sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Kääk-kä!


Tässäpä tervehdysrääkäisy palmusunnuntaille.

Kevätmieli hyörii ahkerana ympäri pihaa; toki hänen tonttinsa on laajempi kuin meidän. Hän paimentelee neljää kanaa, jotka vielä välillä kipittävät karkuun, mutta enimmän aikaa jo suvaitsevat häntä ihan lähietäisyydellä. Joka välissä pitää rääkäistä komeasti, että pojat muistavat pysyä loitolla. Vaikka talvella syötiin vierekkäin, se ei tarkoita että heillä nyt olisi mitään asiaa satojen metrien säteelle isäkukosta. Saa nähdä, kuinka kauan Kevätmielen valtakausi kestää. Viimevuotiset pojatkin ovat jo muhkeita kukkoja.

Aamulla on mukavaa, kun Kevätmieli kiekaisee ikkunan alla. Silloin tietää, että kello on viisi, vielä on aikaa nukkua, ja voi suloisesti kääntää kylkeä.


Aika hermostuttava tuo liikkuva kuva, kun sitä on hetkisen katsellut. Sehän ei lopeta ollenkaan! Sinulle, joka olet samaa mieltä, laitan vielä tuon kiekaisun still-kuvasarjana alle. Sitä on jotenkin miellyttävämpi katsella, vaikka on gifissäkin puolensa. Kuvat ovat eiliseltä. Tänään on harmaata ja sateista ja navakka tuuli. Mahtaako tulla virpojiakaan.

25 kommenttia:

 1. What a beauty ! Royal posing ! I am delighted with its colors.
  Have a nice Sunday :)

  VastaaPoista
 2. R-peri täällä ihailee sun teknisiä (?) taitojasi! Mietin miten oma ihan eri lajin kukkonne kanaparvineen tulee vaikuttamaan Kevätmielen elämään. Ehkä ei mitenkään? Sydämellisiä palmusunnuntaitoivotuksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun meillä aikaisemmin oli kanihäkkejä pihassa, keskenkasvuiset fasaanit kävivät moikkaamassa niitä verkon takaa, juoksentelivat häkin ympäri ja nousivat katollekin. Ehkä kanojakin verkon läpi moikkaillaan. Aion pitää kanoja vapaana pihassa vain, kun olen itse paikalla, joten fasaanikukko ei varmaan silloin uskaltaudu haastamaan uutta kukkoa taisteluun pihan herruudesta.

   Poista
 3. Meillä ei ole ikinä käynyt virpojia, mutta kuitenkin ostin varmuuden vuoksi suklaamunia kaappiin odottelemaan. Jos ei virpojia näy, niin herkuttelen ne sitten itse! ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin minäkin tein. Ostin varmuuden vuoksi karkkeja, joista itse tykkään. Kas, ei ole tullut virpojia. Voi voi!

   Poista
 4. Vastaukset
  1. No videoo, mut mä en osaa tehä giffejä, enkä kopsata muitten tekemii.
   On mul kyl tos ohjelma miten niitä tehää, mut en oo viel ehtinny mokomaan perehtyy.

   Poista
  2. Tunnustaisiko nyt tässä, että Blogger teki tän ihan itse. Mutta eikös sulla ollut sellanen giffi, missä kissat katsoo rivissä ulos ikkunasta.

   Poista
  3. Kai seki sitte oli bloggerin tekemä, kun latasin videon suoraan blogiin, enkä ensteeks juutuuppii ja sieltä linkillä. Kyllä mä viellä opin. :D

   Poista
 5. Ei, ei se lähde lentoon Kevätmieli vaikka kuinka tuijottaisi, höh.

  VastaaPoista
 6. Harmaata ja sateista ja jokunen virpojakin on jo käynyt. Mutta ei noin hienoa kukkoa...

  VastaaPoista
 7. Mahdottoman upea kuvasarja. Tuossa kukossa on uhmakkuutta ja näköä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kevätmieli on kaikin tavoin hieno kukko. Se on myös hyvä isä ja huomaavainen puoliso. Ja käyttäytyy arvokkaasti, vaikka törmäisi ihmiseen pihallaan.

   Poista
 8. Tuo viimeinen kuva on mun suosikki :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä sitten, että laitoin tuon still-kuvasarjankin, viimeiset kuvat puuttuvat giffistä.

   Poista
 9. Kyllä hän onkin uljas! Kuvasarjana tosiaan ehkäpä jopa antoisampi kuin liikkuvana kuvana, mistä en kyllä valita siitäkään. Odotan aikaa, kun opin itsekin käsittelemään videokuvauksiani - saatte sitten kuunnella ja katsella meikäläisen äänilöpinöitä mökiltä. Tulenkohan koskaan saamaan elävää kuvaa muista kuin kissoistani!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä olisi hienompi kohde kuin kissa! Se on jokaisen taidekodin tärkein ja tyylikkäin katseenvangitsija ja myös välttämätön mietiskelyn ja mindfulnessin personal trainer.

   Tässä ei ole videokuvaa yhtään, otin vain kuvasarjan ja rajasin kuvat mahdollisimman tarkasti samaan kohtaan. Blogger teki itse tuon gifin, yllättäen ja pyytämättä. Tai oikeastaan Picasa, ilmeisesti. Sama firma kuitenkin.

   Poista

Kiva kun kommentoit!
Vinkki: kopioi tekstisi muistiin ennen kuin painat "julkaise"!
Blogger syö hyviä juttuja.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...