sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Ylösnousemuksia

Alimmasta sinivuokkokuvasta näkyy ilouutinen: vuohenputki on aukaissut lehtensä supusta ja on nyt valmis nautittavaksi salaatissa. Eikä siinä vielä kaikki:


Pihamme terveellisin kasvi tursuaa jo monesta kohdin esiin aivan keväthuumassa. Nyt nokkostamaan!Kun poistin olkikatteet valkosipulin päältä, havaitsin, että olkien joukossa olleet jyvät olivat itäneet. Kalpeiden lankaitujen joukossa näkyi kuitenkin myös tukevampia, lupaavan muhevia ja rivissä kasvavia ituja. Uuden sadon valkosipulia! Vanha alkaakin olla lopussa.Pahuksen palsternakka kasvaa vaan, vaikka juuret ovat jäässä. En ole vielä päässyt korjaamaan satoa kivikovasta maasta. Palsternakka pitäisi nostaa, ennen kuin se alkaa työntää uutta lehteä. Minkä voin tälle? Ehkä hakkaan kuokalla irti multapaakun kerrallaan ja vien ämpärissä sisään sulamaan? Vai onko jo liian myöhäistä?

Yhden ainakin jätän kasvamaan ja tekemään siementä seuraavaan kylvöön, mutta muut yritän kyllä saada jotenkin syötäväkseni ihan hetikohta. Ja elleivät ne enää käy ihmisravinnoksi, kaneille varmaan kelpaa sekä juuri että lehti. Uudet kanimme tulivat tänään! On niin kivaa! Otamme kuvaussession, kunhan kotiutuvat, niin sinäkin joudut ottamaan osaa ilooni.
Tämmöistä tällä kertaa.

Tehtävä: löydä kuvista kaksi eläintä!22 kommenttia:

 1. Murkku ja kasiainen bongattu :)
  Ihania keväisiä kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hetihän ne löytyivät, hyvin löydetty!

   Poista
 2. Matosen miäkin löysin, mutten murkkua. Yhessä kuvassa nään kärpäsen ja toisessa pulleahkon hämähäkin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Murkku on nokkoskuvan oikeassa alanurkassa. Minä en nähnyt kärpästä ja hämähäkkiä.

   Poista
 3. Kauniit vuokot! Murkun ja madon minäkin löysin. Pupukuvia odottelen innolla ja mitä mieltä ne ovat uudesta kodistaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, otan kaiken ansion sinivuokkojen ihanuudesta! ;)
   Täällä on kotiuduttu innolla. Pupukuvien tulvaa ei voi estää.

   Poista
 4. Kastemato ja muurahainen löytyi!
  Mikä kukka tuo alimmaisessa kuvassa on?
  Ja kanikuvia tänne ja sassiin!!!! ;)
  Minulla on myös valkosipulit alkaneet vartta pukkaamaan. Ensi viikoksi luvattu kylmempää. Toivottavasti eivät palellu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän liene kiurunkannus. Niitä on useampaa sorttia, samaa sukua kuitenkin. Hämmästyttävä kasvi kukkiessaan varhain, poikkeaa niin valko- ja sinivuokoista, joita silmä jo osaa odottaa! Tämä on kuitenkin kiurunkannukseksikin aikainen. Mainio tuo nimi: kiurullahan on kannus, niin myös tällä kukkijalla! Oli se yllätys, kun ensi kerran tapasimme!

   Poista
  2. Kyllä, kuvassa on todellakin kevätkiurunkannus. Meille tulee niistä matto puutarhaan. Just otin kortillisen kanikuvia, mutta en viitsinyt räiskiä heitä silmiin salamalla (paljonkaan), niin että tuli enempi sellaisia tunnelmallisen pehmeärajaisia. Jospa niistä joku kelpaisi tännekin, vaikka pidänkin korkeaa tasoa :D

   Poista
 5. Ensin ajattelin, että teillä on kevät reilusti edellä, mutta kun vähän konttasin tuolla pihalla, niin kyllä on täälläkin valkosipulit jo itäneet. Ja nokkosiakin löytyy :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se kukkasten kevätbongaus yleensä on kiinni siitä, minä päivänä sattuu konttaamaan.

   Poista
 6. En ois tajunnu niitä kattellakkaa, ellet ois sanonnu. Löyty!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä! Siksihän mulla on näitä piilokuva-arvoituksia, että ihmiset älyäisivät pysähtyä kyllin pitkäksi aikaa hienojen taidekuvieni äärelle.

   Poista
 7. Mato löytyi. Kauniin sinisiä nuo yläkuvan sinivuokot. Äkkiä nyt niitä kanikuvia!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etsi muurahainen kans niin ehkä voin armollisesti suostua julkaisemaan kanikuvan. Mutta en välttämättä suostu sitten lopettamaan niiden jatkuvaa julkaisemista.

   Poista
 8. Hämähäkkien ja muurahaisten lisäksi nautin OTSIKOSTA. Siis viittauksesta ylösnousemuksiin, joista näissä kevättapahtumissa kieltämättä on kysymys.

  Eli asianhan voi käsittää ihan juuri näin, silmin nähtävänä asiana. Tai uskonnollisena, eri suuntauksissa erilaisena. Silti iloa ja toivoa sisältävänä. Kiitos siis myös otsikosta!

  VastaaPoista

Kiva kun kommentoit!
Vinkki: kopioi tekstisi muistiin ennen kuin painat "julkaise"!
Blogger syö hyviä juttuja.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...