lauantai 13. heinäkuuta 2013

Kuvia Korkeasaaresta

Arvostan eläintarhojen tekemää suojelutyötä. Minusta eläintarhojen eläimiä on paljon vähemmän syytä sääliä kuin jokapäiväistä tehopossuamme tai turkiskettua häkissään. On upeaa, että meilläkin on Korkeasaaressa eläimiä, jotka ovat luonnosta jo kuolleet sukupuuttoon ja jotka on saatu eläintarhojen yhteisponnistuksin suojeltua ja palautettua luontoon. Toisia, jotka ovat vaarassa hävitä, säilytetään useissa eri eläintarhoissa kuin geenipankissa, pahimman varalta.

Käyn mielelläni eläintarhassa. Eväsretkellä ja siellä hyvässä reilun kaupan kahvilassa. Ja eläimiä kuvaamassa tietysti.

 


Tästä on vaikea tietää, onko kuva tarkka vai ei, kun kohde on ääriviivoiltaan noin sumea.

Äidistä kannattaa ottaa mallia.

Eniten tuli kuitenkin kuvattua naakkoja, vaikka niitä on kotonakin. Meillä ei ole ihan näin komeita puita vielä.
Kotona naakat eivät tule näin lähelle.Jännittävin eläinhavainto saatiin kuitenkin parkkipaikalla Mustikkamaalla. En ollut nähnyt tällaista koskaan ennen. Ja vaikeaa oli saada kuva, jossa pikkutikalla on pää paikallaan. Hän touhusi kovaa vauhtia ja antoi kyytiä kaikelle, mikä männystä lähti irti.


Se oli kyllä hyvä ja monipuolinen retki, monella tapaa antoisa. Kävisinkö uudestaan vielä tänä kesänä?

6 kommenttia:

 1. Samat on aatokset eläintarhoista. Ei tietenkään kaikista ja esim. monet eläintarhat maailmassa saisi sulkea heti paikalla, mutta Korkeasaari nyt ei kuulu niihin. Ihannehan olisi ettei tuota eläintarhojen suojelutyötä tarvittaisi, mutta kun siitä ihanteesta ollaan aika kaukana ja kauemmaksi vain mennään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin. Tässä puhutaan vastuullisista eläintarhoista. Korkeasaari on eläinten kannalta parhaasta päästä, minkä seurauksena ihmiset usein valittavat ettei eläimiä näe, "kun häkit on liian isoja ja ne pääsee pusikoihin piiloon"!

   Poista
 2. Vihainen ilme tuolla yhdellä naakalla, aivan kuin se kohta hyökkäisi. Korkeasaari on hieno paikka. Tosin viime käynnistäni siellä on kulunut melkoisesti vuosia, joten olisikohan se hyvä retkikohde. Ensin pitää keksiä joku syy lähteä pääkaupunkiseudulle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korkeasaarihan voisi olla se syy :)
   Kyllä siellä päivän saa kulumaan.

   Poista
 3. Korkeasaari on ihana paikka, siellä mieluusti vierailisi useamminkin. Parasta siellä oli viimeksi (ainakin 2veen mielestä) nuo linnut. Meidän vanhempi pojista oli siellä aivan innoissaan, varsinkin isosta riikinkukkosta, joka tuli ihan lähelle ja seurailikin jonkin matkaa. Poika mielissään kutsui lintua seuraamaan, ja sehän seurasi. Äitiä kyllä vähän hirvitti kun niin iso lintu (terävine nokkineen) seisoo puolen metrin päässä lapsista, mutta kilttejähän ne on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vapaissa eläimissä on aina erilaista viehätystä kuin upeimmassakaan amurintiikerissä häkissä. Silti muistan, että hieman kismitti, kun tarjosin pienille siskontytöille matkaa Korkeasaareen, ja toinen muisti ihastuneena paikan edellisestä vuodesta: "Onkse se paikka missä on niitä SORSIA!"

   Poista

Kiva kun kommentoit!
Vinkki: kopioi tekstisi muistiin ennen kuin painat "julkaise"!
Blogger syö hyviä juttuja.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...