tiistai 6. elokuuta 2013

Lomamatka

Kävin tänä kesänä myös lomamatkalla. Ajoin neljän päivän aikana autolla yli tuhat kilometriä ja ehdin lisäksi kyläillä parissa paikassa, vähäsen auttaa muuttohommissa sekä viettää päivän eläinpuistossa. Aika keskeiseen asemaan nousi ruuan etsintä. Mielellään sitä söisi hyvää ruokaa matkallakin. Se, että nykyään vierastan tehotuotettua lihaa, onkin aikamoinen vamma monissa ravintoloissa. Kasvisvaihtoehto saattaa olla surkea laitosruokaeines, ja kalaruokakin yllättävän yksitoikkoista. Caesar-salaatti sitten pelastaa tilanteen, taikka ei.

Normaalia enemmän tuli nautittua vehnäjauhoja eri muodoissa.

Tulin myös siihen tulokseen, että vaikka pussitee ei ole teetä, se on kuitenkin ihan kelpo juoma. Hyväähän se ei monestikaan ole, mutta siihen liittyy kaikenlaisia makumuistoja elämän valtateiden varrelta. Kyllä sitä pystyy juomaan. Paitsi paikkakunnilla, joissa on todella pahanmakuinen vesi, ja sitä pölypussia sitten liotetaan lämmitetyssä sellaisessa. Ööögh!

Kuvat, joita seuraavaksi tarjoilen, ovat Ähtärin eläinpuistosta. Teistähän ei ole kukaan koskaan nähnyt kuvaa hirvestä tai karhusta, joten nämä ovat varmastikin hyvin jännittäviä kaikkien mielestä. En ole niin luova, että olisin ottanut kuvan pussiteestä tai maitolaiturista; olin ihan perusturistimoodilla matkassa. Alakerran isäntäkin oli mukana, ja osa kuvista on hänen ottamiaan. Ne, jotka on otettu oikealla kameralla. Pokkarikuvat ovat minun.

uroshirvi

hirvenvasoja

Katselin hirviä kauemmin kuin yleensä luonnossa kohdatessamme. Olisin hyvin voinut viettää siinä pidemmänkin ajan. Ilmeisesti muillekin on käynyt näin, koska Ähtärin eläinpuistossa on rakennettu hirviaitauksen viereen grillipaikka penkkeineen. Siihen sopii jämähtää.

Taas kiinnittyi huomio noihin mahdottoman pitkiin koipiin. Vasatkin kävelevät kuin puujaloilla.


eri-ikäisiä villisian porsaitaVillisika on minusta hyvin sympaattinen eläin. Haiseekin hyvälle. Possujen joukossa oli yksi muita pienempi runtti, joka varmaan olisi luonnossa jo menehtynyt, mutta tuolla aitauksen turvassa hyvinkin pärjäilee, kun kärsän eteen ruokitaan.

Varislintuja oli eläinpuistossa runsaasti samoista syistä. Korppejakin nähtiin enemmän häkin ulkopuolella kuin häkissä.


Kuva-arvoitus:
Minkä Suomen luontoon kuulumattoman kissaeläimen maailman kaunein häntä on kuvassa? Oikea vastaus tämän postauksen lopussa.


visenttejä

Tuollaisessa niskakyttyrässä on jotain todella puoleensavetävää. Sonnilla on myös turkki hienossa kunnossa, kun lehmien kyljissä vielä roikkuu epämääräisiä vanhan talvikarvan repaleita. Aika äijä!


karhu


Ähtärin eläinpuistohan on kuuluisa joogaavista karhuistaan. Taito siirtyy sukupolvelta toiselle. Palkkioksi hienosta esityksestä henkilökunta heitteli otuksille hedelmäjäätä. Nuori polvi ei vielä täysin hallinnut joogaliikkeitä ja turvautui perinteisempiin kerjäysasentoihin, kuten kahdella jalalla seisomiseen, mutta alakuvassa katsotaan mammalta oikean tekniikan mallia.

