perjantai 4. huhtikuuta 2014

Teille ei enää tarjoilla

Anniskelu on loppunut ja tarjoilu päättynyt pihamme siemenbaarissa. Vaikka tästä on jo viikko vierähtänyt, toiveikkaimmat käyvät vielä välillä tarkistamassa, löytyisikö maasta kauranakanoiden joukosta jotain suuhunpantavaa.

ENNEN: tarjoilu käynnissä

NYT: baari on tyhjä ja akanat peittävät maan.

Viimeisten murujen oikeudenmukainen jako aiheuttaa luonnollisesti lieviä erimielisyyksiä pihamme siivekkäiden keskuudessa. Koska Ryötönperän Saara väitti joskus talvella, ettei erota keltasirkkua viherpeiposta, esittelen vielä heidät tässä.

Pöljän näköinen viirukas, yläperä punaruskea, pyrstö pitkä ja herttalovinen: keltasirkku
Musta pää, valkoiset posket. Selästä vihertävä, keltaisen mahan keskellä musta raita: talitintti

Kellanvihreänharmahtava, siivessä keltainen juova. Siemensyöjän nokka ja paha katse: viherpeippo

Nyt kun päähenkilöt on esitelty ja naamastakin näkee, kuka on tarinan roisto, voin näyttää valvontakamerakuvan törkeästä rikoksesta keskellä päivää. Ilkiö vie avuttomalta leivän suusta. Katso vaikka!Roisto jäi kiinni ja kyörättiin kamarille. Katkelma kuulustelupöytäkirjasta:


- No voi kloaakkiaukko, en mä oo mitää tehny. Karsee duuni muutenki ettii jotai safkaa täält ku ***** palvelu ei pelaa ja kaikki on päin kloaakkii. Kai mä ny ***** otan jos jossain on tarjol. Emmä voinu ***** huomaa et se oli kii jonku nokas. Jos tota nyt voi nokaks sanoo.

Lähilintupoliisin mukaan tällaiset rötökset ovat yleisiä anniskeluajan päättyessä. Nämä kaverit eivät useinkaan laula poliisille. Anastettua omaisuutta saadaan harvoin takaisin, mutta yleensä vahingot jäävät melko vähäisiksi. "Tämä sinipeippokin (nimi muutettu) on jo vapaalla siivellä jälleen ja nokittelee pikkutipuja tuolla pensaikossa. Ja sen kaverit ryystävät koivun oksalla, kuulette metelin tänne asti. Kohta ne jäävät kiinni taas, mutta tuskin mistään vakavasta. Havaitut rötökset voi ilmoittaa lähilintupoliisille, niin me sitten selvittelemme näitä. Lähilintupoliisi suojelee."


26 kommenttia:

 1. Raparperin keväistä virkoamista odotellessa sekaannun keskusteluunne. Tuo "ryystäminen" on juuri oikea sana ilmaisemaan viherpeipon keväistä ääntelyä! - Tarina sinänsä on taas sanoinkuvaamaton! Oi meitä onnellisia kun saamme näistä nauttia!

  VastaaPoista
 2. Voivoi. Ihan selkeä ryöstö (RL 31.1§). Tekotavan ja -olosuhteiden perusteella sanoisin että minimirangaistuksesta on viherpeipon turha haaveilla. Muutenkin kaveri näyttää harvinaisen häijyltä kriminaalilta. Soveltuukohan edes yhdyskuntapalvelukseen, vai näemmekö seuraavassa postauksessa häkinoven heilahtavan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En usko yhdyskuntapalveluksen parantavaan vaikutukseen tällaisen paatuneen taparikollisen ollessa kyseessä. Mutta kun eivät ryöstösaaliit koskaan ole kummoisia, luultavasti hän tulee jatkossakin notkumaan baarin nurkilla mummoja mukiloimassa.

   Poista
 3. Onpas kiukkuisen näköinen viherpeippo. Ei tainnut oikein olla tyytyväinen lähilintupoliisin päätökseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on se kun ei ymmärretä, että vika löytyy peiliin katsomalla. Aivan pelottaa mennä ulos, kun on tuommoisia.

   Poista
 4. Tulin vastavierailulle :) Kiva blogi sinullakin, tuun käymään uudestaankin. Ja tuo kesken kuvaus sivulla vois olla niin minun suusta. Samoilla fiiliksillä.

