maanantai 17. maaliskuuta 2014

Asiantuntijoiden neuvoja pakkasjakson varalle

Maassamme vallitseva jäätävä ilmanala ei kuulemma ole takatalvi vaan normaali ilmastollinen olosuhde vuodenaikaan nähden. Kuukauden alkupuoli sen sijaan oli epänormaali, mutta toki tilastollissti normaalin vaihteluvälin sisällä. Etukevät?

Koska yllättävään normaaliuteen sopeutuminen saattaa tuottaa vaikeuksia joillekuille, olen haastatellut useita asiantuntijoita ja kysellyt heidän pakkasestaselviytymisniksejään.

laulujoutsen:

- Me on aateltu silviisii et sinnitellään tässä. Me on saatu tää hyvä paikka varattua, ei voi nyt jättää sitä. Kato, räpylät tungetaan tälleen mahan alle ja sitte kaula käännetään tällai ettei tuuli ota. Ollaan niinku pieniä kiviä. Mitä vähemmän liikkuu, sen vähemmän energiaa kuluu. Hyvin pärjäilee syömättäki jonkun aikaa.


fasaani (haastateltavana itse Kevätmieli):


- Avainsana on pörhistäytyminen. Pörhistäydy sääki ni huomaat. Kato näin. Pää vedetään alas. Ja sitte vaan ilmaa höyhenten väliin. Muista sit sanoo ettei mua oo fotoshopattu, oon näin pulska ihan itte!


keltasirkku:

- Oonko mä nyt siinä tarkassa kohdassa? Mitä, rajalla? Mut näynhän mä hyvin? Ei sillee et oisin turhamainen tai niin, mut siis oonko mä nyt tarkka niinku joka kohasta? Ku sulla on niin vaikeet noi lasit. Mä en haluis näyttää suttuselta ku en mä kerta oo, mä oon oikeesti tosi tarkka mun ulkonäöstä, siis ei sillee et oisin mitenkää ylpee siit et oon näin hyvän näkönen mut mitä? Ai neuvoja? Joo mä kerron...

- Mut jos mä oon tällee ni näynkö mä sitte tarkkana niinku kokonaan? Ku jos se suttukohta on tuolla niinku mun vaseikuoikeella tuola noin? Ja yläpuolella? Siis missä se tarkka kohta on? No joo joo mut se niinku liittyy tähän mun neuvoon ni ois kyl älyttömän hyvä et kaikki vois nähdä mistä puhutaan, kun me siis puhutaan nyt mun höyhenistä. Joo tietysti sun höyhenistä kanssa, mut oishan se hyvä et kaikki näkis mun höyhenet ni ne tietäis mitä mä tarkotan. Ku jos mä en oo nii hyvä selittää kaikkii juttuja ni mä voin sit näyttää. Siis jos mä nyt näyn sillee hyvin, niin ku sillee edustavasti tiäksä, ekstiä?

- Sitä mä vaan että höyhenet on siis tosi tärkeet jos haluu pysyy lämpimänä ni siis sillon täytyy väkisten pitää höyhenet tosi hyvässä kunnossa. Siis oikeesti ni höyhenistä huolehtiminen auttaa mua pysyyn myös lämpösenä pakkasella, paits et niinku hyvännäkösenä tietty kans. Ni jos sä katot nyt vaik mua ni sä näät kyl miltä hyvin suitut höyhenet näyttää, kerta jotku märät tai likaset höyhenet ei pidä kylmää siis oikeesti yhtään. Mä siis suin näitä niinku tälleen, esimerkiks. Ni jos sun höyhenet on näin hyvin huolletut ni säki varmana pärjäät vaik tulis kuinka paljo pakkasta. Siis hei oikeesti kannattaa ja sit näyttäsitki paljo paremmalta.


mustarastas:

- Paljon jyviä kupuun ja pienet matsit joka välissä niin kyllä pysyy lämmin. Kaikki hommat kannattaa hoitaa energisesti hyppimällä. Ruuan kimppuun hyökätään ja se tapetaan! Ja naapuri kans! Veri kiertää hyvin kun tekee kaiken täysillä.


Nämä asiantuntijat tietävät, mistä puhuvat. Heidän neuvojaan seuraten selviämme varmasti kylmästä jaksosta. Meidän ei sentään tarvitse viettää sitä ulkona paljain jaloin, toisin kuin eräiden. Kiitämme kaikkia haastateltuja ja toivomme lämpimän kevätsään pikaista paluuta.

5 kommenttia:

Kiva kun kommentoit!
Vinkki: kopioi tekstisi muistiin ennen kuin painat "julkaise"!
Blogger syö hyviä juttuja.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...