maanantai 27. lokakuuta 2014

Metsäihmisen kirjaOletko koskaan nukkunut paljaalla maalla? Kätkeytynyt metsään?

Kirja ihmisestä metsässä. Karhusta, joka on metsä. Erikistä äitinsä poikana, naisensa miehenä ja tyttärensä isänä; hänen tyttärestään Mallasta. Kaikkien henkilöiden suhteesta metsään.

Olihan siinä sisällissotakin. Mutta ennen kaikkea siinä oli metsä.

Ehkä et ole voinut välttyä kirja-arvosteluilta ja kirjailijan haastatteluilta. Minä olen onnistunut suurimmaksi osaksi kiertämään ne. Luin vain kirjan. Kyllä se varmaan kannatti tehdä juuri näin. Ei ollut kukaan ehtinyt selittää sitä puhki.

Ai niin, enpä sitten itsekään selitä sen enempää. Lue se.


Minulla on vielä lukematta Goldfinch, kun nyt kirjoista puhutaan, ja linnuista. Tikli. Kesällä en ollut siinä kunnossa, että olisin kajonnut mihinkään niin paksuun teokseen, varsinkaan mihinkään mitä kuvaillaan sanalla heartrending. Nyt epäröin sen lukemista, koska se kuulemma on unputdownable. No ei, en todellakaan voi sanoa sitä suomeksi. Sano itse, jos pystyt.

Joka tapauksessa nukun nykyiselläänkin niin huonosti, että minulla ei ole varaa pitää sänkyni vieressä kirjaa, joka on unputdownable. Tarvitsen kauneusuneni. Joku voisi sanoa, että erittäin kipeästi.


Miksi sitten mainitsen koko kirjasta, kun en tiedä voinko suositella sitä? Jotenkin nämä kirjat tuntuvat nivoutuvan yhteen. Kun olen lukenut, tiedän miksi.

Malttaisinko odottaa jouluun? Silloin saa valvoa yöt läpeensä (ja syödä suklaata koko ajan). On tosin lainakirja. Suklaiset sormenjäljet kirjan sivuilla voisivat verottaa lainaajan ystävyyttä.

Ehkä voisi mussuttaa suklaata ja lukea kirjaa vuorotellen? Kuten huomaat, olen avoin aivan uusille konsepteille ja valmis muuttamaan elintapojani radikaalisti.

Saatan raportoida myöhemmin, kuinka kävi. Jos muistan.

8 kommenttia:

 1. Mä ole ajatell kans lukkee tua Kytömäe kirja. Nuori kirjailija mulla pikkase ennakkoluuloja. Jos vaan on metsää ja luontoa sen tunnelmineen..kirja on silloin hyvä!

  VastaaPoista
 2. Tuo Kytömäen kirja kiinnostaa minuakin, pitänee pistäytyä kirjastossa (hakemassa mahdollisuus taas sakkoihin) ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta se kannatti lukea. Toivottavasti sinäkin nautit siitä.

   Poista
 3. Jonkun pitäis keksiä sellainen kirjanpidike, jonka avulla painavaa kirjaa voi lukea sohvalla maaten. Sama pidike annostelisi sitten suklaatakin... Jäis kädet vapaaksi vaikka villasukan kutomiseen, ken kutoa osaa (minä en).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loistava idea! Se voisi olla ääniohjattava, että osaisi kääntää sivua komennosta. Suklaan annostelu voisi samaten toimia äänikomennolla, mutta saisi siihen automaattisenkin syötön, ja sen voisi ohjelmoida sopivalle nopeudelle. Mutta entäs kun tulisi jano, pitäisikö juomaa ottaa itse vai olisiko joku pillisysteemi hyvä?

   Poista
 4. Tiedän erään kirjahyllyn josta voisit lainata Tiklin eikä pitkästäkään laina-ajasta menisi sakkoa.. Kirja on kyllä aika painava joten se melkein pitäisi hakea☺ siitä hyllystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullapas on se jo, ja pitkällä laina-ajalla. Mutta minulle saattaa helposti tulla muuta asiaa sinne teille päin.

   Poista

Kiva kun kommentoit!
Vinkki: kopioi tekstisi muistiin ennen kuin painat "julkaise"!
Blogger syö hyviä juttuja.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...