  VastaaPoista
 5. Ihana postaus! Tarjoilu meilläkin päättymässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Varo sitten näitä lieveilmiöitä sulkemisaikaan!

   Poista
 6. Kyllä se on kamalaa, kun tuo rikollisuus lisääntyy ja poiliisit vähenee...
  *etsii vimmatusti puhelinluettelosta Lähipoliisin numeroa*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korjaus: tietenkin Lähinlintupoliisin...

   Poista
  2. Ei niiden kotisivuakaan ole päivitetty. Tunnen oloni hyvin turvattomaksi tuolla ulkona. Kriminaaleista ei ole täällä paljon haittaa, mutta ne krimilinnut!

   Poista
 7. Tiukkoja ovat anniskelusäännökset, terassikelitkin ovat vasta tuloillaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raparperi: tässä anniskelun lopettamisessa on se hyvä puoli, että asiakkaat alkavat etsiä itse ruokaansa. Nythän se on jo mahdollista. kun "hanki ja jää ja halla ja yö" on väistyneet.

   Täällä meillä (hämäläisessä kerrostalolähiössä) syötellään lintuja kesälläkin. Eli siis jotkut ihmisyksilöt syöttävät, kun helpolle tarjoilulle oppineet linnut tulevat ihan kädelle kerjäämään. Se huono puoli tässä syöttämisessä on, että siivekkäät kantavat sitten siemenruokaa poikasilleenkin.

   Siemenet eivät ole linnunpoikasten ruokaa, ei edes niiden, jotka aikuisina syövät siemeniä. Niiden kuuluu saada hyönteisravintoa.

   Hellämielisyydestä on joskus haittaa, varsinkin jos joku oikein hellyttävästi kerjää.

   Poista
  2. Täällä on voimassa uusi terassidirektiivi. Ruokintapaikat ruopataan. Kenellekään ei tarjoilla enää. Paitsi sitten kun omat kanat tulevat pihaan...

   Poista
 8. What beautiful photos ! I love these birds. My garden also visit greenfinches, buntings and tits.
  Have a happy weekend :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you, Ela! I have noticed that we have the same birds, but the plant life in Poland looks more southern than here. I don't have your magnolias, even the grass isn't green yet. It's nice to visit your blog and see the birds in different surroundings.

   Poista
 9. Ihania kuvia ja niin suloinen tuo viirukas:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tirriliisa! Keltasirkut ovat kyllä söpöjä.

   Poista
 10. Pitäisiköhän meilläkin lopettaa.. Vähennetty on.

  Hienoja lintukuvia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marika! Eihän tässä vielä kiirettä ole sillä lopettamisella edes täällä etelässä. Toisaalta ei ole varsinaista tarvetta ruokkia enää, kun maa on paljaana.

   Poista
 11. Heii, nyt vasta ehdin tänne lukemaan, kiitos keltasirkku-viherpeippo-koulutuksesta! :) Mä vielä täällä hempeilen ja aina välillä ihan muutaman pähkinänmurun vielä pussinpohjalta laitan linnuille. Nyt pitäisi vain kovettaa itseni ja olla säälimättä, kun käyvät tyhjentyneellä ruokapaikalla haikeina...

  (Ai niin - olit kiinnostunut messuilla kuvaamistani pyyhkeistä. En valitettavasti muista firmaa, mutta yleisesti ottaen se myi kaikenlaisia saunatuotteita, eli ei ollut pelkkä pyyhefirma.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kai muutama pähkinänmuru haittaa, pääsee paremmin näkemään lintuja.

   Kiitos pyyhevinkistä. Jostain syystä, vaikka en mitään tarvitse, muutamat esineet aina herättävät ostohimon. Niin kuin pellavapyyhkeet.

   Poista
 12. Lapuan kankureilla on upeita pellava- ja villatuotteita, kuukkeloimalla löytyy nettikauppa.

  Ihan mahtava blogi, luin alusta asti ja jään seurailemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että löysit tänne ja vielä tykkäsit!

   Minulla onkin Lapuan kankureiden pyyhkeitä, ja Jokipiin pellavan myös. Täytyypäs käydä yritysten kotisivuilla katsomassa, olisivatko ne Saaran blogissa nähdyt pyyhkeet sieltä. Kiitos vinkistä!

   Poista

Kiva kun kommentoit!
Vinkki: kopioi tekstisi muistiin ennen kuin painat "julkaise"!
Blogger syö hyviä juttuja.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...