perjantai 28. helmikuuta 2014

Helmikuun Tää on vielä kesken -kuva


Edellisessä postauksessa vastasin kysymykseen sisustusväreistä. Tässä näitä, ovat alkuperäisiä. Portaita mennään minun asuntooni, joka sijaitsee rintamamiestalon yläkerrassa. Silloin seitsemän ja puoli vuotta sitten veikattiin, että portaikon värit kai vaihdan heti ensimmäisenä. Mutta oikeastaan nämä ovat aika kivat. Tuolle kretuliinille ovelle meinaan kyllä tehdä jotain, kunhan kerkiän. Oven klasista näkyy kylmälle kuistille, se on alakerran isännän kanssa yhteinen. Tuo sitruunankeltainen. Muutamakin ihminen arveli ensi kertaa sen nähdessään, että tämän maalaan varmaan heti valkoiseksi. Saatan maalatakin, mutta ihan heti en maalannut. Tää on vielä kesken. Ja pari muutakin kohtaa.

------------------------------------

Päivi Kotiranta ja Kahelinkulman Taina T., tervetuloa joukkoon seuraamaan keskeneräisyyden kehittymistä!

25 kommenttia:

 1. Kuka sun remppaa tekee? On päässy jo unohtumaa. Suunnillee tollasen oven tein viime kesänä mun pihasaunaan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alakerran isäntä tekee kun ehtii. Kattoremppa kyllä ostettiin. Ovi on alkuperäinen ja siitä vetää julmetusti. En tiedä, onko se pakko vaihtaa. Haaveilen puolilämpimästä kuistista, joka osaltaan helpottaisi portaikon jäätävyyttä, mutta ennen sitä on remppalistalla 1586 kohtaa.

   Poista
  2. Älä hemmetissä ala hyvää ovea vaihtaan. Jos et muuten saa ovee tiivistettyä, ni kipase rautakaupasta sellasset listat missä on nykyaikain, hyvä tiiviste valmiiks kiinni. Mukana seuraa ohjeet kuin naulata tai ruuvata listat oikein paikoilleen ja veto loppuu just siihe! :D

   Poista
 2. Mutta muistathan, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Joten oikeastaan puolet vain on jäljellä:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös se mennyt niin, että hyvin suunniteltu ei ole edes aloitettu.

   Poista
  2. Hyvin suunniteltu on puoliks tehty ja ku tarpeeks kauan suunnittelee, homman tekee joku muu.
   (Teatteriviisauksia)

   Poista
 3. Tarkkaan suunniteltu on puoliksi tehty...jospa olet tähän asti suunnitellut..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon on kyllä suunniteltu, kohta on varmaan valmista.

   Poista
 4. Maalaaminen on niin helppoa, että sinäkin siihen pystyt. Ei tartte odottaa, että alakerran Isäntä ehtii...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talkooväkeäkin saattaisi löytyä ystäväpiiristä...

   Poista
  2. Kesällä voisikin pitää kuistinmaalaustalkoot. Alakerran isäntä nikkaroisi kolme puuttuvaa ikkunaa valmiiksi ja lehtokotilonmetsästyskilpailun voittaja saisi päättää, minkä värinen kuistista tulee. Lopuksi grillausta.

   Poista
 5. Taas kerran, hiljaa hyvä tulee. Äläkä vaihda mitään uuteen, jos ei ole hometta tai muuta mätää, koska vanhassa vara parempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo. Tämä talo on terve, ei ole mitään kiirettä sen puoleen. Tuo portaikon seinän lastulevykin on niin vanhaa, että on varmaan jo haihduttanut enimmät formaldehydit.

