maanantai 24. kesäkuuta 2013

Superkuuta kuvaamassa

Toissailtana odottelin kuun nousua kamera kourassa. Oli luvassa ns. superkuu: kuu oli radallaan kohdassa, joka on lähinnä Maata. Siksi se näytti tavallista kirkkaammalta ja suuremmalta. (Tarkennus: kirkkaus johtui välimatkan lyhyydestä; tavallista suuremmalta kuu näyttää aina, kun on radallaan alhaalla lähellä taivaanrantaa, kuten nyt. Ilmakehä aiheuttaa optisen harhan.) Vuorovesien piti myös oleman normaalia voimallisemmat, vaikka sitä on meiltä käsin vaikeampi havaita. Tähän supervuokseenhan liittyy kaikenlaisia hauskoja lisääntymisilmiöitä, joista enemmän vaikka Avarassa Luonnossa.

Koska kuu vielä ujosti pysytteli naapurin ladon takana, sihtailin aikani kuluksi maisemia. Tavoittelin koivunlehdillä juhannustunnelmaa. Seuraavana päivänä, siirtäessäni kuvia koneelle, huomasin parissa kuvassa naapurin pellossa kävelevän elukan, luullakseni jonkun peuran tai kauriin. Kuvatessa en sitä nähnyt ollenkaan ja tarkentelin vain niihin koivunlehtiin.


Vaaleana kukkivilla alueilla sijaitsee muuten lehtokotilohautomomme.

Nousi se kuukin sitten ladon katon ylle. Tuossa.


-----------------------------------------------------------

Heli, olet hyvin tervetullut seuraamaan keskeneräisyyttämme!

8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kyllä se oli oikeastikin aika tuommoinen. Vähän kuva sitä tummentaa, kun tarkensin kuuhun pikku pokkarillani. Itsekin tykkään.

   Poista
 2. Mä unohin koko superkuun. Mielenkiintoinen ilmiö tuokin. Kyllä ihmisellä pitäisi olla aikaa ihmetellä tuollaisia :) eikä vaan hösöttää niinkuin meikäläinen täällä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, miksiköhän meidän remontti on edelleen kesken... :)

   Poista
 3. Minäkin unohdin superkuun. Ilta - ja aamu-unisena minulla on paha tapa nukahtaa aina ennen kuin tapahtuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä toinen ilta- ja aamu-uninen. Mutta nyt olen lomalla ja saan nukkua aamulla pitkään tai päivällä lisää, joten illalla valvonkin yllättäen myöhään. (Heräsin juuri päikkäreiltä!)

   Poista
 4. Kiitos kiitos, oli mukava löytää tänne! =)

  Hienon kuu-kuvan sait! Mun pokkarilla siitä tuli aivan surkea. Pokkari ei suostunu ollenkaan tarkentamaan kuuhun, aina vaan jonnekin sähkölankoihin taikka muuhun mitä näkyi.

  Hienot on teillä muutenkin maisemat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekin!

   Onneksi en rajannut avohakkuuraiskiota pois maisemakuvasta, olisi elukkakin jäänyt ulkopuolelle.

   Poista

Kiva kun kommentoit!
Vinkki: kopioi tekstisi muistiin ennen kuin painat "julkaise"!
Blogger syö hyviä juttuja.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...