tiistai 2. heinäkuuta 2013

Pinkkiä

Pinkki ei ole ensisijainen värivalintani puutarhassa. Näyttää kuitenkin siltä, että se on puutarhani värivalinta. Kesä-heinäkuun vaihteessa meillä on paljon pinkkiä. Jätän tästä luonnonkukat pois (meillä on esimerkiksi ihanasti tuoksuvia apiloita, pinkin kaikkia sävyjä) ja ojennan teille valikoiman enemmän tai vähemmän villiytyneitä puutarhakukkia. Olkaa hyvät!

Sama ruusu nupullaan ja auki. Rehottaa orapihlajapuskassa. Mutta mikä?

ryteiköt täynnä varjoliljoja

No okei, on valkoisiakin.

Ajattelin hankkiutua eroon näistä kaatuilevista pioneista.
Joku ruusu tämäkin, ei ole omajuurinen. Siirrän syrjemmälle, kun ehdin.


-----------------------

¡Bienvenidos a seguir mi blog, Humberto Dib y MaRiBel!

8 kommenttia:

 1. Kaunis on pinkki kukkaväri ja siitäkin monia kukkia löytyy. Minulla kukkii pinkki malva, jota ennen inhosin ja nykyisin rakastan, jopa jo on sisällä maljakossakin niitä, niin kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin on joku pinkki malva tai malvikki, joka leviää joka paikkaan, tekee metrin syvät juuret ja ilmestyy aina uudestaan, vaikka sen kuinka monta kertaa kaivaa ylös. Se kukkii vasta vähän myöhemmin, ja jaksaakin sitten pitkään. Olen itsekin ruvennut ajattelemaan, että joissain paikoissa se on oikeastaan aika kiva. Mutta ei sovi yhteen oranssin kanssa!

   Poista
 2. Pretty in pink, minä pidän:)

  Varjolijan kun saisin viihtymään ja villiintymään omassa pauutarhassani...

  VastaaPoista
 3. On se kumma, minä en saa varjoliljaa kasvamaan saati leviämään. Se jostain syystä vastustaa sinnikkäästi. Voi, älä pionia hävitä, laita tuet jo ennen nuppujen aukeamista, niin kyllä se sitten jaksaa. Mutta kieltämättä harmitti, kun komea pionini (vaaleanpunaienn) oli juuri pari päivää pitänyt lautasen kokoiset kukat auki ja rankkasade kasteli. Nyt se on onnettoman näköinen;( Tuo ruusukin, upean punainen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuenhan minä pionia! Kuvassakin näkyy tuki. Tukemisen jälkeen se kasvattaa yhdessä yössä langanlaihaa vartta vielä metrin, avaa kilon painoisen takkupallokukan ja taipuu voimattoman velttona tuen yli maahan asti. Se kukkii viikon, jonka toisena päivänä tulee sade ja liiskaa kukat maahan ruskehtavaksi terälehtikasaksi. Olen aivan kyllästynyt koko pioniin.

   Poista
 4. Älä ihmeessä pionia kaiva ylös...tue sitä niin ei kaadu...kaunista kukkaloistoa sinulle siellä "kesäkeneräisessä" on...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun pionit on niin ruikeloita, ettei siinä tukeminen auta. Aion antaa ne kaikki pois syksyllä! Mutta ei niistä eroon pääse: eilen istutin vastahankitun uuden pionin, jossa pitäisi oleman vankat varret ja yksinkertainen kukka.

   Poista

Kiva kun kommentoit!
Vinkki: kopioi tekstisi muistiin ennen kuin painat "julkaise"!
Blogger syö hyviä juttuja.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...