lauantai 15. marraskuuta 2014

Valoa

Poden flunssaa kotona, joten ehdin havaita tässä yhtenä päivänä oudon valoilmiön (töissä on liian hektistä minkään ilmiön havainnoimiseen). Sain siitä valokuvan! Kadehtukaa, ufotutkijat! Tässä ei olekaan kyseessä tunnistamaton lentävä esine (Unidentified Flying Object elikkäs UFO) vaan tunnetusta lähellä sijaitsevasta tähdestä peräisin oleva ihmissilmälle näkyvä säteily. Säteily on suurina annoksina tappavaa, mutta minä olen kova jätkä ja uskalsin katsoa sitä kameran läpi. Saamani annos ei todennäköisesti ollut liian suuri, ainakaan en ole kuollut siihen vielä.

Tässä todisteet:

Huomaa kappaleiden säteilykatveeseen muodostuva ns. varjo!
Siitä pystyy ilman mittauslaitteitakin päättelemään säteilylähteen sijaintisuunnan!Koska muuten on täällä kotosalla ollut valonlähteistä vähän nuusaa, sytytin aamuteellä kynttilät ja otin niistä tietysti hyvän some-kansalaisen tavoin heti runsaasti valokuvia julkaistakseni ne kaikilla foorumeilla. Näin:


Samassa muistin vastikään tekemäni hyvän päätöksen julkaista tästä lähtien vain anti-inspiraatiokuvia epäsisustuksesta; tässähän olin jo päässyt upeasti alkuun. Korjataan tilanne kuvakulmaa muuttamalla:


Olen hankkinut etualalla valonlähteenä toimivan uniikin taide-esineen markkinoilta, epäilemättä sen itse valmistaneelta taidekäsityöläiseltä. Sittemmin esine on päivittänyt itse itsensä. Nykyäänhän ruoste on kovin muodikasta, ja te kaikki siellä Blogistanin valkoisella puolella väkerrätte tähän aikaan vuodesta kynttiläkruunuja ruostuneesta piikkilangasta. Tämäpäs hapettui itsestään, ihan yllättäen ja pyytämättä!


Mutta vilkaiskaamme tarkemmin vasenta ylänurkkaa: Tähän taide-elämykseen sisältyy inhorealistisia sähkö- ja putkivetoja. Tämän täytyy olla Sitä Itseään!


Nuo yläkerran vessan putket kuulemma on tarkoitus joskus koteloida, kunhan kerkiää. Minusta kyseinen ns. mutkat suoriksi -läpivienti osoittaa vain luovuutta ja kahlehtimatonta nerokkuutta. Taisi muistaakseni olla jopa oma ideani.

Hesarista luin, että marraskuun valoennätys on tehty ateenaisessa Suomen Jyväskylässä vuonna 2000: puolitoista tuntia auringonpaistetta kuukauden aikana! Hyvä, Jyväskylä! Mutta ei pidä jäädä lepäämään laakereillaan, aiomme täällä rikkoa tuon ennätyksen vuonna minä hyvänsä. Tiukka harjoittelu on jo käynnissä.

10 kommenttia:

 1. Mittasin kyseistä valoilmiötä torstaina täällä metsään lähtiessäni noin kahden minuutin verran.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, se on näkynyt niinkin laajalla alueella! Kyseessä on ilmeisesti varsin merkittävä säteilyvuoto. Pitäsiköhän suojaavan pilvikerroksen paikkaamiseksi ryhtyä toimenpiteisiin?

   Poista
 2. Täällä ainakin on kunnossa pilvipeite, ei rakoile yhtään, eikä päästele säteilyjä läpi. Olisihan tuo mielenkiintoista nähdä tuollaista itsekin. ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei näitä kaikki pääse näkemään, varsinkaan marraskuussa. On sentään hyvä, että teillä on asiat järjestyksessä Koivurinteen troposfäärissä!

   Poista
 3. Työpaikan salin perällä on ikkuna. Torstaina oli hauska tilanne, kun aurinko pilkahti pilvenraosta öbaut minuutiksi ja ihmiset alkoivat heti kerääntyä pitkin salia sitä ihmettelemään! Valo vetää ihmeesti puoleensa muitakin kuin yöperhosia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämäkin valoilmiö on muistaakseni kuvattu torstaina. Mahtoi olla se sama. Kyllähän tuollaista ihmettä kannattaa kokoontua ihmettelemään sankoin joukoin; joutaa liikenne pysähtyä ja tehtaat käydä tyhjää sen aikaa.

   Poista
 4. UFO = Ulkoavaruuden Fuksianpunainen Olento. Näin tulkitsimme ala-asteella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tietää, että ne eivät sentään ole vihreitä!

   Poista
 5. Oooh, tuo valoilmiö! Mulla on hataria muistikuvia että olen myös nähnyt tuon saman joskus. Siitä on kyllä kulunut jo pieni ikuisuus, mutta yhä se muisto jaksaa mieltä lämmittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Säteilyturvakeskus on kyllä tiedotteessaan varoittanut, että ilmiö saattaa tulevalla viikolla toistua.

   Poista

Kiva kun kommentoit!
Vinkki: kopioi tekstisi muistiin ennen kuin painat "julkaise"!
Blogger syö hyviä juttuja.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...