torstai 10. huhtikuuta 2014

Aapiskukko

Kävin lähitilalla katsomassa ensi kesäksi meille tulevia pupuja ja kanoja. Olin ajatellut hankkia kanoille kukon muualta, mutta tulinkin toisiin ajatuksiin. Mitä väliä, vaikka kukko olisi kanojen kanssa samaa sukua, kun ei kuitenkaan ole tarkoitus hautoa munista tipuja. Kanat tulevat meille vain kesäksi, ja mihin sitten jouduttaisiin syksyllä tipujen kanssa. Meidänhän on sitä paitsi tarkoitus syödä ne munat. Tuttu kukko voisi varmaankin vähentää kanojen stressiä uuteen kanalaan siirtyessä, eikö.

Naapurilla oli parikin ylimääräistä nuorta kukkoa. Toista heistä en tavannut tällä kertaa (rymysi jossain navetan ylisillä), mutta toinen esittäytyi oikein edustavasti. Selvästi hän oli meille tulollaan.


Kyllä minä näin nätin kukon ottaisin ilman muuta. Vaikka yhtään en tiedä, tuleeko hänestä vihainen vai lempeä sitten kun pääsee pihan kuninkaaksi. Tai millainen lauluääni hänellä on. Nämä molemmat piirteet jäivät vielä pimentoon, koska hänen täytyi toistaiseksi pitää matalaa profiilia. Tällaisella nuorella kukolla ei ole mitään saumaa esitellä avujaan pihassa, jossa hallitsee vanha pitkäkannuksinen itsevaltias. Mutta kunhan hän pääsee omaan pihaan oman pikku kanaparvensa kanssa, hän voi laskea luonteensa valloilleen. Tavalla tai toisella.


Selvästi hän on aapiskukko. Tässä hän saarnaa mustille lampaille viisauden sanoja. Tuollainen kukko kyllä tarvitaan meidän huusholliin, olen aivan vakuuttunut. Ties miten paljon sivistymmekään kesän aikana hyvän kukon ohjauksessa.

Tule, kesä.

22 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. No eikö vain, toivottavasti saamme hänet tai toisen yhtä komean meille kesäpojaksi!

   Poista
 2. What a beautiful creature ! What a colorful and dignified cock !
  Greetings

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. And imagine, he is one of the superfluous extras! I hope we can have him for the summer.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Niin hän on. Rupean jo tunnustelemaan sopivaa nimeä. Vaikka sen tietää varmaan vasta sitten, kun (jos) hän on täällä meillä ja tutustumme vähän paremmin.

   Poista
 4. Erittäin tyylikkäät värit ja upea uljas asento. Tuo kuva, missä hän pitää luentoa yleisölleen on hauska.
  Mutta varmasti noin komealla kukolla on hieno ääni ja mukavasti teidät kesäaamuisin herättelee:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän sen on pakko olla. Ja paimentaa vielä eksyneet lampaat turvallisesti kotiin. Onkohan meillä sitten herätys kolmelta vaiko vasta neljältä?

   Poista
  2. Kun ei tiedä on tuo kukko kesä-, talvi- vai kukkoajassa!

   Poista
  3. Raportoin sitten kesemmällä, mutta pahoin pelkään että saattaa olla kukkoajassa. Fasaanikukkomme Kevätmieli ainakin on.

   Poista
 5. Komea on kyllä kukko, tuollaisen herätykellon minäkin ottaisin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, eikös olekin mukava farmi, mistä tuollaisia kukkoja saa lainaksi! Olemme kiitollisia heille jo etukäteen.

   Poista
 6. Taas yksi syy lisää odottaa kesää! Mahtava Aapiskukko! Hänellä on luontaisia lahjoja johtoon ja viisauksien jakelemiseen aivan selvästi! Oikein heltta lepattaa :) Ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä hän on osoittanut jo kansanjohtajan elkeitä. Varmaan sellainen valistuskukko. Ja jos nyt sitten meille sattuisikin muuttamaan hänen veljensä, hänkin on epäilemättä hyvin karismaattinen. Voi kuinka vaikeaa, kun ei vielä tiedä. Ja entäs ne kanat, millaisia henkilöitä he sitten ovatkaan. Haluaisin kovasti tutustua heihin. Miten tässä ollenkaan malttaa mielensä.

   Poista
 7. Aivan on kyllä tyylikäs aapiskukko! Kyllä tommosen kanssa kelpaa. Jos hän on tosiaan nyt isomman kukon alaisena, niin jos sieltä pääsee oman kanalaumansa herraksi, saattaapi kasvaakin. Olen huomannut, että jos samassa laumassa on pari kukkoa ja siellä on se Herra Iso Boss, niin se alempi kukko, vaikka olisi muutoin näyttävämmän näköinen, jää jotenkin pieneksi, kun ei uskalla kasvaa täyteen mittaan herra iso herran rinnalla. Mutta kyllä siitä ryhti suoristuu ja haba lisääntyy, jos saa ihan oman lauman :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä hän aika pieneltä näytti, kun kerran osui herra isokukon kanssa lähekkäin. Äkkiä luikki alta pois. Kesällä saa sitten meillä pöyhistellä ja röyhistellä vapaasti. Syksyllä voi tietysti olla huonoa, kun palautuu takaisin entiseen kotiinsa - ei ehkä sopeudu enää kakkoskukoksi. Pataan voi joutua. Mutta ei sitä koskaan tiedä, kuinka tässä vielä käykään.

   Poista
 8. No, niinpäs onkin. Uskottava se on että, aapiskukko se siinä ja ihka elävänä:) Hyvin sait kukon poseraamaan.

  VastaaPoista
 9. Wau! Muistankohan oikein, että aapisen kukolla oli karttakeppi

  VastaaPoista

Kiva kun kommentoit!
Vinkki: kopioi tekstisi muistiin ennen kuin painat "julkaise"!
Blogger syö hyviä juttuja.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...