   Poista
 6. Minä kyllä oon sitä mieltä, että ei nuo vanhatkaan ovet ikuisia ole. Tahtovat vähän alkaa vinksottamaan ja sitten vetää (ja jumittaa), meillä on semmosia kivoja parin kolmen sentin rakoja jo noissa vanhoissa ovissa kun ovat niin vinoja ja toisesta kohtaa on tietty pitänyt höylätä vähän pois että kiinni sopii. Onneksi niitä on vaan tuolla kellarissa ja muualla, jossa ei ole niin justiinsa. Kyllä ovi on huono jos se vetää (ja aina voi laittaa uudemmen vanhan ajan mallisen oven joka ei vedä), eikä huonoa kannata säästää, ainakaan jos asuintiloista on kyse.
  Vaan onhan teillä sentään jottain jo aloitettu, sehän se on jo jotain :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanha ovi on kyllä hyväkuntoinen, mutta kun se on eristämätön ja oven takana kuistilla pakkasta, niin tuleehan siitä kylmä läpi väkisinkin. Tähän asti olen sen kanssa pärjännyt. Vanhassa talossa ei tarvitse olla joka kohdassa sama lämpötila.

   Poista
  2. Jos ovi on hyväkuntoinen niin otat paneelit irti ja eristeet sisään ja paneelit takaisin, tosin ainahan niitä ei ehjänä saa pois, mutta onkos tuossa sisarpaneeli, sitähän ainakin saa nykyäänkin. Lämpötilan ei toki tarvitse olla sama kaikkialla (eihän meilläkään ole), mutta pitäähän talossa olla mukava asua, jos talossa vetää niin että tukka lepattaa (niin kuin meillä), niin kannattaahan sille silloin jotain tehdä. Sehän on tosiaan tärkeetä että se ilma vaihtuu sieltä mistä pitääkin eikä joka ikkunan, oven ja pienen rakosen kautta. Mutta jos siitä vain kylmä hohkaa läpi, niin sehän ongelma ratkeaa eristämällä. Itse olen vaan törmännyt noihin vetäviin oviin ja veto ei ole kiva, silloin on aika vaihtaa uudempaan (tai vanhempaan hyvä kuntoiseen).

   Poista
  3. Tämä on saanut olla tälleen, kun on portaikon alapäässä ja itse asun ylhäällä, joten pieni kylmyys tuossa kohdassa ei haittaa. Lisäähän se lämmityskuluja. Alakerran ja kuistin välisessä ovessa on sama ongelma. Ei ole ykkösenä tärkeysjärjestyksessä, mutta on joskus tullut puheeksi asuntoyhtiön kokouksessa.

   Poista
 7. Ihana kesken-kuva. Niin kotoista katseltavaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Teillä on vähän erilainen tuo tekemisen tahti, mutta varmaan parhaillakin on joskus välillä kasoja portaikossa. No meillä nyt kumminkin on.

   Poista
 8. Minun mielestä kuvassa on ihan mukavia värejä. Tuo portaikon vanhaturkoosi on kaunis ja seinän lämmin orassikaan ei ole hullumpi. Minusta taas valkoinen on aika persoonaton väri. Siihen on kyllä helppo yhdistää muita värejä, mutta onko siihen tarvetta portaikossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ei tule valkoista portaikkoa. Minulle tuli Lantliv pari vuotta, ja sinä aikana sain yliannoksen valkoista sisustusta. Hillokellarin seinät aion kalkita ja kuistista tulee varmaan aika vaalea joskus, kun maalaan sen. Voi monista muistakin seinistä tulla tylsähköjä, mutta tuo portaikko saisi mielellään olla jatkossakin oranssi.

   Poista
 9. Keskeneräisiä asumuksia tuntuu olevan valtakunta täynnä! Tiedänpä yhdenkin keskeneräisen, joka on kerrostalossa - taloyhtiön putki(ja yleis)remontin jäljiltä remonttireiskojen valkoiseksi maalaama eteinen ja keittiö, hyytävän pysähdyttävät sairaalaseinät valkoisten kylpyhuonekaakeleiden kanssa mukavasti riitelevät muuten kolhiintuneiden (ja kolhittujen) ovenpielin ym kanssa. Elämä on mielenkiintoista...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kolhiintuneet ovenpielet ovat kuulemma muotia, ja sairaalaseiniin voi sutia silmää miellyttävämmän värin... kunhan ehtii.

   Poista

Kiva kun kommentoit!
Vinkki: kopioi tekstisi muistiin ennen kuin painat "julkaise"!
Blogger syö hyviä juttuja.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...