perjantai 3. huhtikuuta 2015

Vihdoinkin!


Kuka odotti Paula-keräilykampanjaa? Jonkun on ollut pakko odottaa; ihan lehdessä luki präntättynä, jotta: "odotettu"! Olitko se sinä?

Vai olinko se minä? Ehkä olenkin alitajuisesti jo kauan kaivannut tilaisuutta päästä keräilemään Paula-lusikan?

Huomaatko tässä mainoksessa jotain outoa? Siinä ei paljasteta, mitä siinä mainostetaan.

Mainoksessa näkyy pieni Dr. Oetker -logo, ja sehän kuuluu saksalaisperäiselle elintarvikejätille. Ehkä kyseessä on elintarvike. Lusikkakin viittaisi siihen. Dr. Oetkerilla on kuitenkin satoja tytäryrityksiä, eikä elintarvikkeen tarkempi laatu käy ilmi.

Voimme ehkä päätellä, että kuvassa olevan piirretyn lehmän nimi on Paula. Ilmeisesti hän on tunnettukin julkkis, koskapa aurinkolaseista heijastuu salamavalojen välke. Olenkin aina toivonut aurinkolaseja käyttävän piirroslehmän päällä koristeltua lusikkaa, tuskin tulen toimeen ilman.

Mutta mitä sillä lusikalla on tarkoitus syödä? Tarkemmin sanoen, mitä töhkää minun pitäisi mainostajan mielestä ostaa? Siihen ei viitata sanallakaan. Tai jos oikein tarkkaan tihrustan, erotan lähemmän paketin kyljestä sanan "choko". Sehän kuulostaa hyvältä, mutta saattaa johtaa harhaan. Muista pakkausmerkinnöistä ei minun silmälaseillani saa selvää.

Ilmeisesti mainostajan mielestä en tee mitään sillä tiedolla, mitä minun odotetaan ostavan. Kunhan ostan!

Onko havaittavissa lievää kuluttajan aliarviointia?

Tai ehkä ne vaan tuntevat minut niin hyvin. Jopa paremmin kuin itse tunnen itseni. Ihan sama mitä se on, eihän sitä tarvitse ostaa kuin kahdeksan pakettia - minun on saatava tuo lusikka!
16 kommenttia:

 1. Lukeehan siinä, että Paula-pakkauksia. Oletetaan, että kaikki tietää mitä ne on :) Hassua kyllä, että tuollaisen ovat tehneet, missä ei mainita kunnolla edes ostettavaa tavaraaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun menen kauppaan, täytyy kysyä, onko siellä ketään Paulaa, kun muuten joudun käymään kaikki hyllyt läpi ja kauppa ehtii mennä kiinni.

   Poista
 2. ;) Mainio. Näiden kustannuksella sopis irvailla enemmänkin. Meille vaan "valehdellaan" päin naamaa kaikenlaista, eikä kukaan hätkähdä.
  Mulla on Paula-niminen äiti ja pari ystävää. Taidan keräillä niitä. Täytynee ostaa joku lusikka sitten kun on kahdeksan kerättynä. Mukavaa Pääsiäistä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minulla oli Paula-niminen luokkakaveri, voit saada hänetkin.

   Poista
 3. Alkoi heti huolestuttaa, että riittääkö niitä lusikoita meille kaikille. Tuossahan lukee, että "niin kauan kun lusikoita riittä". Entä jos alan ostaa purkkikaupalla tuota mössöä tai mitä se nyt sitten onkaan, enkä kuitenkaan saa lusikkaa. Kamala ajatus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siksihän siellä on se nettisivu, josta voi joka hetki tarkistaa lusikkatilanteen. Mutta kuinka ajantasainen se voi olla, kun lusikat lähetetään "noin kuukauden kuluessa kuoren vastaanottamisesta"! Ainoa keino on mennä ostamaan heti kerralla ne kahdeksan pakettia Paulaa! Kaupat ovat tänään auki.

   Poista
 4. Voisko se olla Paula Koivuniemi? Ihan kauheeta jos me isännän kanssa saatais vaan yksi Paula-lusikka josta me sitten tapeltaisiin aamuisin verissäpäin. En taida kyllä uskaltaa tollaseen keräilyyn, ettei tule vielä avioeroa Paula-lusikan takia. Kolmas pyörä Paula.

  Olen muuten maistanut tuollaista vanukasta, se oli kamalaa. Lapsi joka oli meillä yötä halusi sellaisen, eikä sitten syönytkään. Mielestäni se ei kauheasti eronnut sokeriliemestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai se on vanukasta!

   Avioeron ehkäisemiseksi teidän tulee ostaa 16 pakettia Paulaa, että saatte kummallekin oman lusikan.

   Poista
 5. No, joo! Tuota samaista mainosta jossain katselin. Minä tiesin entuudesta, että vanukkaitahan ne Paulat ovat. Joskus vuosia sitten olen paketin ostanut, kum tytär pyysi. Ei olleet hääppöisen makuisia.
  Ensimmäisenä minulle tuli mainoksesta mieleen, että tulee lusikka aika tyyriiksi. En tiedä, mitä kyseinen Paula-vanukaspaketti maksaa, mutta voisin kuvitella, että jotain kolmen euron pintaan. Niitä sitten kun kahdeksan ostaa, jo tulee lusikalle hintaa! Mutta tietysti kun ajattelee niin, että onhan se sitten merkki korkeasta elintasosta, kun vierailleen laittaa Paula-lusikat pöytään. Täytyyhän niitä ainakin se tusina kerätä. Ja perinnöksi voi sitten lapsilleen antaa, voivat rahapulan sattuessa vaikka pantata, nämä kultalusikoitakin arvokkaammat Paula-lullut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulisikoha se lusikkatusina halvemmaksi, jos teettäisi kultasepällä. Ehkä ihan hopeasta vaan.

   Poista
 6. Voi olla, että naperoikäinen kohdeyleisö ei tarvitse tämän enempää tietoa. He kun (muka?) hallitsevat perheen ruokaostoksia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se lusikka ei minusta ole ihan oikein suunnattu lahjus naperoikäisille. Tai mistä minä tiedän, ehkä hyvinkin himoittu esine.

   Poista
 7. Happy Easter to you and your family !

  VastaaPoista
 8. Kävitkö katsomassa jäljellä olevien lusikoiden määrä? Kannattaako enää alkaa keräämään? Tarvishan niitä saada ainakin se kuus kpl.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsoin velvollisuudekseni käydä siellä nyt, kun tämän tuskallisen asian olen saattanut tietoisuuteenne. Paula-kisan sivulla lukee isoilla kirjaimilla: "Ole nopea - lusikoita riittää 7000 ensimmäiselle." Paula-lehmän suusta tulee puhekupla, jossa hän sanoo: "Lusikoita jäljellä 7000 kpl".

   Uskoisin olevan mahdollisuuksien rajoissa, että jos tiistaina käyt lunastamassa ne 28 pakettia Paula-tuotetta ja lähetät viivakoodit samana päivänä, sinulle voi vielä riittää kuusi lusikkaa.

   Poista

Kiva kun kommentoit!
Vinkki: kopioi tekstisi muistiin ennen kuin painat "julkaise"!
Blogger syö hyviä juttuja.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...