sunnuntai 18. elokuuta 2013

Puolivuotiskatsaus

Aloitin blogin pitämisen 18.2.2013 eli tasan puoli vuotta sitten. Alunperin minulla oli ajatuksena aloittaa se vasta ensi kesänä, kunhan meille taas tulee elukoita, eikä nyt elukattoman välivuoden aikana. Blogin piti nimittäin ratkaista se ongelma, että omituiset ystäväni eivät jaksa päivästä toiseen innostua uusista pupukuvista, niin käsittämättömältä kuin se tuntuukin. Ajattelin ladata kaikki tulevat kani- ja kanakuvani blogiin ja löytää täältä samanmielisiä eli järkeviä ja oikein asennoituneita henkilöitä, jotka sitten katsoisivat niitä kuvia, koska ihan oikeasti haluavat. Ja kertoisivat minulle aina välillä, kuinka söpöjä ja ihqja meidän elukat ovat.

Awww! Ihq!

Työperäisistä syistä jouduin opettelemaan Bloggerin käytön etuajassa, ja perustin tämän blogin harjoittelumielessä. Kirjoittelin ensin pari juttua pöytälaatikkoni yksityisyyteen, mutta jossain vaiheessa melko piankin avasin blogini yleisölle. Suureksi ällistyksekseni jotkut ennalta täysin tuntemattomat ihmiset alkoivat lukea sitä, kommentoivat juttuja ja liittyivät jopa lukijoiksi! Voi että se tuntui mukavalta! Tästähän voisi tulla riippuvaiseksi! Rupesin silmä kovana seuraamaan Bloggerin tilastokäppyröitä, nehän ovatkin hurjan mielenkiintoisia.

Nyt ilahdutan niillä teitäkin, juhlapäivän kunniaksi.

Ensi viikolla tulee oletettavasti 10 000 sivun katselua täyteen, omani poislukien. Hieman kyllä hämmästyttää, ettei tämän enempää; onhan kyseessä korkealuokkainen muoti-, remontti-, ruoka-, puutarha- ja kirjallisuusblogi. Yleensä yhdelläkin näistä teemoista pitäisi saada sukkelasti puoli miljoonaa käyntiä ja muutama tuhat vakituista seuraajaa. Valitsinkohan väärän kielialueen? Pahus! Siitä sen täytyy johtua.

Toivoa kuitenkin on, sillä vierailut blogissa ovat ajan mittaan mukavasti lisääntyneet:


Elokuu on vielä kesken... Mitä kauheita paineita tämä käppyrä aiheuttaakaan! Entä jos elokuussa tulee vain saman verran käyntejä kuin heinäkuussa! Entä jos tulee VÄHEMMÄN! Pitäisikö vilauttaa paljasta pintaa? Miten pääsisi iltapäivälehtien lööppeihin? Julkisuutta, lisää julkisuutta, hinnalla millä hyvänsä!

Tai sitten ehkä ei.

Tutkinpa tilastoja. Olen postaillut aina kun on huvittanut eli hyvinkin ahkerasti. Kuluneen puolen vuoden aikana olen myös löytänyt monia ihastuttavia blogeja, joita nyt on aivan välttämättä seurattava. Aikaahan tähän kyllä saa kulumaan, kun ei ihmisellä ole mitään muuta tekemistä...  Tästä tuli 92. postaukseni; olen siis kertonut kuulumisia tai jakanut ajatuksia kanssanne keskimäärin joka toinen päivä. Lisäksi kommenttiosassa on välillä ollut pitkiä ja antoisia keskusteluja. Haluan nyt tilaisuuden tullen kiittää julkisesti kaikkia teitä, jotka olette osallistuneet blogini elämään kommenteillanne tai jatkamalla aiheesta omissa blogeissanne. Ja nyt vielä halaus kaikille, jotka ovat vallan liittyneet lukijoihin! Voitte mennä tänään nukkumaan hyvä omatunto päänalusena, tietäen että olette ilahduttaneet ainakin yhtä ihmistä oikein kovasti.

Ylivoimaisesti suurin osa kynäilyistäni näyttää käsittelevän oman puutarhan tapahtumia: hyötykasveja ja kukkasia, lintuja ja muita elukoita. Ruuasta olen näköjään myös kirjoittanut melko usein, ja se kertookin varmaan minusta jotain. Keskeneräistä remonttia tai mitään siihen etäisestikään liittyvää asiaa ei ole mainittu kuin kymmenkunta kertaa.