Lopuksi päästän teidät sietämättömästä jännityksestä ja paljastan kuva-arvoituksen vastauksen.

lumileopardi

Olihan tuo mukavaa vaihtelua. Nyt käännän taas huomioni omaan puutarhaan. Pudonneet omenat pitäisi keräillä ennen nurmikonleikkuuta. Ja sitten kompostihommiin. Moniaita haketettavia risukasojakin olisi, ynnä kitkemistä (lue: raivaamista). Mustat viinimarjat on kerättävä ja mehustettava. Milloinhan ehtisi metsään?

Vieläkö minä istun tässä koneella! Ulos!

11 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin vahingossa normiprofiililla liikenteessä, mutta haitanneeko tuo mittään... :)

   Jokatapauksessa, hauska postaus ja ehkä kuitenkin olivat kiinnostavampia nämä elämet kuin teepussit, vaikka on niitä tullut jossain nähtyäkin. On niillä uroshirvillä vaan aikamoiset sarvet, muuten!

   Poista
  2. Kiitos kiitos! Aina minua myös hämmästyttää, miten nukkaiset ja pörröiset ne sarvet on hirvellä. Ja miten pehmunen turpa.

   Ehkä ihmiset on muuten nähneet teepussinkin joskus, en tullut sitä ajatelleeksi. Tuskin pystyn mitään uutta ja sokeeraavaa esittämään, vaikka mihin suuntaan pokkarillani sojottaisin. Ei kai ole niin tarviskaan.

   Poista
 2. Seuraavan kerran kun matkustat samaan eläinpuistoon, laita vaikka sähköpostia, niin voit/te poiketa Ryötönperä-eksursiolla myös tahi jopa yöpyä. Mikäli siis ollaan itsekin mökillä. Hirvet ja saukot ovat mun suosikkeja eläinpuistossa!! (Ja ihan samansuuntaista kuvamateriaalia meikäläisellä, kun tuolla poikettiin tänä kesänä...) Mullapa oli teini-ikäisenä onni päästä tuonne eläintenhoitopuolelle tet-jaksolle viikoksi. Ja kun sai syöttää niitä hirviä, niin se oli aivan mahtavaa!! Aika kiva eläinpuisto on tuo Ähtärissä. Jos vaan luopuisivat lintujen vangitsemisestakin, kun se on niin kamalaa. Kiva postaus!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, kivaa! Ryötönperä on hieno matkailukohde! Ilmoittaudumme sitten, kun lähdemme taas jonain vuonna sinnepäin. Siihen asti seuraan tiiviisti täältä blogosfääristä, kuinka Ryötönperä kehittyy.

   Poista
 3. Mukava näitä kuvia on katsella. Karhut ovat aivan ihania. Suunnittelemme juuri, että veisimme lapsenlapset Korkeasaareen, mutta ehkä Ähtäri olisi hyvä vaihtoehto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joitain eläimiä näkee Ähtärissä paremmin kuin Korkeasaaressa. Esimerkiksi ahmoja ja ilveksiä. Karhutkin kesäkuumalla yleensä ovat aika uneliaita, Korkeasaaressa ainakin. Meillä kävi tuuri, kun osuimme jätskintarjoiluaikaan paikalle Ähtärissä.

   Ähtärissä joutuu kävelemään enemmän, Korkeasaaressa on enemmän ja eksoottisempia eläinlajeja. Riippuu sitten vähän lasten iästä ja mieltymyksistä, kumpi on parempi. Suosittelen molempia!

   Poista
 4. Nuo karhut ovat söpöjä, samoin villisiat. Mukavia eläinkuvia!

  VastaaPoista
 5. Oi ihana lumileopardi! Siinä se on niin kaunis kissaeläin, että pelkät kuvatkin jo pakahduttaa <3

  Kiitos myös muista suloisista kuvista, eläimet ilahduttaa aina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se ihana. Yleensä kieltäydyn lähtemästä Korkeasaaresta kotiin, ennen kuin lumileopardin häntä on nähty :)

   Poista

Kiva kun kommentoit!
Vinkki: kopioi tekstisi muistiin ennen kuin painat "julkaise"!
Blogger syö hyviä juttuja.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...