torstai 11. heinäkuuta 2013

Heinäkuun paras resepti: mustikat ja möhmelö


Älkää sanoko mitään, ennen kuin olette maistaneet!

Möhmelön ohje:

2 dl maustamatonta jugurttia
2 dl kermaa
2 dl valmista kinuskikastiketta

Sekoitetaan keskenään, kaadetaan käsin poimittujen mustikoiden päälle. Nautitaan. Möhmelöä lisätään annokseen tarpeen mukaan.

Kinuskikastikkeen voi toki tehdä itsekin. Kermaa ja jugurttia saa luomuna, suosittelen. Ei maun tai terveellisyyden takia, vaan siksi että vain sillä tavalla voi olla varma ettei hyväksikäytä ketään lehmää, joka joutuu elämään elämänsä päästään kiinni kytkettynä. Suomalaisista lypsylehmistä joka kymmenes joutuu vieläkin. Samalla tulee varmistettua, ettei lehmälle ole syötetty geenimuunneltua soijaa. Suuret suomalaiset rehutalot ottivat gm-soijan vähin äänin resepteihinsä tänä keväänä. Mutta nyt harhaudumme jo hieman alkuperäisestä ohjeesta.

Nauttikaa!

8 kommenttia:

 1. varmasti hyvää!

  Maitoa ja jugurttia en ole vuosiin ostanut muuna kuin luomuna. Lehmät ovat symppiksiä, kuten possutkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ovat! Mutta ei sellaisiakaan eläimiä tarvitse rääkätä, jotka ovat meidän mielestä vähemmän söpöjä tai symppiksiä.

   Poista
 2. Maitotuotteen ja kinuskikastikkeen liitto on onnistunut, mutta lyhytikäinen - tulee syötyä pois nopeasti.
  Itse olen tehnyt aiemmin paksumpaa versiota tuosta; turkkilaista jogurttia ja kinuskikastiketta; sopii kastikkeiksi, kakun päällystämiseen ja koristeluun jne.

  Lehmät tuovat myös lapsuusajan muistoja mieleen; Lulu oli ihanin lehmistämme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin käytin turkkilaista jugurttia, mutta henkilö, jolta sain reseptin, pitää tätä pyhäinhäväistyksenä. Kuulemma ainoa oikea möhmelö syntyy bulgarianjugurtista ja vatkatusta kuohukermasta.

   Kirpsakampien marjojen kanssa sopii kokeilla rahkaa jugurtin asemesta.

   Poista
 3. Nyt on niin, että en jostain kumman syystä tykkää kinuskikastikkeesta. Mitäköhän keksisi tilalle. Ainakin tuo jugurtti ja maito on hyviä jo ihan sellaisenaan mustikoiden kanssa. Kuola valuu jo;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turkkilainen jugurtti ja juokseva hunaja on hyvä yhdistelmä myös.

   Poista
 4. Onpa hienot lusikat kuvassa möhmelölautasella.. Kinuskikastike voi joskus tuntua liian (?) makealta, itse lisäsin kerran fetasalaattiin luomurypsiöljyä ja juoksevaa hunajaa (ei varmaankaan luomua), salaattiannoksesta tuli mukava suolaisen ja makean yhdistelmä :))

  VastaaPoista

Kiva kun kommentoit!
Vinkki: kopioi tekstisi muistiin ennen kuin painat "julkaise"!
Blogger syö hyviä juttuja.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...