Luetuimmat jutut ovat Eläinten syömisestä ja Gourmetruokaa villisikatarhassa. Bloggerin tilasto-osan mukaan villisikoja on luettu useammin, mutta en oikein luota siihen, sillä olen huomannut, että siinä näyttävät joskus juttujen lukukerrat ajan mittaan vähenevän, minkä ei pitäisi loogisesti olla mahdollista. Tekstiluettelossa näkyvät myös kunkin tekstin lukukerrat, ja siellä Eläinten syömisestä on saanut monta kymmentä osumaa enemmän kuin tilastopuoli näyttää, enemmän kuin villisiat. No, tämä lienee joku Bloggerin ominaisuus, jota minun keskeneräinen järkeni ei vain riitä ymmärtämään. Ja mitäpä väliä tuolla. Puolivuotisjuhlan kunniaksi laitan tuohon sivupalkkiin näkymän kaikkien aikojen (eli koko puolen vuoden) top 10 -jutuista, siis Bloggerin tilastolaskurin mukaan. Noin.

Sitten väliin pupukuva, ettette kyllästy.


Villisikajutun suosiota selittää se, että kyseinen ravintola linkitti sen Facebook-sivulleen. Eläinten syömisestä -juttu saattaa tietysti ponnahtaa Googlesta ihmisille, jotka hakevat samannimistä kirjaa, mutta sentyyppisiä juttuja on luettu muutenkin suhteellisen usein. Nimittäin sellaisia kirjoituksia, joissa esitetään jokin mielipide. Ehkä vielä sellainen, josta joku voi olla eri mieltä, niin kuin kai mielipiteistä yleensäkin.

Kiistakirjoituksilla saa siis lukijoita. Toisaalta minua aina hirvittää julkaista mielipiteitäni, koska pelkään, että joku voi niistä pahastua. En haluaisi loukata ketään, vaan haluaisin mieluummin, että kaikki ihmiset tykkäisivät minusta. Ja miksei eläimetkin. Tosin tapoin tänään 60 lehtokotiloa ja 1000 000 kirvaa, joilla ei ehkä nyt ole minusta kovin korkea käsitys. Kaikkea ei voi saada.

Toinen tapa paisuttaa lukijatilastoja on se, että käyttää usein haettuja hakusanoja. Tähän blogiin on useimmiten tultu Googlesta hakusanoilla "sinistäjäsieni" ja "riemuja". Jälkimmäinen aina pohdituttaa minua hieman. Kuinka monet ihmiset hakevat netistä riemuja? Mikä se sellainen hakusana on? Mitä he toivovat löytävänsä?

Muita hakusanoja, jotka ovat johdattaneet ihmisiä tähän blogiin, ovat esim. "bosgård metvursti ainekset" - ne haluaisin itsekin tietää, koska tuoteselostetta ei ole missään, mutta tuo meetvursti on kyllä hyvää - "ddt rintamamiestalo", "lavuaari ei vedä", "keittiöremontti syöminen" - tähän aiheeseen aion palata - "etanat osta" ja "biolanin putken läpivienti katosta". Ilmeisesti reippaan remonttihenkinen blogi, josta saa yksityiskohtaisia työohjeita, voisi nousta suureen suosioon.

Kuka minua katselee?

Sivun katselut maittain -tilastoa johtaa tietysti ylivoimaisesti Suomi yli 7400 osumalla, mutta minua on kyllä hämmästyttänyt se ulkomaanlukijoiden määrä, joka täällä käy. Neljännes katselukerroista! Keitä he ovat? Varmaan ulkosuomalaisia, kenelle suomea taitamattomalle tästä olisi mitään iloa? Vai onko joku teistä uskotellut tietokoneelleen, etttä se sijaitsee Serbiassa tai Malesiassa? Niinkin voi kuulemma tehdä, kertovat asiasta perillä olevat tahot.

Kiitos teille ensimmäisestä puolesta vuodesta, missä olettekin! Jatketaan tästä.

25 kommenttia:

 1. Minäkin mietin välillä noita ulkomailta blogissani käyneitä, jotta mitäs kummaa. Joskus kyllä lähdesivutkin näyttää ihan oudoilta ja epämääräisiltäkin...Hirveän kiinnostavaa noita tilastoja on seurata. :)

  Niin, ja kiitos itsellesi mielenkiintoisesta blogista! :)

  VastaaPoista
 2. Onnea puolivuotiaalle! Ei kai vielä saa kynttilää kakkuun kun se pitäisi laittaa puoliksi? Blogiasi luen mielelläni, niin, että kiitokset vaan hyvistä kirjoituksista.

  Tilastoja minäkin omassa blogissani aina välillä tutkailen. Hakusanat ovat aivan kummallisia, niitä on hauska seurata. Itse olen ajatellut tuon suuren ulkomaisten lukijoiden määrän johtuvan siellä asuvista suomalaisista. Ei voi tietää. Kukaan kommentoija ei ole esim kertonut asuvansa Ukrainassa, Austraaliassa tai Brasiliassa ym.

