Tunnisteet
ALOITA TÄSTÄ
bloggaus
elukat
eläintarha
energia
ennustus
fasaani
gm
henkilö
hevosenliha
hiilijalanjälki
hortoilu
hunaja
huussi
ikkunat
ilmastonmuutos
juomat
kana
kani
kasvatus
kasvissyönti
kasvit
keittiö
keli
kierrätys
kirja
kuisti
kuluttaminen
käsityö
lainsäädäntö
lammas
lehti
lihan tuotanto
linnut
luomu
maalaus
maalämpö
maatiaiset
matka
meditaatio
metsä
Monsanto
NASS
nauta
oikeinkirjoitus
omavaraisuus
putkiremontti
puutarha
ravintola
remontti
rintamamiestalo
ruoka
sairaus
sato
siivous
sika
sisustus
talous
talvivarastot
tuulivoima
tuumailu
vaalit
vaatteet
valitus
valokuvaus
vuodenajat
yhteisöasuminen
ylellisyys
torstai 11. heinäkuuta 2013
Heinäkuun paras resepti: mustikat ja möhmelö
Älkää sanoko mitään, ennen kuin olette maistaneet!
Möhmelön ohje:
2 dl maustamatonta jugurttia
2 dl kermaa
2 dl valmista kinuskikastiketta
Sekoitetaan keskenään, kaadetaan käsin poimittujen mustikoiden päälle. Nautitaan. Möhmelöä lisätään annokseen tarpeen mukaan.
Kinuskikastikkeen voi toki tehdä itsekin. Kermaa ja jugurttia saa luomuna, suosittelen. Ei maun tai terveellisyyden takia, vaan siksi että vain sillä tavalla voi olla varma ettei hyväksikäytä ketään lehmää, joka joutuu elämään elämänsä päästään kiinni kytkettynä. Suomalaisista lypsylehmistä joka kymmenes joutuu vieläkin. Samalla tulee varmistettua, ettei lehmälle ole syötetty geenimuunneltua soijaa. Suuret suomalaiset rehutalot ottivat gm-soijan vähin äänin resepteihinsä tänä keväänä. Mutta nyt harhaudumme jo hieman alkuperäisestä ohjeesta.
Nauttikaa!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
varmasti hyvää!
VastaaPoistaMaitoa ja jugurttia en ole vuosiin ostanut muuna kuin luomuna. Lehmät ovat symppiksiä, kuten possutkin.
Niin ovat! Mutta ei sellaisiakaan eläimiä tarvitse rääkätä, jotka ovat meidän mielestä vähemmän söpöjä tai symppiksiä.
PoistaMaitotuotteen ja kinuskikastikkeen liitto on onnistunut, mutta lyhytikäinen - tulee syötyä pois nopeasti.
VastaaPoistaItse olen tehnyt aiemmin paksumpaa versiota tuosta; turkkilaista jogurttia ja kinuskikastiketta; sopii kastikkeiksi, kakun päällystämiseen ja koristeluun jne.
Lehmät tuovat myös lapsuusajan muistoja mieleen; Lulu oli ihanin lehmistämme.
Minäkin käytin turkkilaista jugurttia, mutta henkilö, jolta sain reseptin, pitää tätä pyhäinhäväistyksenä. Kuulemma ainoa oikea möhmelö syntyy bulgarianjugurtista ja vatkatusta kuohukermasta.
PoistaKirpsakampien marjojen kanssa sopii kokeilla rahkaa jugurtin asemesta.
Nyt on niin, että en jostain kumman syystä tykkää kinuskikastikkeesta. Mitäköhän keksisi tilalle. Ainakin tuo jugurtti ja maito on hyviä jo ihan sellaisenaan mustikoiden kanssa. Kuola valuu jo;)
VastaaPoistaTurkkilainen jugurtti ja juokseva hunaja on hyvä yhdistelmä myös.
PoistaOnpa hienot lusikat kuvassa möhmelölautasella.. Kinuskikastike voi joskus tuntua liian (?) makealta, itse lisäsin kerran fetasalaattiin luomurypsiöljyä ja juoksevaa hunajaa (ei varmaankaan luomua), salaattiannoksesta tuli mukava suolaisen ja makean yhdistelmä :))
VastaaPoistaKuulostaa hyvältä!
Poista