torstai 24. huhtikuuta 2014

Peltopyyt etsivät kotia

Pari peltopyytä vieraili pihassa. Joskus aina heitä näkee, syksyllä ja talvella parvena ja näin keväällä pareittain. Varmaankin kaikkialla möyrivät traktorit olivat karkottaneet heidät kodistaan etsimään turvapaikkaa. Toivottavasti ei pesä tuhoutunut, ei kai tuo naaras ainakaan vielä hautomaan ollut ehtinyt. Peltopyy ei sentään ole niin pöhelö, että tekisi pesänsä keskelle peltoa, vaan yleensä johonkin pellonreunan heinikkoon. Toivottavasti he palaavat paikalle, kun traktoriralli hiljenee. Tai löytävät uuden hyvän paikan vaikka tästä meiltä.


Toinen vaihtoehto on, että he seuraavat tätä blogia ja heitä alkoi ottaa päähän, kun täällä esitellään kesykanoja, fasaaneja ja ties mitä teeriä, mutta peltopyistä ei sanaakaan. Niin se muuten varmaan on, he nimittäin aivan tälläytyivät kameran eteen vaikka yleensä ovat hyvinkin ujoja.

Tuo meidän piha on siitä merkillinen paikka, ettei voi yhtään lähteä ulos ilman kameraa. Nytkin siitä oli multaa kärrätessä vain haittaa, mutta kovasti olisi harmittanut, jos ei se olisi ollut matkassa. Kaikenlaista väkeä oli liikkeellä taas. Ja kevään edistymistä pitää tietysti dokumentoida. Aina on pakko saada kuva, jos on hiirenkorva vastavalossa. Tai kukkanen. Tai mehiläinen. Tai joku risu taiteellisesti poikittain tai muuten vaan. Kanin viiksikarvat. Jos tänne laittaisin kaikki, sinun koneesi olisi jo tiltannut niitä aukoessa. Huhtikuussa täytyy harjoittaa ankaraa itsehillintää blogin suhteen. Onneksi silloin ehtii olla niin vähän koneella.

10 kommenttia:

 1. Onnea olet saanut kuvan tuosta upeasta linnusta! Meillä näitä poukkii kotitiellä ja kun auton pysäyttää niin niitä ei ole missään..luulee näkevänsä jo harhoja! Kaikkea kuvattavaa nyt riittää pientä ja isoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kameraa ei voi laskea luotaan hetkeksikään. Puutarhassa ei kyllä tule hommista mitään, kun pitää niin paljon seistä hievahtamatta paikoillaan.

   Poista
 2. Entisessä kodissa meren rannassa oli peltopyitä. Ne viihtyivät heinässä ja oljissa, joita olin laittanut pupuja varten. Kyllä ne ovat kivoja seurattavia.Me näimme ne ihan läheltä tuvan isosta ikkunasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikkunasta onkin hyvä seurata lintuja, se on kuin iso piilokoju. Paitsi että meidän ikkunoista on kenkkumainen kuvata mitään, kun lasit ovat niin mutkalla.

   Poista
 3. Hienoja vieraita, ei meilläpäin peltopyitä näy missään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei niitä näekään kuin laiskat. Pitää tönöttää puutarhassa hiljaa paikoillaan. Ahkera puutarhuri ei näe peltopyytä eikä monesti fasaaniakaan.

   Poista
  2. Kyllä ahkerakin tarhuri kai ainakin fasaanikukon kuulee ja voi siitä ymmärtää pitää bongaustauon? Sitä ääntähän ei voi olla huomaamatta... Kanoja ei sitten kyllä juuri näekään.

   Peltopyytä en varmaan koskaan ole nähnyt. Tässä ihan lähellä ei ole oikeaa peltoa, mutta jonkun verran sellaisia moderneja leikkipeltoja (lue: kaupunki ei ihan ole osannut päättää mitä tekisi virkistysalueeksi kaavoitetulla vanhalla pellolla, ja käy syksyin talvin kääntämässä enimmäkseen kesannolla olevan maan ihan vaan tavan vuoksi, vaikka varmaan olisi enempi palstaviljelijöitä tarjolla jos olisi monivuotiset palstat). Liekö peltopyyt kiinnostuneita leikkipeltojen pöheiköistä?

   Poista
  3. Saattaa hyvinkin peltopyytä kiinnostaa leikkipellonkin laita, jos ei ole liikaa ihmisiä eikä muita petoja juuri siinä pöpelikössä.

   Poista
 4. Mukavaahan elukoita on kattella. Välillä ittekki huomaa tunnin menneen, kun vaan piti kipasta liitskusta polttopuita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässähän tämä menisi koko kevät, vaikka olisi kai niitä jotain hommiakin...

   Poista

Kiva kun kommentoit!
Vinkki: kopioi tekstisi muistiin ennen kuin painat "julkaise"!
Blogger syö hyviä juttuja.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...