keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Kaunista

Puutarhani on parhaimmillaan. Keskeneräisyys ei häiritse silmää. Se ikävä kitisevä ääni, joka muistuttaa rikkaruohoista, kunnostamattomista kukkapenkeistä, villiintyneistä ryteiköistä ja hoitamattomasta hyötytarhasta, nukkuu nyt suloista talviunta. On vaan niin kaunista!
Vaahtera on aina kaunis, mutta aivan erityisesti talvella.

Ja keväällä.

Ja syksyllä!


17 kommenttia:

 1. Vaahtera on todellakin kaunis ja tuollainen iso vanha käkkyrä oksainen vielä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin! Vaahterassa menee oksat kauniisti ihan luonnostaan.

   Poista
 2. On talvessa oma armollisuutensa ;). Toisaalta keskeneräisyys on mahdollisuuksia täynnä ja vaihtoehtoja.
  Kauniita kuvia! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olisipa tosiaan kamalaa, jos kaikki olisi valmista.

   Poista
 3. Talvella on tosiaankin kaunista! Ja ihanan helppoa! Ei sillä, että itse tekisin kesälläkään yhtään mitään pihan hyväksi... puutarhaahan mulla ei edes ole. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa yksinkertaiselta elämältä! Minä voin talvella vain nauttia maisemista, koska alakerran isäntä tekee nykyään kaikki lumityöt!

   Poista
  2. Meillä nekin tekee aura-auto... =D

   Kehtaanko ees tunnustaa, että meillä on puolen hehtaarin tontti? Siis ajatellen tota puutarhahommelia... kun sitä ei oo, vaikka asutaan melkeinpä maalla ja tilaakin olis ihan rutosti... (ehkä just siks sitä ei olekaan; iso tila on lannistava, ei tiiä mistä alottais, joten en aloita mistään...) Minä tahtoisin, että meidän tontti sais olla ihan vaan omillaan, mutta miehen on aina pakko se ajella sileäksi. Pöh.

   Poista
  3. Minä tahtoisin metsätontin! Tai voisi vähän laiduntakin olla ja heinäpeltoa, mutta pientä kaalimaata lukuunottamatta itse piha saisi olla luonnontilassa.

   Poista
 4. Onhan tossa kaunista katteltavaa. Mä tykkään kaikist muist puist paitti lehmuksist.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miks et lehmuksista? Suurimman osan elämääni kaupungeissa ja niiden rajamailla asuneena tuskin noteerasin lehmuksia. Kunnes ostin kirjaston poistomyynnistä Sakari Saarnijoen Metsien puut ja pensaat värikuvina ja Mattias Tolvasen Kaupunkiluonto. Ja aloin nähdä lehmuksia!!!

   Poista
  2. Lehmuksissa on todella kaunis muoto tuolla kaupungissa kadun varrella. Kunhan ei ole minun auto siinä alla parkissa.

   Poista
  3. Mäntynen, just toi Keskeneräsen kertoma on se syy. Ei lehmuksist oo muuten haittaa, paitti sillo ku joutuu autosa sen alle jättään. :DDD

   Poista
 5. Vuosi sitten meille vedettiin kunnan vesi- ja viemäriliittymä. Koko syksyn odottelin lunta, joka armollisesti olisi peittänyt kurakon, joka toimitti meidän takapihan virkaa. Ei tullut lunta oikein koko talvena, ahdisti!
  Viime kesänä yritettiin vähän nurtsia kylvää sota tantereelle, huonosti vain iti. Nyt on lunta, ja ai kun on kiva kattella takapihaa!

  VastaaPoista
 6. Täällä laitettiin jalkakäytäviä liikkumiskuntoon yöllä klo yhden aikaan. Meteli oli aikamoinen, ajattelin aamulla töihin meneviä. Lumia aurattiin ja ajettiin pois kuorma-autoilla. Vaan minuahan se ei varsinaisesti haitannut. Joku kirjoitti jossakin lehdessä, että muualla maailmassa tällainen lumentulo olisi katastroofi, meillä vain vähän ärsyynnytään.

  Tai iloitaan. Luminen talvi on jotenkin "oikeampi" kuin lumeton.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me työssäkäyvät ärsyynnytään aina! Ärsyynnytään jos yöllä lumiaura möykkää, ja sitten vasta ärsyynnytäänkin jos ei teitä ole aamuun mennessä aurattu.

   Poista
  2. Mikä meteli?? En mä öisin kuule mitää metelii, mä nukun öisin. ;DDD

   Poista

Kiva kun kommentoit!
Vinkki: kopioi tekstisi muistiin ennen kuin painat "julkaise"!
Blogger syö hyviä juttuja.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...