva: slworking2 / Flickr

Meidän salaiselle hakkeriaseellemme ei pärjää kukaan. Tiedämme ennakolta kaikkien muiden suunnitelmat. Pystymme estämään heidän tietoliikenteensä täysin ja pysäyttämään vaikka kokonaisia yhteiskuntia. Voimme hyydyttää energian tuotannon ja jakelun. Voimme räjäyttää raketit alustoilleen. Meitä ei sen sijaan kukaan pysty vakoilemaan.

Armeijasta vapautuu paljon äijiä tuottavaan työhön. Suomen kansantalous kohenee. Lapset eivät enää leiki sotaa vaan rauhaa.

Kevätkylvöt päästään aloittamaan kolme viikkoa etuajassa.


Lähteet: 

10 kommenttia:

 1. Hieno idea, näin pitää tehdä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, koska missään muussa ratkisussa ei ole järkeä.

   Poista
 2. Kyllä, näin tehdään. Mutta muistetaan naiskiintiöt ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En suostu missään tapauksessa palkkaamaan ketään muuta kuin maailman parhaat, olkoot mitä sukupuolta tahansa tai kokonaan ilman. Mutta pitää niillä kai joku pomokin olla ja sen on syytä edustaa kaikkia sukupuolia, ihan vain jotta pystyisi päihittämään teoreettiset vastustajat strategisessa ajattelussa.

   Poista
 3. Meillä oli tänä aamuna 8v. esikoisen kanssa aiheeseen liittyvä keskustelu joka meni jotenkin näin... "Äiti, onko mun pakko mennä isona armeijaan?" "Ei. Voi mennä myös siviilipalvelukseen, joka on oikeaa työtä, mutta hyvin pienellä palkalla. Se voi olla jotain hyödyllistä työtä vaikka päiväkodissa, vanhainkodissa tai kirjastoss... tai jos ei halua sinnekään mennä sitten pitää mennä vankilaan." Olisittepa nähneet pojan onnellisesti valaistuneen, helpottuneen ilmeen. "Mä meen kyllä kirjastoon! " Pojalle paras koulupäivä on perjantai, koska silloin koulullä käy kirjastoauto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla, ettei enää Suomessakaan ole asevelvollisuusarmeijaa kymmenen vuoden päästä. Ollaan nytkin niitä viimeisiä dinosauruksia Euroopassa. Jaa niin, ja minähän just lopetin koko puolustusvoimat. Mutta saahan poika silti mennä kirjastoon töihin.

   Poista
 4. Sulla näitä hyviä ideoita riittää! :D Kiitos päivän piristyksestä! (toihan on oikeesti hyvä idea)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vaan, tämä on oikeesti hyvä idea. Muut vaihtoehdot ovat pelleilyä.

   Poista
 5. Olet näköjään pohtinut asiaa:)) Kokeilemisen arvoinen idea. Kannatan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, tämä on sitten päätetty äänin 5-0! Nyt vain kerrotaan Jarmo Lindbergille, joka eilen nimitettiin Puolustusvoimien komentajaksi. Hän ehtii laittaa asiat kuntoon vielä tämän vuoden puolella, kun elokuussa aloittaa työt.

   Poista

Kiva kun kommentoit!
Vinkki: kopioi tekstisi muistiin ennen kuin painat "julkaise"!
Blogger syö hyviä juttuja.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...