maanantai 3. helmikuuta 2014

Kähvelletyt portaat ja muita luonnonilmiöitä

Toissa-aamuna havaitsimme, että pihatien portaat olivat kadonneet.

Ne olivat tuossa.

Niitä etsittiin lapion avulla, ja löytyiväthän ne. Samalla saatiin vihdoinkin lumetettua talon sokkeli. Ehkä täällä nyt rupeaa tarkenemaan.

Muutkin joutuivat kaivuuhommiin ruokansa eteen.
Esiinkaivettujen portaiden eteen oli ilmestynyt punainen matto.Kyseessä lienee jokin sora-alustalla lumessa viihtyvä sammal? Tunteeko kukaan tällaista?

Purot tulvivat ja uhkaavat levittäytyä ajoteille. Viherpeipot ja jopa talitintitkin kuvittelevat, että kevät on tullut, ja pitävät sen mukaista meteliä.Kaiken kaikkiaan: erilaiset poikkeukselliset luonnonilmiöt ovat hätkähdyttäneet keskeneräisen rintamamiestalon väkeä niin pahasti, että päätimme vetäytyä sisätiloihin ja tulla ulos vasta kun luonto käyttäytyy hieman vastuullisemmin ja sellaisella tavalla, johon olemme tottuneet.


Alakerran isäntä laati taloon hautautuneelle väelle iltapalaksi pekonisalaatin. Hän on suhtautunut vähän nirsosti luomupekoneihin, koska ne eivät ole sitä oikeaa Amerikanpekonia, jota joskus vuosia sitten syötiin, ennen kuin alettiin ajatella niitä asioita. Suuri oli hänen riemunsa, kun paljastui, että HK on lanseerannut luomu-Amerikanpekonin.


Tuli sitten suoritettua sadonkorjuukin loppuun. Näet lautasella viimeiset lehdet rakkaasta lehtikaalistamme. Kun pätkäisin sen pään tammikuussa, ripustin sen ensin kellarinrappuun, mutta koska se alkoi nopeasti nahistua, muutin mieleni ja tökkäsin sen keittiön työpöydälle kukkamaljakkoon. Siinä se on viheriöinyt tähän saakka, mutta nyt se on lopussa.

Ensi kesänä lisää samaa lajiketta, kiitos!

12 kommenttia:

 1. Voi kun hyvän näköistä salaattia, nam. Minäkin tein tänään kivijalan lumetushommia...tul ihan hik. Mukavaa viikkoa sinulle :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Samoin sinne.

   Tajusin juuri, etteihän meillä mitään kivijalkaa ole, betonisokkeli vain. Kävin äkkiä editoimassa ettei kukaan huomaa.

   Poista
 2. Hei hyvä tietää toi luomupekoni! Superhyvä juttu. En itse niin pekonista välitä, mutta silloin tällöin on kiva yllättää perhe oikein sellaisella tuhdilla aamiaisella. Edellisestä onkin jo aikaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luomupekonia on pariakin merkkiä kaupoissa. Pirkalla on lisäksi palvattua luomukasleria palana. Minusta on tosi hyvä, että luomulihoja alkaa saada myös marketeista, missä ihmismassat liikkuvat, eikä vain erityiskaupoista.

   Poista
 3. Kuola valuu jo, on niiin herkullisen näköinen salaatti.

  VastaaPoista
 4. Tuo lehtikaali on ollut todella satoisa. Pitää itsekin kokeilla ensi kesänä kasvatusta.

  Tintit laulavat meilläkin, keväiseltä tuntuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä niitä kaaleja ollut kuin muutama! Aluksi ei meinannut tulla mitään niistä, mutta lopussa kiitos seisoo.

   Poista
 5. Nykyajan uusavuttomat ei ymmärrä lumen merkitystä kivijalan eristeenä ja sitten toiset viellä kehtaa huutaa ääneen, että talot lahoaa jos lumetatte. Huoh. Mä lumesin talon, liiterin ja V:n vajan, sit loppu puhti. <Toi siis yhen vrk aikana, ei putkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä luki pakkasilla ihan lehdessäkin, että vanhoissa puutaloissa asuvat palelevat, kun ei ole lunta. Kyllä paleltiin.

   Poista
 6. Linnut laulaa täälläkin kovin keväisesti ja lehtikaalin siemeniä on jo hankittu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kun muistutit, siemenostokset on vielä tekemättä! Nyt tuli kiire!

   Poista

Kiva kun kommentoit!
Vinkki: kopioi tekstisi muistiin ennen kuin painat "julkaise"!
Blogger syö hyviä juttuja.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...