  Kyllä tämä blogimaailma on ihan oma elämänsä, tosi mielenkiintoinen, hyvää jatkoa puolivuotiaalle!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kakkua ei tule, mutta skumppaa kuulemma, ja kohta lähdetään pihviä grillaamaan. Ihan juhlat on siis tiedossa.

   Poista
  2. Unohdin mainita, että puput ovat syötävän suloisia!

   Poista
 3. Hih...olipa mukavaa luettavaa...ja ONNEA ekasta puolseta vuodesta...:))
  Ai niin ja nuo puput ON suloisia♥

  VastaaPoista
 4. Onnittelut täältäkin ja äkkiä se vuosikin tulee täyteen. Ihanat on puput ei käy kieltäminen.

  VastaaPoista
 5. En ois muutama vuos sitte uskonnu, et kirjotan mitää mitä jollekki muulle vois näyttää luettavaks. Nyt on menossa viides, vai kuudes blogi ja kirjotuksia on tullu reilut, eiku vajaa 3 000. On siinä tullu näpyteltyy. Nykyses 'ykkösplokis' on 916 kirjotelmaa. Kuinka ne lukijat jaksaaki mun räpellyksii tavailla...

  VastaaPoista
 6. Onnea puolivuotiaalle <3! Nuo puput on kyllä äärettömän suloisia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sesse! Vastasin tähän mielestäni tuoreeltaan, mutta lienen unohtanut napauttaa "julkaise"-painiketta. Uusi yritys.

   Poista
 7. Onnea puolivuotiaalle!

  Minusta nuo villisiatkin ovat söpöjä. Ähtärin eläintarhassa tulivat tekemään tuttavuutta ja niitä sai rapsuttaa. Ihan olivan kuin peruspossut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Juuri tuo kuvan villisika oli aivan erityisen söpö, kun tuli metsästä ensin varovasti ja sitten yhä rohkeammin minua uteliaana kurkkimaan. Tykkään.

   Poista
 8. Mukava blogi on ja ihanat puput. Onnea puolesta vuodesta :)

  Mun blogiin tulee välillä merkillisiä käyntipiikkejä Yhdysvalloista tai Venäjältä (ja muualtakin), ja ihan kummista osoitteista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mulla Yhdysvallat ja Venäjä johtaa tilastoa, mutta muitakin maita on pitkä litania. Outoa.

   Poista
 9. Jep, blogimaailma on aivan oma maailmansa. Se imaisee tietokoneen ääreen salakavalasti..

  Onnittelut täältä Auranrannoilta ahkeralle kirjoittajalle ja muutenkin mukavalle - noh, jätän sen m:llä alkavan sanan nyt tästä pois.. On taito kirjoittaa asioista ja elämästä niin kuin kirjoitat, melkein kerrot ja sit ei aina kuitenkaan ;), mielipiteesi ovat selkeitä ja sanat tod. hyvin aseteltuja niin että oudompikin asia-alue tulee lukijalle ymmärrettäväksi.

  Aurinkoisia syyskirjoitelmia odotellen,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten kauniisti sanottu, kiitos!

   Sitä m:llä alkavaa sanaa piti vähän miettiä, ennen kuin tuli sopiva mieleen :D

   Poista
 10. Onneksi olkoon puolivuotiaalle ja sen valtiattarelle!

  VastaaPoista
 11. Iiiiiii! Pupui! :DDDDD Bloggaajana olen kyllä ehtinyt huomata, että jostain syystä lukijat ovat usein paatunutta väkeä joita söpöimmätkään pupukuvat eivät tunnu hetkauttavan.
  Kuten varmaan olet huomannut, bloggailen säännöllisesti vakavista, ehkä ärsyttävistä ja mielipiteitä jakavistakin aiheista. Selviytymiseni salaisuus on yksinkertainen: yritän olla visusti miettimättä, mitä ihmiset mahtavat ajatella julkaistessa. Tässä viidessä vuodessa on selvinnyt, että useimmat kuitenkin tykkäävät, ja ylivoimainen enemmistö niistä jotka eivät tykkää, ovat hissukseen. Joten no hätä! Anna palaa vaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos rohkaisusta!

   Mistäs tiedät, kuinka moni ei tykkää, jos ovat hissukseen? Ehkä sellaiset väärämieliset ihmiset eivät yleensä lue blogiasi ollenkaan. Sinänsä surullista, koska siten eivät viisastu :)

   Poista
 12. Vastaukset
  1. Kiitos! Näitä tulee arvatenkin ensi kesänä kyllästymiseen asti lisää, niin kuin noita auringonlaskujakin... :)

   Poista

Kiva kun kommentoit!
Vinkki: kopioi tekstisi muistiin ennen kuin painat "julkaise"!
Blogger syö hyviä juttuja.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...